Το Κομματικό συμφέρον…

Ο ΚΑΒΓΑΣ για την ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ της ΧΩΡΑΣ στις ΘΑΛΑΣΣΕΣ της

…πάνω από το Εθνικό συμφέρον;;;

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Όπως είναι γνωστό ο Πρωθυπουργός, που απάντησε στην ερώτηση του ΚΚΕ για την Υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο κατηγόρησε με σφοδρότητα την κ. Παπαρήγα λέγοντας «έχετε καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής τουρκικών θέσεων για το Καστελόριζο. Αυτά που λέτε δεν τα λέει ούτε ο πιο ακραίος Κεμαλιστής στρατηγός». Ενώ η ανταπάντηση της Γ.Γ. του ΚΚΕ ήταν, ότι: «δε σας εμπιστευόμαστε. Μακάρι να μας διαψεύσετε, αλλά δε σας έχουμε εμπιστοσύνη γιατί υπηρετείτε τα συμφέροντα των Πολυεθνικών Μονοπωλίων», με αποτέλεσμα η εν συνεχεία κουβέντα να εξελιχθεί σε μια αφόρητη αντιεπιστημονική βυζαντινολογία για το πιο περιεχόμενο έχουν και τι είναι οι έννοιες της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ και πως πρέπει να ασκούνται, προκειμένου να υπάρξει η αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τελική κατάληξη μια μεγαλοπρεπή σύγκρουση μεταξύ των δύο αγορητών, προκειμένου καθένας να υπερασπιστεί τα έργα και τα λόγια του γύρω από τις θέσεις που στη θεωρία ή στην πράξη έχει ακολουθήσει ή αναπτύξει.

Έτσι, αυτό το οποίο κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να βγει σαν πολιτικό συμπέρασμα, χάθηκε και κρύφθηκε κάτω από την αγωνία του προπαγανδισμού των δήθεν πλέον σωστών κομματικών θέσεων.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) παρατηρούσαν, ότι παρά τις πιο πάνω φραστικές αψημαχίες των δύο αγορητών, αυτό που παραμένει αδιάψευστο – και βαρύνει την Κυβέρνηση – είναι ότι ενώ μπορεί άμεσα να κινηθεί για υλοποίηση των Ελληνικών θέσεων και απόψεων – που είναι δυνατό να ασκηθούν παράλληλα – τόσο για την Υφαλοκρηπίδα, όσο και την ΑΟΖ με διατήρηση εντός των πλαισίων και των δύο κινήσεων υλοποίησης του Καστελόριζου, κάτι παρόμοιο όχι μόνο δε γίνεται, αλλά ούτε καν λέγεται από την πλευρά της Κυβέρνησης της Ελλάδος.

Για αυτό, ίσως το μόνο θετικό, που προέκυψε από τον Διάλογο είναι η Πρωθυπουργική διαβεβαίωση – που για πρώτη φορά δίδεται – ότι στην επιδίωξη της αναγνωρίσεως των δικαιωμάτων της Ελλάδος για την Υφαλοκρηπίδα – θέλουμε να πιστεύουμε και για την ΑΟΖ – θα συμπεριλαμβάνεται και το Καστελόριζο. Η πιο πάνω διαβεβαίωση αν και δεν είναι κομμάτι ενός Ελληνοτουρκικού Διαλόγου είναι αυτονόητο, ότι αποτελεί «καμπανάκι» προειδοποίησης και προς την Τουρκία και είναι πιθανό να επιλέχθηκε από τον Πρωθυπουργό να γίνει στο Διάλογο Κυβέρνησης – ΚΚΕ, προκειμένου να «ακούσει η πεθερά (Αλέκα) όσα πρέπει να ξέρει η νύφη (Τουρκία)».

Οι πολιτικοί παρατηρητές (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) θεωρούν όμως, ότι οπωσδήποτε η Πρωθυπουργική τοποθέτηση είναι ελλειμματική, ατελής – βρίσκεται σε σύγχυση γύρω από τις έννοιες και κατά προέκταση τις δυνατότητες της Ελλάδος – αλλά όμως κινείται – για πρώτη φορά – σε σωστό θεωρητικό πλαίσιο και αποτελεί ένα τμήμα μιας πλήρους Ελληνικής απάντησης στις θρασύτατες Τουρκικές θέσεις και επιδιώξεις, που αξιώνουν ουσιαστικά τη δεσποτεία και κτίση των Ελληνικών δικαιωμάτων επί των θαλασσίων περιοχών, που με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της. Και σαν τέτοια την χαιρετίζουν.

Advertisements