Η Ελληνική Βουλή με την τελευταία πράξη της το 2010……

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 :

«ΨΗΦΙΖΕ και ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ» !!!

… σέρνεται και εκκλιπαρεί για την πρώτη δόση του Δανείου του 2011!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Σήμερα (22/12/2010) τα μεσάνυχτα ο Ελληνικός Προϋπολογισμός του 2011 θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, παρά το γεγονός ότι αν οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ψήφιζαν κατά συνείδηση – με βάση αυτά που είπαν ή παρέλειψαν να πουν στις αγορεύσεις τους για τον Προϋπολογισμό 2011 – θα έπρεπε να απορριφθεί μετά πολλών ….επαίνων, λόγω φιλότιμης μεν προσπάθειας της Κυβέρνησης, αλλά με αποτέλεσμα ανεπαρκές και αναποτελεσματικό!!!

Όμως επειδή στις εποχές μας η Κομματική πειθαρχία έχει πάρει νέες μορφές και εκφάνσεις και στέκει σαν «φύλακας άγγελος» της Ηγεσίας και της Κομματικής Τάξεως, πάνω από τα κεφάλια των Βουλευτών, προκειμένου να μη διαταραχθεί η Κομματική Κοινοβουλευτική Τάξη, η ψήφιση του Προϋπολογισμού δεν πρέπει να ανησυχεί την Κυβέρνηση.

Το Κόμμα έχει φροντίσει να περάσει σαν «κυρίαρχο Δόγμα» πάνω από το κεφάλι του Έλληνα Βουλευτή, μια παραλλαγή του «πίστευε και μη ερεύνα» στο…. «ψήφιζε και μη ερεύνα», ιδιαίτερα αφού ο Έλληνας Βουλευτής έχει την ελευθερία να ….«μουρμουρίζει» κάποια ακατανόητα σχόλια, που όμως μεταχειρίζεται για να ελαφρώνει τη συνείδησή του και την συνείδηση των εντολέων του, από την αμαρτία – πράξη, που εν συνεχεία θα διαπράξει και θα ψηφίσει, ότι με τα λόγια του πιο μπροστά αποκήρυξε.

Για αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2011, με απώλειες ή χωρίς απώλειες, πάντως θα επιτευχθεί.

Αυτό που επίσης θα επιτευχθεί – όλοι λίγο πολύ πάνω σ’ αυτό συμφωνούν – είναι ότι ο εν λόγω Προϋπολογισμός είναι εντελώς ανεπαρκής και ανεπιτήδειος για να αντιμετωπίσει έστω και τις στοιχειωδέστερες ανάγκες της Ελληνικής Πολιτείας για το 2011.

Για αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη το γεγονός της οποιασδήποτε άμεσης ή έμμεσης …. Αναθεώρησής του ή και το ακόμη μεγαλύτερο γεγονός .. του να «πέσει έξω» στους υπολογισμούς για τα έσοδα ή τα έξοδα του προσεχούς έτους, τα οποία όλοι θεωρούν ότι καταγράφονται, προκειμένου αργά ή γρήγορα να μεταμορφωθούν σε ελλειμματικά ……έσοδα ή έξοδα του τρέχοντος Προϋπολογισμού και εν συνεχεία σε ελλείμματα ή χρέη του παρελθόντος, που θα αναλάβει στο μέλλον το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά τα πιο πάνω οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (οι Π.Π – ΣΙΕ), δεν θεωρούν ότι αξίζουν άλλα σχόλια, αφού έτσι αλλιώς ο Προϋπολογισμός και τα στοιχεία του, θεωρούνται δεδομένα και αμετάτρεπτα.

Το μόνο που αξίζει κάποιο σχολιασμό είναι εκείνο που σημειώθηκε στο χθεσινό (21-12-2010) Υπουργικό Συμβούλιο, που ετοιμαζόταν να δώσει την έγκρισή του για το άνοιγμα του «Νομοσχεδίου – Σκούπα» για τα κλειστά επαγγέλματα, για τα οποία η Κυβέρνηση είχε τη γραμμή να οδηγήσει αμέσως την Ελληνική Βουλή μέσα από αυτό το Νομοσχέδιο στην «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων». Όμως λόγω πολλών και αλληλοτεμνομένων διαφωνιών, ανέστειλε την πρόοδο της διαδικασίας και προσδιόρισε ολόκληρη την επιχείρηση για την επελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, για μετά τις γιορτές και αφού πιο μπροστά μεσολαβήσουν διαβουλεύσεις, με τις τάξεις, κατηγορίες και ομάδες, που έμπαιναν στο «σκοπευτικό» του Νομοσχεδίου και οι οποίες ήδη απειλούν, ότι πριν από το δικό τους θάνατο θα σημειωθεί ο «θάνατος του Κράτους».

Έτσι το χρονοδιάγραμμα της ΤΡΟΪΚΑ, που περιελάμβανε απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (Δικηγόρων, Συμβολαιογράφων, Μηχανικών κ.ά.), αλλά και Νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα προέβλεπαν «απελευθερώσεις» ολόκληρων τομέων δραστηριότητας, αναβάλλονται για μετά το Γενάρη 2011, με άδηλη και άγνωστη την τελική διαδικασία, μέσα από την οποία θα αναγκαστεί η Κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις εντολές των υπαλλήλων της ΤΡΟΪΚΑ.

Και όλα αυτά προκειμένου να εξακολουθούν να ελπίζουν – ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης και οι Υπουργοί – στην επόμενη ή εν συνεχεία μεθεπόμενη και ούτω καθεξής… δόση του Δανείου.

Μετά τα πιο πάνω οι πολιτικοί παρατηρητές (οι Π.Π – ΣΙΕ), αρκούνται σε μόνο ένα σχόλιο, που αφορά το συνολικό θέαμα της Χώρας – από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο Πολίτη – που εμφανίζεται ότι τρέχει να συμμορφωθεί στις εντολές και τα καπρίτσια των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων της ΤΡΟΪΚΑ, προκειμένου να εισπράξει τις τοκογλυφικές …δόσεις του Δανείου.

Η έκπτωση της Ελλάδας του 21ου αιώνα είναι χειρότερη από τις παλαιές εκπτώσεις της Ελλάδας του 19ου αιώνα, μετά τον αγώνα της Παλιγγενεσίας του Έθνους.

Advertisements