Ο αρχι-κερδοσκόπος γκουρού των αγορών…

Ο ΣΟΡΟΣ στην ΕΛΛΑΔΑ… ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ του…ΣΩΡΟΥ

…σε συναντήσεις δημοσίων σχέσεων και όχι κερδοσκοπικού παιχνιδιού

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Συνάντηση με το γνωστό επενδυτή Τζορτζ Σόρος – ο οποίος είχε στοιχηματίσει με μεγάλα ποσά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει – τον οποίο δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, είχε χθες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρόντος του Υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις ή ανακοινώσεις ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τρία θέματα.

Πρώτον, την κατάσταση στη διεθνή οικονομία και την ανασκόπηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρωζώνη, πολλές χώρες της οποίας έχουν προβλήματα, αλλά και στο σύνολο της αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους.

Δεύτερον, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα για τις οποίες υπήρξε σαφής αναγνώριση.

Τρίτον, τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και ιδιαίτερα στη Βόρειο Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόρος αναγνώρισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της χωρίς όμως να τεθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Και τελικά διατύπωσε την άποψη, ότι η Ελλάδα θα σωθεί στο τέλος… αλλά όλη η διαδικασία θα είναι μακρά και επίπονη.

Μετά τα πιο πάνω το βασικό ερωτηματικό ήταν, τι τάχα ήρθε να κάνει ο Σόρος στην Ελλάδα – απέναντι στην οποία έχει κάθε φορά τα αισθήματα που επιβάλλουν τα κερδοσκοπικά του παιχνίδια και τα αμαρτωλά πολιτικά σχέδιά του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες υποθέσεις τον συγκινεί ο στόχος-λεία των 50 δις ευρώ της δημόσιας περιουσίας και σαν γνωστό «γεράκι» των αγορών ήρθε κατά εδώ, γιατί – όπως εξάλλου και πάρα πολλοί άλλοι, π.χ. τα «γεράκια» της Goldman Suchs, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα – «μυρίστηκε ψοφίμι» και έρχεται για προλειάνει το έδαφος, προκειμένου να συμμετάσχει στην «καταβρόχθιση της λείας».

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν τις εξελίξεις στις ιστοσελίδες μας (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) σημείωσαν

πρώτον, ότι η παρουσία του Σόρος και ο ίδιος προσωπικά υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις τελευταίες ευνοϊκότερες για την Ελλάδα εξελίξεις στην Ευρωζώνη κατά το τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες,

δεύτερον, ότι η Ευρώπη για να μείνει επιβοηθητική προς την προσπάθεια της Ελλάδος θα πρέπει να βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, αλλά

τρίτον υπογράμμισαν, ότι οι αγορές κάνουν ήδη de facto αναδιάρθρωση, πράγμα το οποίο όπως είναι φυσικό αποτελεί έμμεση απειλή για τελική αναδιάρθρωση του χρέους, παρά τα συμμαχικά στηρίγματα που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα από Αμερική και ΕΕ.

Για αυτό το τελευταίο ο Τζορτζ Σόρος σαν γνήσιο «γεράκι» – που ασφαλώς μυρίζεται αίμα αφού οι αγορές ρίχνουν την αγοραία αξία των ομολόγων μας – ετοιμάζει κερδοσκοπικές επεμβάσεις υπέρ των δικών του συμφερόντων.

Καλά είναι συνεπώς όλοι να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι για ό,τι δια της παρουσίας του μας υπενθύμισε ο τάχα φίλος της ανθρωπότητας Τζορτζ Σόρος, αλλά πραγματικός φίλος των αδηφάγων επιδιώξεών του.

Advertisements