Η Κυβέρνηση λέει για να μη ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ……

Ή ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣ για ΑΝΑΠΤΥΞΗ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ

……..ΦΕΥΓΟΥΜΕ μπρος για ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Χθες 24/11/2010 ο Πρωθυπουργός χτύπησε «καμπανάκι» προς τους Υπουργούς του, να υλοποιήσουν αμέσως όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Χώρα. Σε σύσκεψη 8 Υπουργών Οικονομικών και Παραγωγικών Υπουργείων, ζήτησε με επίμονο τρόπο να υπάρξουν αποτελέσματα μέσα στο επόμενο 3μηνο σε θέματα Ανάπτυξης : “να προωθηθούν το συντομότερο όλες οι σχετικές εκκρεμμείς Νομοθετικές πρωτοβουλίες, να επιταχυνθεί η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, να ολοκληρωθεί ο Αναπτυξιακός Νόμος, να επιταχυνθεί η Αγορά Ενέργειας και των Κλειστών Επαγγελμάτων”, που έπρεπε από τον περασμένο Σεπτέμβριο να έχουν γίνει.

Δηλαδή ζήτησε επιτάχυνση των έργων, αλλά και προώθηση των ρυθμίσεων Αναπτυξιακού χαρακτήρα, προκειμένου να κινηθεί η Οικονομία και να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού η Ύφεση.

Το πνεύμα της Πρωθυπουργικής έκκλησης προς τους Υπουργούς ήταν : « Φυγή προς τα μπρος για την Ανάπτυξη, γιατί αλλιώς χανόμαστε».

Τώρα είναι πια σε όλους φανερό ότι ενώ οι προσπάθειες για τη Δημοσιονομική προσαρμογή έχουν φτάσει στο «κόκαλο», η προσπάθεια κίνησης της Οικονομίας για νέα Παραγωγή και νέο Εισόδημα, μέρα με τη μέρα εκμηδενίζεται και η Χώρα βυθίζεται στηνΎφεση.

Ο Πρωθυπουργός κατέστησε χθες – σήμερα θα συγκληθεί Υπουργικό Συμβούλιο με άπαντες παρόντες – συνυπεύθυνους όλους τους Υπουργούς που συμμετείχαν στη Διυπουργική για την Ανάπτυξη, για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Ζήτησε καλύτερο συντονισμό, γρήγορες κινήσεις και αποτελέσματα εντός του 2011. Αλλιώς η Χώρα θα βυθιστεί στην Ύφεση, η Ανεργία θα χτυπήσει με σφοδρότητα την Αγορά Εργασίας και η καταβολή της 4ης δόσης θα γίνει προβληματική ή δεν θα υπάρξει καθόλου.

Με τα πιο πάνω σα δεδομένα αρχίζουν όλοι να αντιλαμβάνονται – ακόμη και εκείνοι που συμμετέχοντες στην Κυβέρνηση βραδυπορούν – πως δεν μπορεί επί πολύ να τρέφεται η χώρα από τα μέχρι σήμερα αποθέματά της ή την παλαιά παραγωγή της, και για αυτό να αισθάνονται την ανάγκη για στροφή προς την Ανάπτυξη ακόμη και αν αυτό, όπως είναι φυσικό θα καθυστερήσει, δεδομένου ότι κάθε νέα προσπάθεια απαιτεί πρόσθετες δυνάμεις «υπερνίκησης της αδράνειας», που σιγά σιγά απλώνει σε ολόκληρη τη Χώρα και την “παραλύει” λόγω Ύφεσης.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, χαιρετίζουν αυτή την αντίληψη, αλλά αμφιβάλλουν αν αρκούν μόνο Πρωθυπουργικές ευχές και παροτρύνσεις ή χρειάζονται έμπρακτες αποδείξεις ότι αυτό η Κυβέρνηση το πιστεύει και το παλεύει.

Οι πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν αρκεί μόνο σκέτος ο Κυβερνητικός Μηχανισμός και τα στελέχη της φιλο – Κυβερνητικής αντίληψης, που δεν διαθέτουν τις αντικειμενικές δυνάμεις, που πρέπει να επιστρατευτούν σε πνεύμα Πανεθνικής Συμμαχίας και Συναίνεσης που απαιτείται για την πιο πάνω προσπάθεια.

Μάλιστα αυτά πρέπει να λειτουργήσουν αποτελεσματικά την ίδια ώρα , που αφενός μεν «μαίνεται» ο «ακήρυχτος Εμφύλιος πόλεμος» ανάμεσα τους Μνημονιακούς και αντι – Μνημονιακούς, που όμως είναι διάσπαρτοι και κατοικοεδρεύουν εντός όλων ανεξαίρετα των Κομμάτων, είτε ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο αγώνας για τη Σωτηρία της Πατρίδας είναι υπεράνω όλων και στους άλλους, που πιστεύουν ότι ο υπέρτατος Νόμος «αξιώνει τη δικιά τους και μόνο Σωτηρία με έξοδα των άλλων» και που συναπαρτίζουν τις λογιών – λογιών κύρια «εσωκομματικές συμμορίες» ή “κοινωνικές συμμορίες”.

Οι πολιτικοί παρατηρητές για αυτό πιστεύουν, ότι μετά το σύνθημα που δίνει ο Πρωθυπουργός για “Ανάπτυξη πάση θυσία” και “Ανάπτυξη με όλες τις δυνάμεις μας”, αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει αμέσως μετά – αν δεν προηγηθεί Πανεθνική προσπάθεια με Κρατική Εποπτεία και Επίβλεψη – είναι για την προσωπική και μόνο ωφέλεια του καθενός «Πόλεμος όλων εναντίον όλων» .

Advertisements