Ενώ οι Τούρκοι κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν «ψεύτικη ΑΟΖ»….

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ «ΣΙΩΠΑ»….

…. οι Έλληνες «κοιμούνται και ψειρίζουν την μαϊμού»!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση του Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία ο χάρτης, που παραδόθηκε στην Ελλάδα από το Ισραήλ «χαράζει» την Ελληνική ΑΟΖ, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται πλήρως τα Ελληνικά Συμφέροντα, ενώ καμιά Ελληνική πράξη δεν έχει γίνει από την Ελληνική πλευρά.

Μια τέτοια ενέργεια από την πλευρά του Ισραήλ «σπρώχνει» την Ελλάδα προς τη σωστή κατεύθυνση πριν καν η ίδια κάνει οποιαδήποτε πράξη για αυτό.

Ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας που βρίσκεται στη Ν. Υόρκη, ρωτήθηκε σχετικά από Έλληνα δημοσιογράφο, αλλά απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα, κάνοντας αφηρημένο και γενικό σχόλιο, σύμφωνα με το οποίο «έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό τη διαδικασία με όλους μας τους γείτονες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Η όλη διαδικασία θα γίνει με τον πλέον σωστό τρόπο».

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π. – ΣΙΕ), θεώρησαν την πιο πάνω στάση σαν «υπεκφυγή και στάση γαλαντομίας» προς την Τουρκία, η οποία αντίστροφα προχωρεί σε κινήσεις «Παράνομες, Κίβδηλες και Ανθελληνικές», αφού μεταχειρίζεται όλα τα «κόλπα και τα προσχήματα», προκειμένου να στήσει τεχνητά – μέσα από την επιστράτευση «αντιστηρίγματος» υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων της Στρατιωτικής κατοχής του Αττίλα στο Τουρκοκυπριακό «ψευδοκράτος», μέσω του οποίου πιστεύει και ελπίζει να «κατασκευάσει Δικαιώματα», για πλαστή, ψεύτικη και παράνομη «Τουρκοκυπριακή ΑΟΖ» – για να πλησιάσει με αυτό τον τρόπο τα κοιτάσματα της Ν.Α. Μεσογείου.
Οι Π.Π. – ΣΙΕ με ιδιαίτερη έμφαση επισημαίνουν τις μεγάλες ευθύνες του Υπουργείου Εξωτερικών, που καθυστερεί και ασχάλλει γύρω από την υπόθεση της Ελληνικής ΑΟΖ με τελικό αποτέλεσμα η Ελληνική στάση να λειτουργεί υπέρ των Τουρκικών Συμφερόντων, που αισθάνονται ότι έχουν ανεμπόδιστο και ανοικτό το έδαφος και σε αυτό το ζήτημα, εξαιτίας των Ελληνικών φόβων, δισταγμών και καθυστερήσεων, που αντί δράσης η Ελλάδα χάνει τον καιρό της “ψειρίζοντας τη μαϊμού”.

Advertisements