Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδος…

Η CONTRA ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

…και στη “μέση” οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Σε εμφανή CONTRA προς όσα το τελευταίο διάστημα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχει εκδηλώσει σαν αισθήματά του για το Στράτευμα και τους Στρατιωτικούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο, δήλωσε μετά την ενημέρωσή του από τους επιτελείς του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, ότι «θέλω να αποτίσω τιμές στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για τη δουλειά που κάνουν».

Το «άδειασμα» που με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις και θέσεις του Κυβερνητικού Αξιωματούχου σημειωνόταν από όλους τους πολιτικούς παρατηρητές, ότι ήταν «κομψό μεν, δολοφονικό δε», γιατί όλοι εννόησαν ότι με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Πολιτεία δια του Προέδρου της Δημοκρατίας αποδοκίμαζε την «ΕΣΧΑΤΗ ΑΝΟΗΣΙΑ» του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, που κατά το γνωστό στυλ του «έφτυσε» κατά την κατεύθυνση του στρατεύματος, ίσως γιατί από την περίοδο των Ιμίων είναι γεμάτος κόμπλεξ από όσα συνδέονται με τον Στρατιωτικό παράγοντα της Ελλάδος.

Η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας του οποίου τα αισθήματα απέναντι στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως είναι γνωστά από την εποχή που υπηρετούσαν και οι δύο στο Υπουργείο Εξωτερικών, με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις και την οργή των Στρατιωτικών για τον άδικο και απρόκλητο διασυρμό τους από τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, που όλως αιφνιδίως τους χαρακτήρισε αντιπαραγωγικούς και … άχρηστους.

Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις οποίες εκδηλώθηκε το Προεδρικό «άδειασμα» του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως απηχούσαν τη γενικότερη αντίληψη ολόκληρης της Ελληνικής Ηγεσίας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, για τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε: «ευχαριστώ για την πρόσκληση, η οποία μου έγινε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου της Εθνικής Άμυνας. Έτυχα μιας λεπτομερούς και σε βάθος ενημέρωσης, που αφορούν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν πολύ σημαντική. Πρέπει να πω ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικής ετοιμότητας και υψηλού φρονήματος και αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της περιοχής, αλλά και για την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, που έχει εναποθέσει τα όνειρα και τις ελπίδες του στα ένστολα παιδιά του». Και πρόσθεσε για να καταλήξει: «Θέλω επίσης να αποτίσω τιμές και στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για τη δουλειά που κάνουν. Μια δουλειά που χρειάζεται γερά νεύρα και πολλές φορές ξεπερνάει ψυχοσωματικά τις αντοχές ενός ατόμου. Τιμάμε αυτές τις ένοπλες δυνάμεις – συμπεριλαμβάνω και την Πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και νομίζω ότι η Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον την ηρεμία να ρίξει τις δυνάμεις της στη μεγάλη μάχη του ξεπεράσματος της οικονομικής κρίσης».

Οι πολιτικοί παρατηρητές, σημείωναν με έμφαση ότι ο κομψός, αλλά αποφασιστικός τόνος, αλλά και ο τρόπος του ξεπεράσματος της «ΕΣΧΑΤΗΣ… ΑΝΟΗΣΙΑΣ» υπήρξε υποδειγματικός.

Advertisements