Για τους Αμερικανούς : «Aποδόθηκε Δικαιοσύνη» ….

Ο Ομπάμα για τον Οσάμα

…. αλλά η Σύγκρουση συνεχίζεται

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με έκτακτο ανακοινωθέν είπε χθες το πρωϊ: «Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της Αλ Κάιντα, ενός τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών».

Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών. «Αποδόθηκε δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Λευκό Οίκο, πανηγυρίζοντας για την Αμερικανική νίκη κατά της Τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με Αμερικανούς Αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε “κοσμοϊστορικό”.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες “αντιαμερικανικές επιθέσεις” μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπιν Λάντεν.

Πλαστή η φωτογραφία του πτώματος του Μπιν Λάντεν ?

Απέσυραν τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα τη φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος, που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, καθώς παραδέχθηκαν πως είναι πλαστή. Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ-Κάιντα.

«Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία». Είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009″, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν.

“Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε”, κατέληξε ο Τζαουάντ.
Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.- ΣΙΕ), σταθμίζοντας το σύνολο των γεγονότων που στην παρούσα συγκυρία σημειώνονται σε όλες τις περιοχές του Αραβο – Μουσουλμανικού Κόσμου, παρατηρούσαν μελαγχολικά «ότι παρά το πιο πάνω γεγονός – που αναμφισβήτητα είναι πελώριας σημασίας – οι συγκρούσεις που σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Υφηλίου, ανάμεσα στους φανατικούς και τις κινήσεις τους – που ανήκουν στο Ισλαμο – Μουσουλμανικό Τόξο – και τις άλλες ομάδες ανθρώπων, θα συνεχιστούν χωρίς ορατό σημείο εγκατάλειψης των αγωνιστικών στόχων τους, δεδομένης της πολυπλόκαμης και πολύριζης βαθύτερης αιτίας, που υπάρχει ανάμεσα στις παρόμοιες δοξασίες και δόγματα και όσους δεν συμμερίζονται τις ίδιες πίστεις και πεποιθήσεις.

Advertisements