Νικητής μπορεί να ΣΤΑΘΕΙ ο ΛΑΟΣ…….

ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ σ’ αυτές τις ΕΚΛΟΓΕΣ???

ΝΕΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ …. για ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

…. με την ΑΠΟΧΗ – ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ ή την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Την περασμένη Κυριακή έγιναν τελικά οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 – που θα ολοκληρωθούν με τις συμπληρωματικές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010).

Η σημασία τους ήταν ιδιαίτερη, όχι μόνο γιατί εγκαινιάζεται μια νέα Αυτοδιοικητική διανομή… ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.. αλλά και γιατί η Κυβέρνηση – και η Αντιπολίτευση – εξαιτίας της Οικονομικής Κρίσης επιζήτησαν την έγκριση των βασικών θεμελιωδών συνθημάτων τους με τα οποία, εκφράζουν τις αντιθέσεις τους, πάνω στο πρόβλημα της Οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει την Πατρίδα.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να τα «παίξει» όλα για όλα – οι κατά τους αντιπάλους του να «μπλοφάρει» με όλα για όλα – απειλώντας ότι θα οδηγήσει τη Χώρα σε νέες Εκλογές. Πράγμα που τελικά δεν έκανε μέχρι στιγμής, γιατί όπως άφησε να εννοηθεί … ΝΙΚΗΣΕ.

Όμως στον αντίποδα αυτού του ισχυρισμού η Αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι αυτή ΝΙΚΗΣΕ.

Και τελικά και γω ως απλός πολίτης διερωτώμαι «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»???

Μήπως κέρδισαν τα Κόμματα, των οποίων όλοι οι εκπρόσωποι είναι ικανοποιημένοι – ή καμώνονται ότι έτσι αισθάνονται – από το αποτέλεσμα?

Μήπως κέρδισε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ – που ξαφνικά με τη λήξη του α’ γύρου – όλοι τον ξαναερωτεύονται και μας καλούν να διαξέξουμε τους καλύτερους για γαμπρούς και νύφες ?

Μήπως κερδίσαμε εμείς οι απλοί Πολίτες ή μήπως κέρδισε η Οικονομία μας, που από τις 15 και μετά θα ξαναγνωρίσει ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Γ’)?

Σ’ αυτό το κρίσιμο ερώτημα που καθένας το απαντά διαφορετικά και οι απαντήσεις όλων είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα αυτού που το απαντά, η δική μου απάντηση είναι «πως δεν κερδίζει κανείς αφού τελικά ο μόνος τελικά κερδισμένος – εγώ μάλιστα θα’λεγα ο «θριαμβευτικά κερδισμένος» – είναι η ΑΠΟΧΗ .. το ΛΕΥΚΟ .. και το ΑΚΥΡΟ.

Μάλιστα αν επιστρατεύσω μερικούς αριθμούς – από εκείνους που όλοι απεχθανόμαστε, αλλά πότε πότε είναι χρήσιμοι – θα μάθουμε ότι από τους 9.766.234 εγγεγραμμένους στους Ε.Κ., προσήλθαν στις κάλπες 5.958.342 (61,01%). Σ’ αυτό το νούμερο αν προσθέσουμε και το 9,1 των Λευκών και των Άκυρων ψηφοδελτίων δηλαδή 542.209 το ποσοστό αυτών που προσήλθαν στις κάλπες είναι κάτω από το 60%.

Αυτό το ποσοστό απαγορεύει σε οποιονδήποτε ανόητο ή θρασύ από τα Κόμματα να μιλά για ΝΙΚΗ του.

Δηλαδή οι Έλληνες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% αρνούνται στην Ηγεσία των Κομμάτων την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – έστω κατ’ αυτόν τον ασαφή και έμμεσο τρόπο – να διαπραγματεύονται με το κύρος της πλήρους εκπροσωπήσεως της Λαϊκής Αντιπροσώπευσης.

Όμως από τις 15 του μηνός και μετά θα αναγκαστούν οι τυπικοί Κοινοβουλευτικοί και Κομματικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας να μπουν σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων και σε μια στιγμή μάλιστα που θα χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία ή δυνατόν παμψηφία, για την αντιμετώπιση των αδηφάγων πιστωτών, που αλωνίζουν εντός της Χώρας, λες και η Χώρα είναι πια ΥΠΟΤΕΛΗΣ στους Διεθνείς Κύκλους των Κερδοσκόπων.

