Το Υπουργείο Υγείας αυθαίρετα «νομοθετεί» για την «Εικαζομένη Βούληση»……

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΙ με «Εικαζομένη Βούληση»???

 

…. «Ζώντων (συγγενών) και Νεκρών»!!!

 

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – τ. Υπουργός – Βουλευτής

 

Ένα Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων, έχει ανοίξει καυγά, που είναι βέβαιο ότι κάθε μέρα και πιο πολύ θα φουντώνει.

 

Δεν είναι όπως λένε οι προπαγανδιστές του Νομοσχεδίου για τις «δωρεές οργάνων», αλλά είναι όπως οι αντίπαλοι αυτής της ιδέας παρατηρούν για τη «διαρπαγή» οργάνων στο όνομα τάχα μιας σκοτεινής και αναπόδεικτης εικαζομένης βούλησης του «διαθέτη», που ούτε αυτός, ούτε οι συγγενείς του έχουν εκδηλώσει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με την εξοικονόμηση οργάνων σώζονται ζωές, από την άλλη πλευρά «καίγονται και εξαφανίζονται» όλες οι ηθικού χαρακτήρα ενστάσεις, χάριν αποκλειστικά και μόνο ενός ωφελιμισμού, που σε τελευταία ανάλυση θα κατασταλάξει αργά ή γρήγορα στο ειδεχθέστερο εμπόριο οργάνων του πιο άθλιου κομματιού της ανθρώπινης κοινωνίας, που κατακρεουργεί χωρίς τύψεις ανθρώπινα σώματα.

Βέβαια σήμερα είναι δυνατόν η διαβούλευση πάνω σ’ αυτό το θέμα να παρουσιάσει επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, όμως είναι βέβαιο ότι σε τελευταία ανάλυση, τα περισσότερα εκ των αντι – επιχειρημάτων κατά της Κυβερνητικής πρωτοβουλίας, αγνοούν και ακυρώνουν πρόρριζα την «ηθική διάσταση» της Ανθρώπινης Φύσης, με αποτέλεσμα τελικώς να εξάψουν άλλη μία φορά και για ένα άλλο λόγο τα “αντανακλαστικά της Ανθρώπινης (και εν προκειμένω της Ελληνικής) Κοινωνίας”.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας (Π.Π.ΣΙΕ) τις εξελίξεις, παρατηρούσαν πρόσθετα ότι η ψήφιση ενός παρομοίου Νομοθετήματος – που κάποια στιγμή μπορεί να εμφανίσει.. ..τάχα επιτυχίες – σε τελευταία ανάλυση το μόνο το οποίο τελικά θα καταφέρει να πραγματοποιήσει, θα είναι η «στρατολόγηση» φανατικών αντιπάλων της πιο πάνω λύσης – ιδιαίτερα από τους συγγενείς των νεκρών, που ανίερα θα διαρπάζονται και θα διαμελίζονται από Κρατικά Όργανα, χωρίς καν να υπολογίζεται ούτε η προσωπική πραγματική βούληση των νεκρών, ούτε των συγγενών τους.

Ήδη ομάδες ιατρών διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους, ιδιαίτερα εάν και εφόσον οι συγγενείς των θανόντων αντιτίθενται στους αυθαίρετους – τάχα στο όνομα της «εικαζομένης βούλησης» – διαμελισμούς των «πεφιλημένων» οικείων τους.

Advertisements