“Πυρήνες της Φωτιάς” και “ΣΕΧΤΑ”…

ΒΟΜΒΕΣ ΤΡΟΜΟΥ και ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ

…είναι οι “ύποπτοι” για τα τρομο-παιχνίδια

Γράφει ο Ελευθέριος βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Σε κλοιό τρόμου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Αθήνα με τις αστυνομικές αρχές να είναι σε “κόκκινο συναγερμό”, μετά τον εντοπισμό παγιδευμένων πακέτων σε διάφορα σημεία της Αττικής, αλλά όχι μόνο.

Το φαινόμενο έχει ήδη πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς μετά τα πακέτα «βόμβες» που απεστάλησαν στο Σαρκοζί, τη Μέρκελ και τον Μπερλουσκόνι, οι αποστολείς εμφανίζονται να έχουν διακτινώσει τους στόχους τους με καταφανή προτίμηση τις ξένες Πρεσβείες σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό ξένων Πρεσβειών στην Αθήνα.

Ως αποστολείς εμφανιζόντουσαν διάφορα πρόσωπα ή αρχές, που βεβαίως δεν είχαν καμία πραγματική σχέση με αυτούς από τους οποίους δήθεν προέρχονταν, αλλά οι οποίοι εις πρώτη εξέταση και εντύπωση έδιναν την αίσθηση επίσημων αποστολέων προς τους στόχους που απευθυνόντουσαν.

Όπως αναφέρουν έγκυρες ξένες αρχές, ο μηχανισμός δεν ήταν σχεδιασμένος για να σκοτώσει, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή πυρκαγιά και αυτό δίδει την εντύπωση στους παρατηρητές, ότι η πρόθεση της τρομοκρατικής ομάδας, που οργάνωσε και εκτέλεσε το πιο πάνω εγχείρημα ήταν η τρομοκράτηση όλης της επίσημης Ευρώπης, η οποία δεν ήταν δυνατό να αγνοήσει – έστω κι αν η εκρηκτική δύναμη των δεμάτων ήταν ασήμαντη – το μέγεθος της πρόκλησης.

Για αυτό δεν προκαλεί και εντύπωση το γεγονός, ότι ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει Ευρωδιάσκεψη, που θα εξετάσει τα πιο πάνω γεγονότα που εκφράστηκαν με την αποστολή των «τρόμο-δεμάτων» σε ένα αριθμό πρεσβειών, που υπερβαίνει τις 10. Η Γερμανία και η Καγκελάριός της από την πρώτη στιγμή κινήθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να οργανωθεί ευρεία – αν είναι δυνατόν οικουμενική – αντίδραση στο πιο πάνω φαινόμενο.

Βέβαια, υπήρξαν και κάποιοι που «πακετοποίησαν» την Ελλάδα με την Υεμένη, από την οποία κατά το τελευταίο διάστημα χτύπησε η Αλ Κάιντα, η οποία δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να συσχετίζεται με το εντελώς ανεξάρτητο από την Αλ Κάιντα φαινόμενο της Αθηναϊκής και εξ Ελλάδος ορμώμενης τρομοκρατικής απειλής.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν για τις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις τόνιζαν ότι ενώ από τη δικιά τους την πλευρά, η καταδίκη παρόμοιων φαινομένων είναι πάνδημη δε συμβαίνει το ίδιο και με όλες τις χώρες στην Ευρώπη και τον Κόσμο, για αυτό και χρείαζεται πραγματική εκστρατεία για να συνειδητοποιηθεί και να οργανωθεί η ηθική και νομική καταδίκη παρόμοιας συμπεριφοράς από την πλευρά όλων. Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα ο συσχετισμός του φαινομένου των τρομο-δεμάτων που εμφανίστηκε στην Ελλάδα με τα φαινόμενα αποστολής από την Αλ Κάιντα, με αφετηρία την Υεμένη, βομβών προς Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και προσωπικότητες, δεν έχει τον παραμικρό συσχετισμό ή κοινή αναφορά.


Επειδή, όμως, ο αντίκτυπος από τη δραστηριότητα της τρομοκρατικής ομάδας που ανέπτυξε την πιο πάνω δραστηριότητα που από την αρχή του μήνα και μέχρι σήμερα δεν έχει παύσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με παρέμβασή του ζήτησε τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων «σε θέματα που υπερβαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές, όπως είναι η τρομοκρατία», πράγμα που όλοι θεωρούν αυτονόητο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές καταλήγοντας σημείωναν με ιδιαίτερη έμφαση το γεγονός της συμπτώσεως “επί ταυτώ” όλων λίγο-πολύ των αξιόλογων και αξιόπιστων πολιτικών δυνάμεων της χώρας εντός και εκτός της Βουλής στην υιοθέτηση μιας πλήρως καταδικαστικής στάσεως κατά της τρομοκρατίας και των αποτελεσμάτων της, δεδομένου ότι σε στιγμές σαν και αυτές που βρίσκεται η πατρίδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τις δυνάμεις που αντιστρατεύονται και καταπολεμούν τη Δημοκρατία και μετέρχονται την Τρομοκρατία.

Advertisements