Το ερώτημα μετά τα πιο πάνω είναι τι πρόκειται να συμβεί από τις 15 και μετά και πως θα απαντήσει η Ελλάδα σε όλα όσα ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει, τα οποία μάλιστα θα εξελιχθούν μέσα σε ένα κλίμα νέας ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – δηλαδή νέων διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της ΤΡΟΪΚΑΣ – και ένα κλίμα πλήρους απομείωσης του κύρους των Οικονομικών Δυνάμεων και Δυνατοτήτων των χωρών της Νότιας Ευρώπης (π.χ. Ιρλανδίας – Πορτογαλίας κλπ.), και ανάπτυξης των Λαϊκών πιέσεων, που καθημερινά θα αυξάνονται εκ του γεγονότος ότι επιβάλλονται νέα ΜΕΤΡΑ, που πλήττουν το Λαϊκό Εισόδημα και ιδιαίτερα των φτωχών και των ανέστιων, που ήδη καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Συνεπώς το ερώτημα που αυτόματα προκύπτει – πριν καν περαιωθούν και καταλήξουν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές – είναι το τι «τέξεται η επιούσα» και ποια θα’ ναι η στάση των Πολιτικών Ηγεσιών, ιδιαίτερα της Κυβέρνησης.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, σε σχέση με τα ερωτήματα που εδώ διατυπώθηκαν, παρατηρούν ότι είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αληθινό, πως όποιος ισχυρίζεται μετά από μια τέτοια ΑΠΟΧΗ – που έστω μπορεί να ερμηνευθεί και ως ΑΝΟΧΗ- αισθάνεται ΝΙΚΗΤΗΣ… είναι απλά ΓΕΛΟΙΟΣ.

Εάν δε με βάση τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών (του α’ ή του β΄ γύρου ή και των δύο), μπορεί να αισθανθεί «δεόντως εξουδιοδοτημένος» και για αυτό θα δεσμεύσει τη Χώρα, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνο για τη Χώρα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, αλλά και για τον ΕΑΥΤΟ του.

Μάλιστα οι πιο πάνω παρατηρητές πρόσθεταν με βάση ένα «νέο κύμα» από φήμες, που συμπεριλαμβάνουν μέσα στα διαρκή όπλα της Κυβέρνησης, τόσο απέναντι στην ΤΡΟΪΚΑ, όσο και απέναντι στο ΛΑΟ και τις «Αντιμνημονιακές» πιέσεις του προς την Κυβέρνηση, ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ προς τις οποίες κρατά πάντα ανοικτή την πόρτα η σημερινή Κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Απριλίου (4 Απριλίου 2011), όταν η Ηγεσία του Κυβερνώντος Κόμματος κρατάει απέναντι στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα την απειλή της λίστας, απέναντι δε στην ΤΡΟΪΚΑ και τον ΛΑΟ τους χειρισμούς που μπορεί να κάνει, προκειμένου να είναι δυνατή και κατορθωτή η ΔΙΑΦΥΦΗ από τις πιέσεις, που μπορούν να ασκηθούν απέναντι στη σημερινή Κυβέρνηση, είτε από την Ευρώπη, είτε από τα Συντεχνιακά ή Λαϊκά συμφέροντα, που είναι δυνατόν να αναπτύσσουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που νηφάλια εξετάζουν τις πιο πάνω φήμες αποφεύγουν αυτή τη στιγμή να τις αποκλείσουν – γιατί τάχα η Κυβερνητική πορεία χαράσσεται στη βάση της υπόλοιπης θητείας της παρούσας Κυβέρνησης – γιατί γνωρίζουν πολύ καλά – δεδομένης της πραγματικής αδυναμίας και αμφισβήτησης των σημερινών Κομματικών Παρατάξεων – ότι οι Ηγεσίες τους είναι απόλυτα έτοιμες για οποιοδήποτε ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ με τα ΠΑΝΩ και οποιαδήποτε ΕΚΒΙΑΣΜΟ με τα ΚΑΤΩ, προκειμένου με ΜΠΛΟΦΕΣ ή χωρίς ΜΠΛΟΦΕΣ να κερδίσουν “ΧΡΟΝΟ ή ΧΡΗΜΑ” στον αγώνα επιβίωσής τους.

Advertisements