Με τα ίδια συνθήματα και τότε και τώρα…

37 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΕΕ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ… ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ…

…για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Ίσως το σύνθημα να έδωσε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δήλωσε το πρωί του εορτασμού της 37ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά το Νοέμβριο (14-17 Νοεμβρίου) 1973 και ο οποίος είπε, ότι “το σύνθημα του Πολυτεχνείου παραμένει με κάποιο τρόπο, ζητούμενο σήμερα”, αλλά τα λάβαρα του εορτασμού της 37ης επετείου επέμειναν στο τότε σύνθημα. Και τότε και τώρα – η εξεγερμένοι τότε και οι διαμαρτυρόμενοι τώρα – διάλεξαν το “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” για τη διαδήλωση των “γεγονότων”.

Η πορεία που ξεκινά στις 3 η ώρα μ.μ. στο χώρο του Πολυτεχνείου θα κατευθυνθεί στην Αμερικανική Πρεσβεία. Όλοι ελπίζουν ότι θα είναι ειρηνική και πολιτισμένη. Κανένα όμως από τα ενδόσιμα που την συνοδεύουν δε συνηγορεί ούτε εγγυάται ότι πράγματι αυτό θα συμβεί. Θα το γνωρίζουμε με τη λήξη της. Όμως εντωμεταξύ η ατμόσφαιρα που τη συνοδεύει ήταν και τώρα όπως και τότε πένθιμη και απελπισμένη.

Εξάλλου, η φροντισμένη διαμαρτυρία των παράνομων μεταναστών – λαθρομεταναστών Μουσουλμάνων – που οργανώθηκε από την Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας, έδωσε την “ιδιαίτερη πινελιά” γύρω από την οποία φιλονικούν και διχάζονται οι Έλληνες, δεδομένου ότι δεν είχε μόνο το χαρακτήρα διαμαρτυρίας αλλά και επιθετικής προειδοποίησης όλων όσων θέλουν, επιζητούν και οργανώνουν τη μεταλλαγή ή την ανατροπή των κατεστημένων καταστάσεων στην Ελλάδα – είτε αυτό αφορά το βασικό χαρακτήρα της Ελληνικής Πολιτείας – μονοεθνική ή πολυεθνική – είτε αυτό αφορά τα λίγα ή πολλά ανθρώπινα δικαιώματα που οι ξένοι, ιδιαίτερα οι λαθρομετανάστες απολαμβάνουν στη χώρα, σαν ένα εκ των θεμελιωδών διχαστικών πολιτικών συνθημάτων, που αυτή τη στιγμή είτε επίσημα είτε ανεπίσημα κυριαρχούν σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα από την κηδεμονία ή την καπηλία που πολλοί γύρω από αυτά μετέρχονται.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις επιφυλάσσονται – με βάση τα γεγονότα της σημερινής ημέρας 17 Νοεμβρίου και των “ουρών της” – να σχολιάσουν συνολικότερα τις εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα ή για την Ελλάδα και που αφορούν αφενός μεν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τον κόσμο και ό,τι πηγάζει από αυτές, αφετέρου δε τις εξελίξεις που αφορούν τις κινητοποιήσεις και τους εορτασμούς, που σήμερα λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική πρωτεύουσα και τις άλλες Ελληνικές πόλεις.

Advertisements