«Ψαρεύει» στα θολά νερά…..

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΠΑΓ (ΑΣΑ) (Ι) Σ … στη ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του ΑΙΓΑΙΟΥ μας

…. για να ρίξει «ΑΓΚΥΡΑ» στο μέσο του ΑαΙΓΑΙΟΥ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Για μια ακόμη φορά ο Εγκεμέν Μπαγίς (γνωστός Τούρκος Μπαγάσας, Υπουργός ), επανήλθε – σε συνέντευξή του σε Κυπριακή Εφημερίδα – προκλητικά για ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Τουρκίας – Ελλάδας (50- 50) του Αιγαίου –σημειώνοντας πάντως ότι αυτή είναι η προσωπική του θέση και όχι της Κυβέρνησής του.

Είπε επί λέξει « μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην Υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο που πιθανόν υπάρχει. Έτσι θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο Χώρες. Συνεκμετάλλευση 50 – 50 του Αιγαίου. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση, όχι της Κυβέρνησης».

Και συνέχισε με άλλα θέματα « η Τουρκία είναι έτοιμη για το Κυπριακό». «Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία».

Ο Τούρκος Υπουργός στη συνέχεια στη συνέντευξη, που έδωσε στην εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», επέκρινε τον Γ. Παπανδρέου για τη στάση του στο Κυπριακό και τις δηλώσεις του «ότι αν δεν υπάρξει λύση για την Κύπρο δεν είναι δυνατό ούτε οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας να ομαλοποιηθούν».

Ωστόσο χαιρέτισε – όπως είναι φυσικό αφού προερχόταν από φιλότουρκο Έλληνα Υπουργό και είχε το γνωστό φιλοτουρκικό περιεχόμενο – την πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για την Ευρω – Τουρκική Σύνοδο το 2011.

Εκμεταλλεύτηκε μάλιστα την πρόταση για να πει προκλητικά ότι «θα έπρεπε να προσκαλούν την Τουρκία σε όλες τις Συνόδους του Συμβουλίου, όπου λαμβάνονται οι πραγματικές αποφάσεις».

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, δε βρίσκουν περίεργο το γεγονός της επανόδου του γνωστού Μπαγ (ασα) (ι) ς, στις αξιώσεις του για ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του ΑΙΓΑΙΟΥ – οι οποίες γίνονται την επ’ αύριο της μοναδικής, πλην όμως, ελπιδοφόρας δήλωσης του Πρωθυπουργού, «ότι δε θα υπάρξει ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» – με τις οποίες ζητά το 50% για την Τουρκία, στη βάση του σχεδόν 100% των Ελληνικών Δικαιωμάτων στην Υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, αφού τόσο αυτός όσο και ολόκληρη η Κυβέρνηση Ερντογάν, ονειρεύονται Νέο – Μουσουλμανικό θρίαμβο, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και σε ολόκληρη τουλάχιστον τη Βαλκανική και τις Θάλασσες που την περιβρέχουν.

Οι πολιτικοί παρατηρητές πάντως θέλουν σήμερα να ελπίζουν – μετά την προ ημερών δήλωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι δε θα δοθεί το Αιγαίο για συνεκμετάλλευση στους Τούρκους και τις Πολυεθνικές που συνεργάζονται με αυτούς – ότι οι δηλώσεις Μπαγ (ασα) (ί) ς , αποτελούν «ψάρεμα» στα θολά νερά, προκειμένου να ανιχνευτούν οι Ελληνικές προθέσεις στη σημερινή στιγμή από την Τουρκική Διπλωματία και τις Αρχές του Νέο – Οθωμανικού Κράτους και της Νέο – Οθωμανικής Κίνησης, όμως χωρίς συνέχεια και με τελική κατάληξη η Ελλάδα με βάση το Δίκαιο της Θαλάσσης και το Διεθνές Δίκαιο, πως θα πετύχει στη σωστή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που διαθέτει εντός της Ελληνικής κατά Γη, Θάλασσα και Αέρα Επικράτειάς της.

Advertisements