Στο «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ» της ΕΠΙΛΟΓΗΣ…..

 

ΤΟ «ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» της ΤΡΟΪΚΑΣ :

Η Ελλάδα ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΑ….

ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για την 4η δόση μετά 3μηνο

 

…. ΝΕΑ «ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑ» ή έστω περιορισμένη ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ???

 

 

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

 

Η ουσία των νέων ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ των «μικρών» της ΤΡΟΪΚΑΣ και η κατάληξη και τα συμπεράσματα από τον πολυήμερο καυγά, ανάμεσα σε κάποιους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τα “ΤΡΟΪΚΑ-ΚΙΑ” , ήταν αυτό που διατύπωσαν στη Συνέντευξη Τύπου και μετά από αυτήν και που μετά ταύτα ονόμασε ο Αθηναϊκός Τύπος ο «ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ του 3ΜΗΝΟΥ», προκειμένου να γίνει δυνατή η καταβολή της 4ης δόσης μετά από ένα 3μηνο από σήμερα.

Δέκα μεγάλες προκλήσεις – δεσμεύσεις έχει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση ως την επόμενη αξιολόγηση από την ΤΡΟΪΚΑ, που θα κρίνει την εκταμίευση της 4ης κρίσιμης δόσης του Μαρτίου.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ (τα ΤΡΟΪΚΑ -ΚΙΑ), μπορεί να άναψαν το «πράσινο φως» για την καταβολή της 3ης δόσης, ωστόσο πιέζουν την Κυβέρνηση να προωθήσει άμεσα όλες τις Διαρθρωτικές αλλαγές, κυρίως στον Τομέα της Υγείας (Νοσοκομεία και Ασφαλιστικά Ταμεία) και στις ΔΕΚΟ, με στόχο τη μείωση των μεγάλων ελλειμμάτων τους.

Οι Διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, τις «άγκυρες» του Προγράμματος και από αυτές εξαρτάται η εκταμίευση των 15 δις του Μαρτίου.

 

Οι δέκα προκλήσεις – δεσμεύσεις όπως τις βλέπουν οι εφημερίδες, αλλά και η Κυβέρνηση είναι οι κάτωθι:

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, σημείωναν με έμφαση την πολύ μεγάλη “ενόχληση” των Ελλήνων από την ανάμειξη στα εσωτερικά της Κυβέρνησης και της Ελλάδας των στελεχών της ΤΡΟΪΚΑΣ, που έφτασε μέχρι του σημείου της επιλογής της απόρριψης ή έγκρισης Υπουργών ή άλλων Παραγόντων, από τα «ΤΡΟΪΚΑ-ΚΙΑ», που έχουν βαλθεί να διαλέγουν αυτοί με διάφορους τρόπους τους συνομιλητές της Ελληνικής πλευράς.

Οι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν αυτή την τακτική σαν υπαίτια σε μεγάλο βαθμό του “εμφύλιου”, που καταγράφεται ότι έχει σημάνει εντός των κόλπων της Κυβερνήσεως και των Κομμάτων και σαν μια σπουδαία αιτία, που δημιουργεί και εντός των Ελληνικών Κοινωνικών Τάξεων «κυματισμούς και διαιρέσεις», που προκύπτουν στη βάση των διαφόρων ομάδων και τάξεων, που φτάνουν όμως μέχρι την οροφή, δεδομένου ότι κάποιοι ακόμη και από τους «ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ» μοιάζουν στα μάτια αυτών που πλήττονται από τα μέτρα να αναπτύσσουν συμπεριφορά «ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ» παλαιού τύπου, που καλλιεργούν το προφίλ τους, λες και αποτελούν παράγοντες – Κομματάρχες τις α’ ή της β’ κατηγορίας και Κόμματος παλαιάς εποχής και κοπής. Η συμπεριφορά «συνοικιακού γόη» των μαχαλάδων του περασμένου αιώνα δεν είναι αυτό που καθένας μας μπορεί να αναμένει και να ανεχθεί από Οργανισμούς, όπως είναι η Commission, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Οι πολιτικοί παρατηρητές επισύρουν την προσοχή των υπευθύνων (Πρωθυπουργού, Αρχηγών Κομμάτων, αλλά και διαφόρων Κοινοτικών Αξιωματούχων), στο γεγονός ότι οι επιθεωρήσεις αποκτούν πια «προσωποπαγή χαρακτηριστικά» και καλλιεργούν αναμίξεις για διαφοροποιήσεις και διαχωρισμούς «προσωποπαγούς χρώματος».

Οι πολιτικοί παρατηρητές καταλήγουν λέγοντας ότι το τρίμηνο που θα ακολουθήσει, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 4η δόση της ΤΡΟΪΚΑΣ, καλεί την Ελλάδα να επιλέξει στο σταυροδρόμι του δρόμου που έχει ήδη χαραχθεί από την Κυβέρνησή της, αν και κατά πόσο θα ανακτήσει τη θέληση και διάθεση να επανέλθει στο «τιμόνι» της Διακυβέρνησης της Χώρας και για αυτό οι αποφάσεις της θα είναι δικές της ή εγκαταλείπει από τώρα και μετά το «σκάφος» πάνω στο οποίο επιβαίνει και παραδίδει πλήρως το «πηδάλιο» του πιο πάνω σκάφους στη ΝΕΑ «ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑ», που έχει εγκαταστήσει στη Χώρα.

 

Advertisements