Η πρώτη μετεκλογική λαϊκή εκδήλωση ……

Η ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ καιο ΤΡ(Ο)ΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

….. ήταν Αντικυβερνητική και Αντιμνημονιακή!!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Χθες 17/11/2010 ημέρα εορτασμού της 37ης επετείου από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, είχε ανάψει στα καλά από τη μια η σύγκρουση μέσα στην Τρόϊκα – πραγματικός “εμφύλιος πόλεμος” Ε.Ε. και ΔΝΤ – από τη μια ανάμεσα στη Γερμανία και τη Μέρκελ και από την άλλη στο ΔΝΤ και τον Στρος Καν, την ίδια ώρα που στην Αθήνα πραγματοποιείτο η πορεία για το Πολυτεχνείο, με κεντρικό – αλλά όχι μοναδικό – σύνθημα το παλιό γνωστό Αντιστασιακό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» – που όμως τώρα οι διαδηλωτές το φώναζαν εναντίον της ΤΡΟΪΚΑ (Ε.Ε. – ΔΝΤ), γιατί τώρα οι 25 με 30 χιλιάδες διαδηλωτές της πορείας, αισθανόντουσαν ότι έπρεπε να το στρέψουν όχι κατά της παλιάς Χούντας, αλλά κατά της ” κατοχής ” του νέου – έτσι το πιστεύουν – «ζυγού», που έχει αδράξει στα νύχια του την Ελληνική Οικονομία.

Χωρίς να σταματούν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ, οι δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών – που ανήκαν σε όλες τις ηλικίες, όμως οι περισσότεροι ήταν νέοι – τίμησαν με αυτόν τον τρόπο την Εξέγερση των Φοιτητών του Νοεμβρίου του 1973 και προσπάθησαν με τη χθεσινή εκδήλωση να διαδηλώσουν κατά της ΤΡΟΪΚΑ και των Εταίρων εκ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Εξουσία της Ελλάδας.

Τα πλακάτ που κρατούσαν στα χέρια τους μαθητές από όλη την Αθήνα και τα φυλλάδια που γέμισαν τους δρόμους έλεγαν :

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ»,

«ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»,

«ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ»

Η πολιτική των ΗΠΑ που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στο στόχαστρο της συνθηματολογίας των διαδηλωτών, πέρασε φέτος σε ” δεύτερη μοίρα”, δίνοντας τη θέση της στην ΤΡΟΪΚΑ και στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και στις επιπτώσεις, που αυτό έχει στις ζωές των Ελλήνων Πολιτών :

“ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ΚΑΤΩ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ”

«ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ»

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε.Ε ΚΑΙ ΔΝΤ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα που φώναζαν οι συμμετέχοντες στην πορεία.

Εξάλλου μαζικές σε όγκο και παλμό ήταν οι πορείες που έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ενώ τα επεισόδια που έγιναν στις χθεσινές πορείες του Πολυτεχνείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ήταν περιορισμένα και δεν ξέφυγαν από τον έλεγχο της Αστυνομίας.

ΒΡΑΖΕΙ ΔΝΤ και ΕΥΡΩΠΗ

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ενώ η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν σημείωσε τίποτε το ιδιαίτερα αξιοπερίεργο, οι συζητήσεις που έγιναν στις Βρυξέλες και τις άλλες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες, για το Ελληνικό Χρέος και όσα θα πρέπει να ακολουθήσουν την μεταχείρισή του, από την ΤΡΟΪΚΑ και τις Ηγεσίες των Ευρωπαϊκών Κρατών και του ΔΝΤ, ήταν εξόχως ενδιαφέροντα γιατί ουσιαστικά έφεραν στην επιφάνεια τις βαθύτερες διενέξεις, που συνοδεύουν τις συζητήσεις των Ηγεσιών των Ευρωπαϊκών Κρατών και των ΗΠΑ, σε σχέση με τους τρόπους αντιμετώπισης του Χρέους, αλλά και τους όρους δανείων των πιο αδύνατων Κρατών της Εuroland, για τα οποία αυτή τη στιγμή η Γερμανία και η Μέρκελ, έχει τις πιο άκαμπτες και σκληρές διαθέσεις, δεδομένου ότι τα σχέδια τους για τις πολλές ταχύτητες εντός της Ευρωζώνης αποτελούν απόφαση, που συνοδεύει το «Σχέδιο Σωτηρίας του Ευρώ», και ιδιαίτερα τη Γερμανική πολιτική αντιμετώπισης του πιο πάνω ζητήματος στο μέλλον.

