Η Αραβο – Μουσουλμανική Τρομοκρατία κραυγάζει : «Ο Αρχηγός του Αγώνα απέθανε….

O MΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ «ΝΕΚΡΟΣ» αλλά η ΑΛ – ΚΑΪΝΤΑ….. «ΖΩΝΤΑΝΗ»

… ΖΗΤΩ ο ΑΓΩΝΑΣ» !!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

∆έκα χρόνια µετά τις τροµοκρατικές επιθέσεις στους ∆ίδυµους Πύργους, κατά τις οποίες περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο Οσάµα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε χθες από άνδρες των Αµερικανικών Ειδικών Δυνάµεων µε µια σφαίρα στο κεφάλι σε έπαυλη κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν όπου κρυβόταν.

Η επιχείρηση για τον εντοπισµό και την εξουδετέρωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα, που καθοδηγήθηκε από τη CIA, της οποίας είχε υπάρξει συνεργάτης την περίοδο του σοβιετικού πολέµου στο Αφγανιστάν, διήρκεσε πολλούς µήνες και κορυφώθηκε χθες έπειτα από εντολή του Μπαράκ Οµπάµα, τα πρώτα λόγια του οποίου ήταν:
«Η δικαιοσύνη αποδόθηκε».

Οι ιστορίες που ακολούθησαν τον ηγέτη της οργάνωσης – μετά την εξαφάνισή του από το Αφγανιστάν – που τον ήθελαν να κρύβεται στα δύσβατα βουνά της Τόρα Μπόρα, ή άλλες τον ήθελαν νεκρό ή ακόμη και αιχμάλωτο των δυτικών, τώρα παίρνουν ένα τέλος.

Τελικά, έφτασε η Πρωτομαγιά του 2011 και η στιγμή, που ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα ανακοίνωνε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, δίνοντας και πειστήρια του ισχυρισμού του.

Βέβαια τα πειστήρια που δόθηκαν για το θάνατό του, δεν είναι όλως διόλου πειστικά και απρόσβλητα, όμως το γεγονός που ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε, δηλαδή ο θάνατος του Μπιν Λάντεν, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, παρά τις αντι –παρατηρήσεις, που ήδη άρχισαν να προβάλλονται από όσους αμφισβητούν τα όσα λένε οι Αμερικανοί.

Η πλαστή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο πυροδότησε τις φήμες για «στημένο παιχνίδι» από πλευράς Αμερικανών.

Για αυτό πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο, ότι θα έρθει η χρονική στιγμή για την αποκάλυψη των πειστηρίων. Άλλωστε η χρονική στιγμή που έγινε η επιτυχής επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών επί Πακιστανικού εδάφους σε απόσταση μόλις 150 χλμ. βορείως της Πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, ιδιαίτερα αν συσχετιστεί με όλα όσα την τελευταία περίοδο συμβαίνουν στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τον ευρύτερο Αραβικό – Μουσουλμανικό Κόσμο, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αναταραχή.

Έγκυροι όμως σχολιαστές δεν κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν αποτελεί και θάνατο της Αλ Κάϊντα, ειδικά ή πολύ περισσότερο της Τρομοκρατίας στον Αραβο – Μουσουλμανικό Κόσμο, ο οποίος σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, βρίσκεται σε κατάσταση «βρασμού» και «εκρήξεων» σε πάρα πολλά σημεία των περιοχών, όπου αυτός ζει.

Εξάλλου ο Αρχηγός της CIA Λίων Πανέτα, εκφράζοντας ακριβώς αυτή τη διαπίστωση δήλωσε «αν και ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός η Αλ Κάϊντα δεν είναι. Οι τρομοκράτες σχεδόν σίγουρα θα επιχειρήσουν να εκδικηθούν και εμείς πρέπει και θα είμαστε σε επαγρύπνιση».

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-ΣΙΕ), παρατηρούσαν σε σχέση με όσα πιο πάνω σημειώνουν, ότι πράγματι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν αποτελεί «κεφαλαιώδες γεγονός» στις εξελίξεις του πολέμου Τρομοκρατίας – Αντιτρομοκρατίας.

Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως ο πόλεμος τελείωσε.

Γιατί αν και είναι βέβαιο πως είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη ακτινοβολούσα προσωπικότητα στον Κόσμο, όπως ο Μπιν Λάντεν, εντούτοις η συνέχιση ή μη αυτού του πολέμου συνδέεται με πολύ βαθύτερες Οικονομικο – Κοινωνικές και Εθνο – Πολιτικές ρίζες, οι οποίες δεν έχουν πάψει να παράγουν συγκρούσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει κανείς να θεωρήσει ότι το πλήγμα κατά της Τρομοκρατίας έχει τέτοια ισχύ, ώστε να τη «θανατώσει», παρ’ εκτός του γεγονότος ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν εξασφαλίζει ένα «μάρτυρα» και ένα «σύμβολο» Αγώνα, στους πιστούς του Αντι – Δυτικού Αγώνα της Τρομοκρατίας κατά των Δυνάμεων, που αυτοί θεωρούν ότι τους επιτίθενται και επιδιώκουν να τους αφανίσουν.

Advertisements