Μήπως αποτελεί και το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων…

ΜΟΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ…ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;;;

…του Έλληνα Πρωθυπουργού;;;

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Τουρκικά δημοσιεύματα – που μένουν ασχολίαστα από την Ελληνική Κυβέρνηση – προαναγγέλλουν – κανένας στην Ελλάδα δε γνωρίζει εάν αυτό αναγγέλεται βάσιμα ή όχι – πως στις αρχές του 2011 στο Ερζερούμ στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων Πρέσβων, ότι θα πάρει μέρος ο Έλληνας Πρωθυπουργός!!!

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα οι δυο Πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν Σχέδιο Ειρήνης για το Αιγαίο σχετικά με την Υφαλοκρηπίδα και τα άλλα προβλήματα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι στιγμής σιωπά. Ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε. Δεν αντέδρασε καν.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη δήλωνε, ότι το Αιγαίο μπορεί να φέρει πλούτο και στις δύο χώρες αν κάνουμε μπίζνες σε αυτό. Και πρόσθετε χωρίς περεταίρω διευκρινήσεις: «ήδη κάνουμε μπίζνες στο Αιγαίο», τις οποίες φαίνεται, όπως είναι αυτονόητο, θέλει να προεκτείνει σαν καλός συνεταίρος στην εκμετάλλευση του Αιγαίου και σαν καλό Αφεντικό αναλαμβάνει την ευθύνη να το αναγγείλει.

Αξίζει να προστεθεί, ότι πριν λίγες μόλις ημέρες ο Εγκεμέν Μπαγίς Υπουργός υπεύθυνος για τη σύνδεση της Τουρκίας με την ΕΕ, ανήγγειλε περιχαρής, ότι εάν υπάρξει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο 50-50, αυτό θα καταστεί περιοχή πλούτου και εύχεται και το ελπίζει να προχωρήσει μέχρι της πραγματοποιήσεώς του.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) παρατηρούσαν, ότι η Άγκυρα με το γνωστό θράσος μιλά για το Ελληνικό Αρχιπέλαγος σαν να πρόκειται για “Τουρκική λίμνη”, που ήδη όχι μόνο την έχει ορίσει και μοιράσει, αλλά και πρόσθετα την έχει προσδιορίσει κατά εκμετάλλευση συγκυριαρχίας με ρόλο μάλιστα του κύριου Αφεντικού.

Βέβαια, σε ένα άλλο σημείωμα θα προσδιορίσουμε (οι Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) την ακριβή κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο Αιγαίο εξαιτίας της Τουρκικής επιθετικότητας και της Ελληνικής υποχωρητικότητας, που κινδυνεύει αν αυτό συνεχισθεί – πολύ περισσότερο αν αυτό προεκταθεί – από μια πλήρη απώλεια του Ελληνικού Αρχιπελάγους υπέρ των Τούρκων, οι οποίοι μάλιστα δε θα έχουν ρίξει ούτε μια τουφεκιά για την απόκτησή του.

Βέβαια, όλοι εύχονται τα παραπάνω και όλα τα συναφή να μην έχουν βάση στήριξης και πολύ περισσότερο να μην αποκτήσουν κατά προέκταση βάση εκμετάλλευσης υπέρ των Τούρκων. Όμως, το Ελληνικό Υπουργείο Εξω(Φρ)τενικών σε όλα όσα συνιστούν ιταμές προκλήσεις και σφετερισμούς Ελληνικών Δικαιωμάτων, μένει ακίνητο και αμίλητο με αποτέλεσμα οι Τουρκικές αρχές να προσδιορίζουν το σύνολο του παιχνιδιού που στρέφεται εναντίον των Ελληνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων και αυτό συνιστά ιδιόρρυθμη αλλά αναμφισβήτητη “προδοσία των όπλων”.

Advertisements