Οι Αλλαγές στο Σταυροδρόμι ……


Ο ΑΡΑΒΟ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ σε ΕΞΕΓΕΡΣΗ

…. για Στρατιωτικά  ή Λαϊκο – Θρησκευτικά Καθεστώτα


Χθες συμπληρώθηκαν 2 μήνες από την ημέρα που ένας νεαρός Τυνήσιος αυτοπυρπολήθηκε μέσα στην απελπισία του, δίνοντας έτσι το σύνθημα όχι μόνο για την «Επανάσταση των Γιασεμιών» στην Τυνησία, αλλά και την εξέγερση σχεδόν σε ολόκληρο Αραβο – Μουσουλμανικό Κόσμο – τουλάχιστο στο τόξο της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Αυτό μάλιστα που τελικά παρατηρήθηκε και αποτελεί το χαρακτηριστικό των επιμέρους εξεγέρσεων των 2 τελευταίων μηνών, είναι ότι από την πρώτη αρχή της εξέγερσης στην Τυνησία μέχρι την τελευταία της εξέγερσης στο Μπαχρέϊν – το μικρό Εμιράτο όπου η Σεϊτικη πλειοψηφία κυβερνάται από την Σουνίτικη μειοψηφία των Χαλίφα – μερικά από τα χαρακτηριστικά των επιμέρους τοπικών εξεγέρσεων, είναι κοινά.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα αιτήματα είναι:

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ του ΠΛΟΥΤΟΥ»

Βέβαια επίσης σχεδόν σε όλες τις εξεγέρσεις – αυτό δεν αφορά την εξέγερση στην Αίγυπτο – η απάντηση των μερικότερων Εξουσιών είναι είτε ΒΙΑ, είτε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ των φίλων του Καθεστώτος contra στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ των εξεγερμένων.

Όμως στο υπέδαφος όλοι διαισθάνονται ότι «σιγοκαίει» μια φωτιά, που άοκνα τροφοδοτείται – ιδιαίτερα στα «σπλάχνα» των φτωχοτέρων λαϊκών μαζών – από τον Μουσουλμανικό Φονταμενταλισμό, που επιστρατεύτηκε από την εποχή των νέων «Σταυροφοριών» της Δύσης κατά του Ισλάμ – τουλάχιστο αυτό ισχυρίζονται οι Φονταμεταλιστές του Ισλάμ – και για αυτό ακριβώς όλοι αισθάνονται ότι πρέπει κάτι να γίνει κάτι σαν απάντηση στο πάνδημο αίτημα των Μουσουλμάνων Αράβων – οι περισσότεροι των οποίων είναι Σηϊτες – προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «διψασμένες» για αλλαγή μάζες των Αραβο – Μουσουλμάνων του τόξου της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Βέβαια είναι σαφές ότι η αναζήτηση της Ηγεσίας της Δύσης κατευθύνεται προς την αντικατάσταση των Αντιλαϊκών Δικτατόρων με Στρατιωτικά Καθεστώτα, που θα έχουν ίσως και επίχρισμα Δημοκρατίας, από τα ενδεχομένως Λαϊκο – Θρησκευτικά Καθεστώτα (τύπου Ιράν), που στο βάθος – βάθος η Δύση πιστεύει ότι αν δεν καταφέρει να ελέγξει το φαινόμενο θα μπορούν ίσως – τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές να επικρατήσουν.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.- ΣΙΕ), θα ήθελαν να αρκεστούν σήμερα σε δυο μόνο παρατηρήσεις :

1) τα φαινόμενα εξεγέρσεων για αλλαγές είναι βέβαιο ότι αφού τώρα ήρθαν θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα – και θα αποτελέσουν μια άλλη νέα εποχή, για τους Λαούς και τα Καθεστώτα της Περιοχής

2) κατά την πρώτη φάση της εκδήλωσης του φαινομένου στα περισσότερα μέρη της εξέγερσης, τη θέση των Δικτατόρων θα πάρουν Στρατιωτικά Καθεστώτα, τα οποία όμως θα πρέπει αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν – χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν με επιτυχία να το πετύχουν : την απορρόφηση του Λαϊκού – Θρησκευτικού Κύματος, που ήδη επιτίθεται και δεν θα σταματήσει να επιτίθεται πριν να νικήσει η να νικηθεί.

Advertisements