Στα σχέδια «ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ» η φροντίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης…..

Οι όροι της ΜΕΡΚΕΛ για τη ρύθμιση του ΧΡΕΟΥΣ μας…

… είναι η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ και ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ της

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Την επόμενη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα συνέλθει ένα κρίσιμο Eurogroup, που θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής της 13ης Μαρτίου 2011.

Σ’ αυτή τη Σύνοδο θα κριθεί η τύχη της «Γερμανικής Ευρώπης» και του κατά πόσο θα προχωρήσει η περιοχή της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα Γερμανογαλλικά σχέδια και εισηγήσεις.

Την ίδια μέρα και ώρα θα κριθεί και το Ελληνικό χρέος, όπως επίσης και η ρύθμισή του, που συνδέεται με την επιμήκυνση, αλλά – όπως είναι πάρα πολύ πιθανό – και με την παράταση του Ελληνικού Μνημονίου έως το 2015.

Με Νόμο θα δεσμευτεί η Ελλάδα στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που προτείνει ο Γαλλογερμανικός Άξονας, εφόσον έχουν πληρωθεί οι 5 όροι που θέτει, προκειμένου να συγκατατεθεί η Σύνοδος, που εν συνεχεία θα ακολουθήσει μέσα στον Μάρτιο, στην επιμήκυνση και ρύθμιση του χρέους και των επιβαρύνσεών του.

Οι 5 όροι που τίθενται στην Ελλάδα είναι οι πιο κάτω :

1) οι προϋπολογισμοί – που θα πρέπει να κατατίθενται στο Ecofin και το Eurogroup προηγουμένως – θα πρέπει να είναι πλεονασματικοί

2) το χρέος θα πρέπει κάθε χρόνο να βαίνει μειούμενο

3) θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση ωραρίου εργασίας, συνθηκών και ορίων συνταξιοδότησης

4) θα πρέπει όλες οι χώρες να υιοθετήσουν τη σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα

5) τα έργα για τα οποία δεν υπάρχουν χρήματα, θα χρηματοδοτούνται με την έκδοση ομολόγων

Ενώ τα πιο πάνω γινόντουσαν γνωστά στην Αθήνα, ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, βρισκόταν στην Ελλάδα, όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, δήλωνε «είναι ηλίθιος όποιος πιστεύει ότι υφίσταται κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας».

Την ίδια ακριβώς ώρα το Υπουργείο Οικονομικών δεσμευόταν ότι το έλλειμμα θα πέσει το 2015 κάτω από το 2% από το 7,4% του ΑΕΠ που είναι φέτος.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.- ΣΙΕ), έλεγαν ότι τα σχέδια «Γερμανοποίησης της Ευρωζώνης», και συνακόλουθα το σχέδιο επιμήκυνσης και ομαλοποίησης του Ελληνικού Χρέους, προχωρούν χωρίς σοβαρή αντίσταση στα χαρτιά, αλλά όλα αυτά μένει να αποδειχθούν και στην πράξη – για την οποία το κλιμάκιο της ΤΡΟΪΚΑ στην Αθήνα, εκφράζει δυσαρέσκεια, γιατί ενώ Νόμοι ψηφίζονται δεν εφαρμόζονται – γιατί χωρίς αυτό το δεύτερο προαπαιτούμενο θα πραγματοποιήσουν, η ΤΡΟΪΚΑ και οι Κυβερνητικοί Προγραμματιστές, μια μεγαλειώδη αποτυχία με ασύλληπτα δραματικές επιπτώσεις για την Οικονομία της Ελλάδας και τους Έλληνες.

Advertisements