Oι ΕΚΛΟΓΕΣ της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ 2010

Γράφει ο Κρητικός Δημοσιογράφος Μ.Μ.

Οι εκλογές της Παγκρητίου Ένωσης για την ανάδειξη Προέδρου και Δ.Σ. για το 2010 πέρασαν και αυτές στην Ιστορία του Κρητικού Πολιτιστικού Κινήματος. Στο μέλλον θα κριθούν και αυτές από τους ειδικούς.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σχολιάσουμε κάποια γεγονότα.

Μια άλλη Κρήτη στην Αθήνα 450.000 μπορεί και 500.000 οι Κρητικοί του Λεκανοπεδίου. Μέλη της Παγκρητίου περίπου 100.000 μέλη.

Χωρίς καμιά αμφιβολία το Κρητικό στοιχείο της Αττικής την Κυριακή 28/11/2010 έζησε με ξεχωριστή χαρά τις φετινές Εκλογές της Παγκρητίου. Όμως αυτό δεν εξαντλεί το θέμα. Όλως διόλου το αντίθετο!

Βέβαια εξαρχής γνώριζε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τις Εκλογές της Παγκρητίου 2010, ήταν και είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σ’ αυτές – όπως εξάλλου και σε όλων των ειδών τις Εκλογές στην εποχή μας – γιατί από τους 100.000 εγγεγραμμένα μέλη άλλες χρονιές προσερχόντουσαν και ψήφιζαν 12 – 13.000, ενώ τώρα οι προσδοκίες δεν ανέβαιναν πάνω από τις 8 -10.000, αλλά και αυτές ήταν βέβαιο ότι στην καλύτερη περίπτωση ίσως έφταναν και θα άγγιζαν τις 6.000.

Όμως στις φετινές εκλογές αυτό στάθηκε ακατόρθωτο. Αυτοί που προσήλθαν να ψηφίσουν δεν ξεπέρασαν τους 5.650. ‘Ηταν 5.634 για την ακρίβεια.

Τα ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη είναι γνωστό πως είναι η βάση της δύναμης κάθε λογιών Ένωσης, το ίδιο και της Παγκρητίου Ένωσης.

Μάλιστα αυτό ήταν και μένει το βασικό κριτήριο Δημοκρατικής ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ, που φέτος δεν ικανοποιήθηκε καθόλου και είναι αρκετό να βάλει σε αμφισβητήσεις κάθε λογιών το αποτέλεσμα που επίσημα θα δοθεί.

Πολύ περισσότερο γιατί οι διαμαρτυρίες για ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ανεβαίνουν σε εκατοντάδες, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό ποιες και πόσες ενστάσεις – που ξεκίνησαν αυτοστιγμεί και αυθημερόν να κατατίθενται – θα συνοδεύσουν τις επίσημες ανακηρύξεις και που ακριβώς αυτές που θα υποβληθούν θα οδηγήσουν?

Στις άλλες διαμαρτυρίες πρέπει κανένας να προσθέσει και τις διαμαρτυρίες όσων ανέμεναν να δουν το ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης (πρόταση Ελευθερίου Βερυβάκη- π. Υπουργού – Βουλευτή), που χαιρέτιζε την ΕΝΩΣΗ της ΚΡΗΤΗΣ με την ΕΛΛΑΔΑ και καταδίκαζε απερίφραστα, όσα σαν σκέψη, ενέργεια και δράση αφορούν την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ της ΚΡΗΤΗΣ, που εξωτερικοί και εσωτερικοί εχθροί του Ελληνισμού διατυπώνουν. Όμως ένα “αόρατο χέρι” τελικά το εμπόδισε να εμφανιστεί και να δημοσιευτεί, παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν (ρωτήστε για αυτό τον συμπατριώτη μας π.Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης – Πρόεδρο Εφετών κ. Μ. Σεργάκη, που προήδρευσε και απάγγειλε το “ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΜΨΗΦΕΙ”) ότι η Γενική Συνέλευση ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ τον χαιρετισμό της ΕΝΩΣΗΣ και την καταδίκη της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ.

Τα λεπτομερή και επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ούτε οι σταυροί προτίμησης έχουν καταμετρηθεί. Όμως έγινε γνωστό ότι την Εκλογή με μικρή πλειοψηφία, που δεν ξεπερνά τα 120 ψηφοδέλτια – με ακρίβεια τα 114 – κέρδισε ο Μαριδάκης Γεώργιος από τον Στέλιο Παλάσσαρο.

Οι παρατηρητές και σχολιαστές των όσων σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στην Παγκρήτιο, παρατηρούσαν ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτών είναι ότι τα φαινόμενα που συνοδεύουν την πορεία και εξέλιξή της είναι :

– Φθίνουσα αριθμητική πρόοδος τα τελευταία 15 χρόνια, κατά τα οποία η προσέλευση των Κρητικών στο μεγαλύτερο Σωματείο της Ευρώπης αποτελεί πραγματική «ασθένεια»

Εγκατάλειψη των Κρητικών αξιών – λεβεντιά – ντομπροσύνη – αψηφισιά

Ποιος φταίει ? Μήπως όπως λέει και ο Βάρναλης «φταίει το ξερό μας το κεφάλι? Και ο Θεός που μας μισεί»… Ναι λοιπόν φταίει το «στραβό μας το κεφάλι», για αυτό ας σταματήσουμε να περηφανευόμαστε μόνο για τους προγόνους μας. Έχει καταντήσει απρέπεια στη μνήμη του Βενιζέλου, το Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, του Καζαντζάκη, του Κορνάρου, του Ελ Γκρέκο και τόσων άλλων και η αναφορά μας σε εκείνους όταν εμείς οι ίδιοι δεν τους τιμάμε και δεν τους ακολουθούμε με τις πράξεις και τα έργα, στα οποία προχωράμε!!!

Μ.Μ.

Advertisements