Ο “ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” ΜΑΙΝΕΤΑΙ….

H ΚΡΙΣΗ “ΑΠΛΩΝΕΙ” και «ΒΑΘΑΙΝΕΙ» – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ “ΑΓΡΙΕΥΕΙ”

…. στον ΠΟΛΕΜΟ του ΕΥΡΩ …… “ΟΠΟΙΟΣ δεν είναι ΜΑΖΙ μας είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας”

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση της Ιρλανδίας – λίγες ώρες μετά την υποβάθμισή της κατά δύο βαθμίδες από τους Οίκους Πιστοληπτικής Αξιολόγησής της και ενώ οι διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΪΚΑ συνεχιζόντουσαν με στόχο τη χορήγηση βοήθειας – παρουσίαζε το τετραετές πρόγραμμα λιτότητας, με το οποίο φιλοδοξεί να εξοικονομήσει 15 δις €, στην πρώτη φάση, με στόχο τα 100 + – 20 δις €, η Μέρκελ επιμένοντας στην σκληρή γραμμή, χτύπησε εκ νέου «καμπανάκι» προειδοποίησης προς όλες τις Χώρες της Ευρωζώνης – φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να επικαλείται σαν πρότυπο παράδειγμα συμπεριφοράς την ΕΛΛΑΔΑ, που «επέστρεψε στο δρόμο της αρετής» – προκειμένου να προειδοποιήσει τους πάντες για το νέο δόγμα και το νέο λάβαρό της “Εuro …. Uber alles” και όλα αυτά σε σχέση με τη θέση της, ότι πρέπει για τη σωτηρία του Ευρώ να συμμετάσχουν και οι «Ιδιώτες», δηλαδή οι Τράπεζες και οι Τραπεζικο – Οικονομικοί Όμιλοι της Ευρώπης.

Bέβαια η πιο πάνω στάση της Καγκελαρίου Μέρκελ, επέσυρε την σκληρή κριτική εναντίον της, πολλών Αξιωματούχων της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Φ.Β. Στάϊνμαιερ Διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και πολλών άλλων, οι οποίοι θεωρούν ότι μια τέτοια στάση από την πλευρά της «Σιδηράς Κυρίας», όχι μόνο δεν καθησυχάζει, αλλά όλως διόλου το αντίθετο εντείνει τις ανησυχίες στην Ευρωζώνη.

Όμως γεγονός παραμένει ότι ενώ η Κρίση «μαίνεται» και «βαθαίνει», απλώνει και αγριεύει, η Γερμανία δια της Καγκελαρίου Μέρκελ επιμένει σε όσα εξαρχής είχε σχεδιάσει και τα οποία προωθεί πάση δυνάμει, ακόμα και αν τα μηνύματα της κατάρρευσης των Ευρωπαϊκών Οικονομιών, της μιας μετά την άλλη δυναμώνουν και αυτά με τη σειρά τους.
Πορτογαλία, Ισπανία, ίσως Ιταλία, Βέλγιο (???) και άλλες χώρες παίρνουν σειρά, αλλά αυτό όχι μόνο δεν καταπτοεί και δεν κάμπτει τη «Σιδηρά Καγκελάριο», αλλά αντιστρόφως την ενδυναμώνει και την αγριεύει.

Το πιο πάνω φαινόμενο βάζει προ όλων στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο σε δυο κρίσιμα ερωτήματα :

Πρώτον, για ποιο λόγο η Γερμανία έχει «οχυρωθεί» πίσω από αυτή την σκληρή στάση και

Δεύτερον, μέχρι που αυτό μπορεί να φτάσει κάτω από αυτό, που πολλοί λένε ότι βρίσκεται στο υπέδαφος αυτής της στάσης και που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο φόβος του «ντόμινο» στην Ευρωζώνη, το οποίο σύμφωνα με αυτούς που το προβάλλουν – είναι σε θέση να εξαφανίσει το ΕΥΡΩ, εάν δεν ληφθούν σκληρά μέτρα από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, που δε θα πρέπει να διστάσει να πετάξει στον «ωκεανό» σαν «έρμα προς απόρριψη» όποιον σε τέτοιες στιγμές «νομισματικής τρικυμίας» αναπτύσσει «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» κατά της Ευρωζώνης και των κανόνων της.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, παρατηρούν ότι όσο βαθαίνει και απλώνει η Κρίση, τόσο και η Γερμανία, που θεωρεί τον εαυτό της, αλλά και τις Χώρες που συντάσσονται με την πολιτική της, σαν τη βασική «μήτρα του Ευρώ», θα σκληραίνει και θα αγριεύει, δεδομένου ότι στο σημερινό «Νομισματικό Πόλεμο», που αναπτύσσεται και μαίνεται κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων σε ολόκληρη την Υφήλιο οι κανόνες επιβίωσης κινούνται γύρω από το γνωστό κανόνα ” ο θάνατός σου η ζωή μου”.
Με άλλα λόγια για τη σημερινή Γερμανία είναι εντελώς αναγκαίο και απαραίτητο όλα να «επιστρατευτούν» και να υπηρετήσουν τον πρωτεύοντα στόχο, που έχει βάλει και που είναι :

«ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.. το ΕΥΡΩ» ή “Εuro … Uber alles”.

Advertisements