Στις «ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ» του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ Δ’ ΡΑΪΧ

(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ)

η παλιά ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Πριν μερικές μέρες στην ιστοσελίδα μας συμπεριλάβαμε ένα επεκταμένο σημείωμα με τον τίτλο «Ο ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ».

Μέσα σ’ αυτό σημειώναμε με έμφαση ότι η Γερμανία της Μέρκελ σκλήραινε επικίνδυνα τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και τις Χώρες του Νότου.

Μάλιστα μια δυο μέρες μετά η Ελλάδα απειλήθηκε – μέσα από μια απροσδόκητη κίνηση και δηλώσεις Αυστριακού Υπουργού αλλά και δηλώσεις της Γερμανίδας Πρωθυπουργού και του Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας – ότι ίσως δεν πάρει την γ’ δόση του Δανείου, η οποία τελικά θα καταβληθεί στην αρχή του Γενάρη του 2011.

Όμως ταυτόχρονα τα γερμανικά ΠΑΝΤΣΕΡ ξεκίνησαν τις απειλές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία κ.ά., από όπου γινόταν σαφές ότι μερικά πράγματα, που λεγόντουσαν για την Ελλάδα, αφορούσαν και άλλες χώρες από εκείνες των PIGS (τα «γουρουνάκια των αγορών»).

Στην πρώτη σειρά των απειλών και των προσβολών βρισκόταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες δεχόντουσαν ανοικτά τις απειλές – χωρίς αυτές να υποχωρούν και να ενδίδουν – ότι βρίσκονται σε κατάσταση, η οποία επιβάλλει σ΄αυτές να υποδεχθούν και να υποκύψουν στο ΔΝΤ.

Το τελευταίο διάστημα όλοι πληροφορούμεθα ότι ένα από τα σχέδια που εξετάζεται από την Ε.Ε. και το Δουβλίνο για την Ιρλανδία, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ είναι να ενισχύσει την Κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών, για να τις θωρακίσει από επισφάλειες.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε « Οι χώρες της Ε.Ε. είναι έτοιμες να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσουν την Ιρλανδία».

Όμως όλοι οι παράγοντες εντός και εκτός Ιρλανδίας και Ευρώπης, Commission και Τραπεζών δεν ήταν απολύτως σύμφωνοι για το τι χρειαζόταν στην «Ιρλανδική περίπτωση», ενώ το Ιρλανδικό Κοινοβούλιο και η Ιρλανδική Κυβέρνηση, ήταν απολύτως απρόθυμα για να δεχτούν τις επιταγές του «Ανώτατου Καπιταλιστικού Διευθυντηρίου» και για αυτό η υπόθεση σύρθηκε χωρίς να κλείσει μέχρι σήμερα.

Το ίδιο βέβαια σενάριο σε πρωϊμότερες φάσεις βρίσκεται προ των πυλών και των υπόλοιπων PIGS. Το έργο εξακολουθεί να παίζεται σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη, για το οποίο η «Σιδηρά Καγκελάριος» επιφυλάσσει στο όνομα ενός νέου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΪΧ τη χειρότερη μοίρα, προκειμένου να εξασφαλίσει μία απαραίτητη Οικονομικο – Κοινωνική συνοχή, η οποία αυτή τη στιγμή δεν εξασφαλίζεται, εξαιτίας του χαρακτήρα των «Νότιων», που διαστέλλονται καταφανώς από τους «Βορείους».

Έτσι αυτή τη στιγμή στην αρχή ή το μέσο ενός «πολέμου» που μαίνεται και κατακαλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη, και ο οποίος με μπροστά τους Γερμανούς και Στρατηγούς τους Γαλλο – Γερμανούς, αγωνίζεται να ισχυροποιήσει το «μέτωπο του ευρώ», που από τους ειδικούς του Γερμανικού Τραπεζικού Team, κρίνεται ανεπαρκές σε σχέση με τη σκληρότητα και ανθεκτικότητα, που έχει ανάγκη.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, σε συνέχεια προηγούμενων σχολίων, που αφορούν τις κινήσεις προετοιμασίας που γίνονται από τις βασικές Κεντρο – Ευρωπαϊκές Οικονομικές Δυνάμεις για «μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων», που ταυτόχρονα θα διαθέτουν τα κατάλληλα όπλα, προκειμένου το μέτωπο του ευρώ να είναι ανυπερνίκητο στον «Ευρωπαϊκό Πόλεμο», που πλήττει ανηλεώς την Υφήλιο, παρατηρούν ότι οι κινήσεις που γίνονται προς πολλές κατευθύνσεις από το Βερολίνο και την Γερμανική Κυβέρνηση, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η πιο πάνω Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει το εσωτερικό Ευρωπαϊκό μέτωπο και κατατάσσει τους πάντες εξαρχής σε εχθρούς και φίλους με βάση του κατά πόσο μπορούν να είναι σταθεροί υποστηρικτές της Οικονομικής Πολιτικής των Κεντρο – Ευρωπαϊκών Δυνάμεων, αλλά ακόμη πιο σταθεροί φίλοι και οπαδοί του ευρώ και της Ευρω – Ενωσιακής Οικονομίας και Προοπτικής.

Αλλιώς – σε περίπτωση κατά την οποία παρατηρούνται σ’ αυτούς διακυμάνσεις, αμφιβολίες και αβεβαιότητες – τους απορρίπτει και τους κατατάσσει στους «ανεπιθύμητους» και σε εκείνους που κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν είναι άξιοι σωτηρίας.

Έτσι για τους Γερμανούς, κάτω από αυτά τα δεδομένα θα πρέπει στο παρόν και το μέλλον να κρίνεται κάθε μέλος της Ε.Ε. και ιδιαίτερα τα μέλη της Ευρωζώνης σαν ικανά και άξια για συμμετοχή σε μια σκληρότερη και αυστηρότερη Νομισματική και Οικονομική Ένωση, που μάλιστα θα συνομολογεί χωρίς άλλες λεπτομέρειες και διατυπώσεις το προβάδισμα και την υπεροχή των Κεντρο – Ευρωπαϊκών Δυνάμεων και ιδιαίτερα του κορμού της Ευρώπης, της Γερμανίας.

Advertisements