Όμως «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»……

Τώρα «ΚΑΡΟΤΟ μετά το ΜΑΣΤΙΓΙΟ» της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

……. γιατί το ΔΟΓΜΑ «Euro …Uber alles» ισχύει πάντα!!!

 

 

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ και ο Κ. Ρέγκλινγκ ο άνθρωπος που κρατάει τα κλειδιά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προχώρησαν χθες (25/11/2010) σε «πυροσβεστικές» δηλώσεις για την Κρίση στην Ευρωζώνη. Ίσως γιατί ανησύχησαν από τις πολλές και ποικίλες αντιδράσεις στην Πολιτική της “σκληράς πυγμής” κατά ενός εκάστου των μερών από τους πιο αδύναμους της Ευρωζώνης.

Στα άδυτα του Βερολίνου το βαθύ Γερμανικό Κράτος αντιλήφθηκε, ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη και ολόκληρο τον Κόσμο «έσπειραν» ανησυχία και πανικό με το «μαστίγιο», που τις τελευταίες μέρες μεταχειρίστηκαν εναντίον των «αδύναμων κρίκων» της Ευρωζώνης. Και για αυτό προκειμένου να «μαλακώσουν» όσους ετοιμαζόντουσαν να εξεγερθούν από τους μικρότερους, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, που συμμετείχαν στην Ευρωζώνη, προχώρησαν και προχωρούν σε κινήσεις εξευμενισμού και προετοιμασίας για Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη, που θα μπορούσε να σώσει το Ευρώ και σε αυτές τις Χώρες.

Μάλιστα προχωρούν και σε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. Σε χθεσινό της δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της σελίδα η Γερμανική Die Welt, υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλες συζητούν το διπλασιασμό των κεφαλαίων του Μηχανισμού Στήριξης (από 750 δις € σε 1,5 τρις €) και ότι αρχικά το Βερολίνο είχε αρνηθεί, αλλά οι δηλώσεις Βέμπερ στο Παρίσι παραπέμπουν σε συμφωνία.

Βέβαια λίγο μετά την κυκλοφορία της πιο πάνω είδησης το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών έσπευσε για λόγους σκοπιμότητας και προκειμένου να μην ενθαρρύνει σε ασύδοτη χρήση Οικονομικής ελευθερίας όσους βρίσκονται στη ζώνη του Ευρώ, να το διαψεύσει. Όμως όλοι κατάλαβαν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για την ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης – αν προκύψει για αυτό ανάγκη.

Εκτός των πιο πάνω η Γερμανία – στο πλαίσιο της επίθεσης φιλίας που κάνει αυτή τη στιγμή προς τους αδύνατους, διαβεβαίωσε και για τα πιο κάτω :

“Καμιά χώρα της Ευρωζώνης δεν θα προχωρήσει σε Αναδιάρθρωση και η Γερμανία θα «δείξει» αλληλεγγύη, για να βοηθήσει το ευρώ να βγεί από την Κρίση”, είπε χθες η Μέρκελ.

Η «Σιδηρά Καγκελάριος» προσπάθησε ακόμα να καθησυχάσει τους επενδυτές, που φοβούνται ότι «ρήτρες ευθύνης» για τους Ομολογιούχους, μπορεί να περιλαμβάνουν και όσα Κρατικά Ομόλογα εκδίδονται από το 2011 και μετά στην Ευρωζώνη.

Όπως είπε η Μέρκελ «οι ομολογιούχοι δεν θα πληρώνουν μέρος του κόστους σωτηρίας Κρατών πριν το 2013».

Όλα αυτά συντελούνται την ίδια ώρα που αφενός μεν ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξη της Ιρλανδίας στο Μηχανισμό Στήριξης, αφετέρου δε ο «συναγερμός», που γενικότερα χτυπά έχει στο μυαλό του χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, που τελευταία εκπολιορκούνται από τις πιέσεις των Αγορών, προκειμένου τα «κοράκια» των Διεθνών Κερδοσκόπων και Τοκογλύφων, να επιπέσουν επί νέων «πτωμάτων», προκειμένου να «λεηλατήσουν» και άλλους Λαϊκούς πλούτους, που βρίσκονται στα «θυλάκια» των επιχώριων ή διεθνών Τραπεζών, που ανήκουν στους Λαούς τους.

Εξάλλου σύμφωνα με δημοσιεύματα Ευρωπαϊκών Εφημερίδων (ίδε δημοσίευμα της Γερμανικής Έκδοσης των Financial Times), το Βερολίνο πιέζει ήδη παρασκηνιακά την Λισαβόνα να μπει στο Μηχανισμό Στήριξης, προκειμένου να εξασφαλίσει «ασπίδα σωτηρίας» προς την γειτονική χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, της Ισπανίας, της οποίας η διάθεση θα ήταν πολύ δυσχερέστερη αργότερα. Όμως οι αρμόδιοι της Πορτογαλικής Κυβέρνησης το αρνούνται προς το παρόν.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, δεν αιφνιδιάζονται καθόλου από όλα όσα το τελευταίο διάστημα σημειώνονται στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, στο θέμα του Ευρώ και των Ζωνών προς τις οποίες – σε πρώτη τουλάχιστον ένδειξη – κατευθύνεται η Πολιτική του Βερολίνου, η οποία αδιακύμαντα κατευθύνεται – με “καρότο ή μαστίγιο” ή τούμπαλιν – προς την «Πολιτική των Πολλών Ευρώ» μέσα στην Ευρωζώνη, προκειμένου να εξασφαλίσει το «απόρθητο» του «σκληρού πυρήνα» του Ευρώ, των Βορείων Χωρών της Ευρώπης, από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ή Οικουμενική απειλή κατευθύνεται κατά της υποστάσεώς του και των «απόρθητων φρουρίων» του εντός της Γερμανίας.
Στο όνομα της Πολιτικής “Euro …. Uber Alles” το Σχέδιο Σωτηρίας του βασικού «Πύργου του Ευρώ», μπορεί να περιλαμβάνει την εγκατάλειψη δευτερευουσών αμυντικών οχυρώσεων, σαν κι αυτές που βρίσκονται στην Νότια Ευρώπη ή ακόμη Πολιτική Τακτική άλλοτε μεν “μαστιγίου” , άλλοτε δε “καρότου”, αλλά ποτέ δε θυσιάζει την ψυχή αυτής της Πολιτικής, αφού αυτό που θέλει να διασώσει είναι τα “Κάστρα και η ψυχή του Ευρώ’ που βρίσκεται στη Γερμανία και που πρέπει να παραμείνει …. UBER ALLES!!!

Advertisements