Έτσι όσα διεφάνησαν τις περασμένες 2 – 3 μέρες μέσα από τις δηλώσεις αντιπαράθεσης των Γερμανών επισήμων (Μέρκελ, Σόϊμπλε κλπ) ή εκείνα των Παπανδρέου, Ντομινίκ Στρος Καν κ.ά. , είναι εξόχως χαρακτηριστικά και ενδεικτικά αυτών που θα ακολουθήσουν και που συνδέονται άρρηκτα με τους ανταγωνισμούς της Οικονομικής Διακυβέρνησης της Υφηλίου, η οποία λόγω της λειτουργίας του Παγκοσμίου Πολυπολικού Συστήματος εμφανίζει και θα εμφανίσει στο άμεσο μέλλον, πολλών ειδών συγκρούσεις σε περιφερειακά, αλλά όμως άκρως χαρακτηριστικά ζητήματα της σημερινής Διεθνούς Οικονομικής Πραγματικότητας. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και το πρόβλημα του Ελληνικού Χρέους στην παρούσα στιγμή.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, επισύρουν την προσοχή όλων στη διένεξη που έχει εκδηλωθεί ανάμεσα σε ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας – με «σκληρό πυρήνα» τη Γερμανία της κας Μέρκελ και από την άλλη το ΔΝΤ και τον επικεφαλής αυτού κ. Ντομινίκ Στρος Καν, που εκφράζει τη γενικότερη και πιο ατλαντική άποψη των Οικονομικών Κύκλων της Δύσης, που στην παρούσα φάση συμμαχεί με τις Ελληνικές απόψεις, δεδομένου ότι η πιο πάνω μερικότερη εκδήλωση είχε και στο μέλλον θα έχει ακόμη πιο πολύ τα χαρακτηριστικά μιας ολοένα και μεγενθυνόμενης διένεξης, που στο βάθος – βάθος οφείλεται στις συγκρούσεις που αρχίζουν να παρατηρούνται στον «Πόλεμο των Νομισμάτων», που σοβεί και δεν έχει εκδηλωθεί, όμως κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων ολοένα και προχωρεί σε ανοικτή εκδήλωσή του στο εγγύς μέλλον.

Σ’ αυτόν τον πόλεμο η Μέρκελ δείχνει ότι θέλει να τα δώσει όλα, γιατί φοβάται ότι αυτός που θα πληρώσει τα σπασμένα θα είναι το γερμανικό ευρώ- για αυτό το λόγο δεν τη σταματούν οι παλιοί δεσμοί και δεσμεύσεις με τις υπόλοιπες Δυνάμεις της Πλουτοκρατίας στη Δύση.

Εξάλλου καταλήγοντας οι πολιτικοί παρατηρητές παρατηρούν πως η χθεσινή μετατροπή της πορείας σε αφενός μεν αντικυβερνητική διαμαρτυρία, αφετέρου δε αντιτροϊκανή διαδήλωση, έπρεπε να αναμένεται, ανεξάρτητα από το αν είναι αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές, κατά τις οποίες δεν εκδηλώθηκε στον αναμενόμενο βαθμό η εχθροπάθεια των Λαϊκών Μαζών, κατά της Κυβερνητικής Πολιτικής και της Πολιτικής Υπέρ του Μνημονίου, δεδομένου ότι η σύνθεση του πλήθους των διαδηλωτών ήταν αντικυβερνητική και αντιτροϊκανή.

Advertisements