Η Ελλάδα «καταπίνει» τις προκλήσεις….

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «αλωνίζει» ……η ΕΛΛΑΔΑ «σιωπά»!!!

…. και δεν αντιδρά στα Τουρκικά «λόγια και έργα»!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ρωτήθηκε στη Ν. Υόρκη που βρίσκεται, αν είναι έτοιμος να κάνει μπίζνες με το Γ. Παπανδρέου στο Αιγαίο, και αυτόματα απάντησε «βεβαίως, ήδη το κάνουμε».

Και όταν αργότερα επιθεώρησε στο Πολιτιστικό Κέντρο ΩΝΑΣΗ, όπου ξεναγήθηκε, την έκθεση με θέμα «Ήρωες : Θνητοί και Ημίθεοι στην Αρχαία Ελλάδα», δήλωσε ότι “είδε την κοινή κληρονομιά των δύο χωρών”.

Σχεδόν την ίδια στιγμή ο Εγκεμέν Μπαγίς, έκανε τις γνωστές δηλώσεις του για τη «Συνεκμετάλλευση» από τις δύο χώρες, του Αιγαίου, και δήλωνε ότι κατά την γνώμη του, εάν και εφόσον βρεθεί πετρέλαιο στο Αιγαίο, η εκμετάλλευση είναι 50 – 50% και το Αιγαίο θα γίνει η «θάλασσα που θα δώσει πλούτο σε όλους».

Όμως την ίδια ώρα η Ελλάδα, κάνοντας τα χατίρια της Τουρκίας, συνεχίζει απρακτούσα να υποθηκεύει τα Δικαιώματά της από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θαλάσσης, στο Καστελόριζο, γιατί ενώ η Κύπρος με συνεχή διαβήματα, ζητά από την Ελλάδα να καθορίσει την Ελληνική ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Zώνη), που γειτονεύει με την Κυπριακή ΑΟΖ, που οι δυο μαζί παρεμποδίζουν την Τουρκική ΑΟΖ από την εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων της περιοχής – που θεωρούνται πλουσιότατοι – η Ελλάδα απρακτεί και ουδέν πράττει, με αποτέλεσμα να διευκολύνει τα Τουρκικά όνειρα και σχέδια για εκμετάλλευση στην περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου – Ισραήλ, σχετικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, που βρίσκονται στην περιοχή, υπογράφτηκε προχθές στη Λευκωσία από τον Κύπριο ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού, και τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικών Υποδομών Ουζί Λαντάου.

Με το πιο πάνω σκεπτικό η Λευκωσία έχει αποταθεί επανειλημμένα στην Αθήνα, για να χαράξει και να κατοχυρώσει την Ελληνική ΑΟΖ, στην οποία βασικό κλειδί θα αποτελούσε το Καστελόριζο, πλην όμως η Αθήνα αποφεύγει για να μην προκαλέσει τις Τουρκικές αντιδράσεις να το πράξει, με αποτέλεσμα να αφήνει ανενόχλητα τα Τουρκικά όνειρα για διαρπαγή των Ελληνικών Δικαιωμάτων και του Ελληνικού υποθαλάσσιου πλούτου.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π Π – ΣΙΕ), σημείωναν με θλίψη και οργή την Ελληνική στάση στο Αιγαίο, το οποίο βρίσκεται ανυπεράσπιστο στις παντοειδείς Τουρκικές επιθέσεις και προκλήσεις, που δεν έχουν πια παραλείψει τίποτε από όσα προκαλούν και απειλούν την Ελλάδα – και που δεν εξαντλούνται μόνο στις προκλητικές «τσάρκες» των Τουρκικών πλοίων μέχρι Σουνίου και Τουρκολίμανου – αλλά και προχωρούν εκτός από το casus belli, κατά των Δικαιωμάτων για την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, που έχουν χαράξει στο μέσον του Αιγαίου, κατά της ενασκήσεως των Ελληνικών Δικαιωμάτων, προχωρούν τώρα και σε νέα απειλή για την ενάσκηση των Δικαιωμάτων της Χάραξης ΑΟΖ, με βάση το Καστελόριζο, του οποίου επιδιώκουν την εξαφάνιση από τον χάρτη, γιατί έτσι θα τους επιτρέψει τη λεηλασία του χώρου και του υποθαλάσσιου πλούτου του.

Advertisements