Με όνειρο και σύνθημα την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ τους…

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ “CONTRA” στον ΑΤΤΙΛΑ

…οι Τουρκοκύπριοι των κατεχομένων “εξεγήρονται” κατά Τούρκων και Ερντογάν

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Μετά και τη δεύτερη άκρως Εντυπωσιακή Διαδήλωση, τουλάχιστο 50.000 διαδηλωτών – των αρχών Μαρτίου – η πρώτη της 28ης Ιανουαρίου 2011 είχε 40.000 διαδηλωτές – δεν πρέπει να έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους έχει δημιουργηθεί ένα παμμέγιστο “Ρήγμα”, που δεν μπορεί πια κανείς ούτε να αποκρύψει ούτε να αγνοεί.

Το φαινόμενο δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε παροδικό. Και είναι πλέον εξόφθαλμο ότι βαθαίνει και μονιμοποιείται το Ρήγμα στις σχέσεις Τουρκίας-Τουρκοκύπριων. Οι τελευταίοι απαιτούν με αυξανόμενη ένταση και αποφασιστικότητα να ανακτήσουν την Διακυβέρνητική Αυτονομία του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, η οποία 40 χρόνια τώρα βρίσκεται στα χέρια των Κυβερνήσεων της Άγκυρας, δηλαδή των Στρατιωτικών Τουρκικών Δυνάμεων του ΑΤΤΙΛΑ και των διαρκώς αυξανομένων εποίκων, οι οποίοι – στην πραγματικότητα αποτελούν Τούρκους υπήκοους – μετακινηθέντες και εποικίζοντες την Κύπρο.

Από τους 120.000 Τουρκοκύπριους που υπήρχαν το 1974, όταν έγινε η Τουρκική Εισβολή, υπολογίζεται ότι έχουν παραμείνει στο νησί μόλις 85-90 χιλιάδες άτομα, ενώ έχουν εγκατασταθεί στο παράνομο κατοχικό ψευδοκράτος πάνω από 200.000 Τούρκοι έποικοι.

Για αυτό παρά τις αρχικές κατηγορίες και απειλές, που οι Τούρκοι με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Ερντογάν απηύθυναν κατά των Τουρκοκυπρίων μετά την πρώτη Συγκέντρωση (28 Ιανουαρίου 2011) δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το ποτάμι των Τουρκοκυπρίων για μια δεύτερη διαμαρτυρία με εχθρικό για τους Τούρκους, Τουρκοκυπριακό «τσουνάμι», που μέσα από καθαρά συνθήματα ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ contra στην Στρατιωτική Τουρκική Διοίκηση της Άγκυρας, σήκωσαν συνθήματα όπως: «Άγκυρα δε θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε το πακέτο σου, ούτε τους υπαλλήλους σου»… «όχι στην εξαφάνισή μας»… “ΑΚΡ(το κόμμα του Ερντογάν) πάρε τα χέρια σου από πάνω μας” και την κορωνίδα «Εμείς είμαστε Τουρκοκύπριοι, εσύ ποιος είσαι κύριε;».

Με συνθήματα σαν και αυτά – και άλλα πολλά πιο επιθετικά – η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα διαδήλωνε διατυπώνοντας θαρραλέα την αξίωσή της απέναντι στην Άγκυρα για ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ απέναντι στις θελήσεις και την πολιτική της αξιώνοντας να μην είναι πια όπως έλεγε ένα από τα παρόμοια συνθήματα «ούτε όμηροι της Τουρκίας, ούτε μπάλωμα των Ελληνοκυπρίων».

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) επιμένουν, ότι είναι σαφές πια πως με αφορμή την οικονομική κρίση αποφάσισαν οι Τουρκοκύπριοι να ρίξουν το «γάντι» κατά του Ερντογάν – αλλά και των στρατιωτικών της Τουρκίας – προκειμένου να χειραφετηθούν από τον ΑΤΤΙΛΑ – αλλά και να μην αναμειχθούν με τους Ελληνοκύπριους και έτσι δώσουν πρόσχημα στον Ερντογάν για να τους δυσφημίσει στους Τούρκους – και να αξιώσουν την ΑΥΤΟΝΟΜΗ εντός της Κύπρου παρουσία τους.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, (Π.Π.-.ΣΙ.Ε.) θεωρούν την πιο πάνω εξέλιξη σαν καθοριστική για την περαιτέρω εκτίμηση των εξελίξεων στην Κύπρο ακόμη κι από τους εχθρικούς προς τις Ελληνοκυπριακές απόψεις διεθνείς παρατηρητές (π.χ. Αγγλοαμερικάνους) για την αντιμετώπιση της επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι – τουλάχιστο αν δει κανείς τους σημερινούς προβληματισμούς του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τις απόψεις των Αγγλοαμερικανών.

Για αυτό θεωρούν, ότι οι προσεχείς εξελίξεις στο Κυπριακό όπου εξαιτίας της αναμείξεως των Υπερδυνάμεων στην περιοχή έχουν ξαναοδηγηθεί – μέσω του ΟΗΕ – σε νέα αδιέξοδα, ίσως στο άμεσο μέλλον να ξαναποκτήσουν ελπίδες επίλυσης που σήμερα δε διαθέτουν.

Advertisements