ΓΕΡΜΑΝΟΙ : ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

Η ΔΥΣΗ (ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ) διαφωνεί για την ΕΥΡΩΖΩΝΗ

…..ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα “ξανασηκώνει το τηλέφωνο” από την Ουάσιγκτον για το Βερολίνο – για πρώτη φορά το έκανε όταν ξεκίναγε η Κρίση στην Ευρωζώνη και η Ελλάδα ήταν το πρώτο «θύμα» – για να ζητήσει από την Άγκελα Μέρκελ να «βάλει νερό στο κρασί της», και να δει με άλλο μάτι – εκτός από το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ολόκληρη την Ευρωζώνη – και να συμπεριλάβει δηλαδή και τους PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) και άλλους, στο «πακέτο Διάσωσης», που ετοιμάζεται για την 25η Μαρτίου 2011, η Άγκελα Μέρκελ διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη λεγόμενη «συνολική λύση», οι αποφάσεις θα είναι της Γερμανίας, λέγοντας προς όλους «εγώ έχω τα λεφτά – εγώ αποφασίζω και σε όποιον αρέσει».

Κατά το Βερολίνο η Κρίση στην Ευρωζώνη δεν αποτελεί Κρίση Δημοσίου Χρέους, αλλά αποτέλεσμα του “χάσματος ανταγωνιστικότητας” μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης – ιδιαίτερα εκείνων του Βορρά προς τις άλλες του Νότου – και της κακής διαχείρισης, που υπήρξε σε κάποιες από αυτές.

Για αυτό και το «φάρμακο» για τη «θεραπεία» είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας – ακόμη και αν αυτό σημαίνει πολλαπλασιασμό της ισχύος των προγραμμάτων λιτότητας, που εφαρμόζονται σήμερα.

Επίσης τα επιτόκια – προσθέτει το Βερολίνο – πρέπει να είναι “εν αρμονία” προς τη συνολική λύση και όχι προς τα «μπαλώματα», που θα μπορούσε να δώσει ο Μηχανισμός Σταθερότητας του ΕFSF, που μπορεί μεν να χρησιμοποιηθεί αλλά μόνο όταν είμαστε βέβαιοι ότι αποκαθίσταται η ανταγωνιστικότητα σε μόνιμη και σταθερή πια βάση.

Το Βερολίνο διευκρίνιζε ότι δε συζητά καμιά πρόταση, που θα σήμαινε είτε άμεσα, είτε έμμεσα ότι αυτό θα φορτωθεί μονομερώς τα χρέη τρίτων χωρών, όπως π.χ. μπορεί να συμβεί αν τα ανοίγματα της Ελλάδας ή της Ιρλανδίας φορτωθούν σε αυτό.

Όσο για την “επιμήκυνση της αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους”, το Βερολίνο καθιστά σαφές, ότι αυτή θα αφορά μόνο την χρονική εξομείωση των όρων Ελλάδας προς Ιρλανδία.

Μετά τα πιο πάνω ο Έλληνας Πρωθυπουργός «κρεμά» όλες τις ελπίδες του στο Παρίσι, και ζητά από αυτό μια νέα συνάντηση Κορυφής Αθηνών – Παρισίων – εντός του Μαρτίου – προκειμένου να πείσει το Γάλλο Πρόεδρο Σαρκοζί για την Ελληνική περίπτωση, η οποία θα πρέπει πριν την 24η – 25η Μαρτίου 2011 να έχει αντιμετωπιστεί με κατανόηση.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (οι Π.Π. – ΣΙΕ), αρκέστηκαν αυτή τη στιγμή να τονίσουν ότι χωρίς καμιά αμφιβολία όλοι ανεξαίρετα οι Έλληνες – ανεξάρτητα από τη θέση και στάση, που παίρνουν στις τοποθετήσεις τους για το Μνημόνιο και την Κυβέρνηση στο Εσωτερικό – εύχονται και ελπίζουν να ευοδωθούν οι προσπάθειες για ελάφρυνση από τα βάρη απέναντι στους δανειστές της χώρας – γιατί οτιδήποτε και αν τελικά προκύψει σαν αποτέλεσμα των προσπαθειών της Κυβέρνησης, θα κληρονομηθεί από τους σημερινούς Έλληνες στα παιδιά και τα εγγόνια του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Advertisements