Η Χώρα με ταχύ βήμα ξαναγυρνά…..

ΙΕΡΑΡΧΙΑ κατά ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ :

Μια νέα φάση ενός

“ΙΕΡΟ – ΑΝ-ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ”

στον Πολιτικο – Θρησκευτικό ΔΙΧΑΣΜΟ!!!


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Για πρώτη φορά μετά την άνοδο του Ιερώνυμου στο «θρόνο», ένα 4σέλιδο κείμενο, το οποίο εικάζεται ότι συντάχθηκε από τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, και ότι βασίστηκε σε εισηγήσεις μελών της Ιεραρχίας, με οξύτατους τόνους, ουσιαστικά επιτίθεται κατά της Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η Χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους Δανειστές μας, ενώ τονίζεται ότι είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την Πνευματική, Κοινωνική και Οικονομική Κρίση, συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του Τόπου μας […] τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια Χώρα υπό κατοχή, και εκτελούμε εντολές των Κυρίαρχων – Δανειστών μας. Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές, για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα, και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις».

Όσο αφορά την Ηγεσία στο κείμενο μεταξύ των άλλων αναφέρεται και ότι « σήμερα υπάρχει μια Ηγεσία, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις μόνο και μόνο γιατί ως στόχο την κατοχή και νομή της Εξουσίας».

Το κείμενο αυτό το οποίο φέρεται να έχει την γνώση και έγκριση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Κυβέρνησης, η οποία δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είπε «αυτό το κείμενο έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια Εκκλησία, η οποία αντιλαμβάνεται τα μεγάλα προβλήματα. Αλλά θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όλοι τις απαιτήσεις και τα προστάγματα των καιρών. Αυτό που θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε είναι ότι έχουμε μια Πολιτεία, μια Κυβέρνηση, ένα Λαό και μια Κοινωνία πολύ ώριμη, που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις παθογένειες πολλών δεκαετιών και βρίσκει στοχευμένες λύσεις».

Και πρόσθεσε πικρόχολα «ότι αυτό το «δύναμη κατοχής» δυστυχώς το χρησιμοποιούν πολλές δυνάμεις, οι οποίες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σοβαρότητα της Κυβερνητικής προσπάθειας και της προσπάθειας του Ελληνικού Λαού».

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις ( οι Π.Π – Σ Ι Ε), είχαν δυο παρατηρήσεις σε σχέση με το σχολιαζόμενο συμβάν, που οι δυο πλευρές το θεωρούν και το αναφέρουν σαν «ΙΕΡΟ ή ΑΝ –ΙΕΡΟ» ΠΟΛΕΜΟ, η μια κατά της άλλης, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται περί μιας Πολιτικής Σύγκρουσης, με βαθύτερη αμφισβήτηση της κάθε μιας κατά της Εξουσίας της άλλης, αφού όπως όλα δείχνουν «διολισθαίνουν» προς Πόλεμο της μιας κατά της άλλης.

Και δεύτερον, και οι δυο πλευρές πρέπει να γνωρίζουν ότι ένας τέτοιος «ΙΕΡΟ – ΑΝ-ΙΕΡΟΣ» ΠΟΛΕΜΟΣ αυτή την ώρα – ανεξάρτητα από το τι φταίει και τι τον προκαλεί – διαλύει τη Συνοχή του ΕΘΝΟΥΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ, και δε θα απολήξει υπέρ κανενός εκ των δύο, αλλά αντιστρόφως θα συντείνει και θα κατατείνει στην ήττα και των δύο, η οποία εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά – που θα σημειωθεί και θα εμφανιστεί χωρίς κανένας από τους δυο να γίνει ΝΙΚΗΤΗΣ – που μόνος ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ θα βρεθεί ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.

Advertisements