Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γράφει ο Δρ. Αριστείδης Δ. Πάνος – Πολιτειολόγος

Η Οικονομική κατάσταση της Χώρας βρίσκεται σε νέα δοκιμασία και σύσσωμος ο Πολιτικός κόσμος της Χώρας οφείλει να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα.

Δεδομένου δε ότι και η Διεθνής συγκυρία δεν προσφέρεται για επίδειξη «γενναιοψυχίας» εκ μέρους του Διεθνούς παράγοντα οι προϋποθέσεις, που δημιουργούνται καθίστανται άκρως δυσχερείς.

Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, η οποία εξακολουθεί να επηρεάζει την Οικονομική Ανάκαμψη των μεγάλων Δυτικών Οικονομιών (ΗΠΑ, Ε.Ε. κλπ.) και τα εσωτερικά προβλήματα των «μεγάλων» Χωρών της Ευρωζώνης (επικείμενες Εκλογές στην Γερμανία), επιτείνουν αυτήν την δυσμενή πραγματικότητα και δημιουργούν «κλίμα» άκρως επιφυλακτικό, αν όχι και εχθρικό, απέναντι στη Χώρα μας, η οποία αδυνατεί να υπερβεί, παρά τις όποιες προσπάθειες, τους όποιους προγραμματισμούς, και τις όποιες επιτηρήσεις από την Τρόϊκα, τα οικονομικά της αδιέξοδα.

Σε αυτή τη συγκυρία όπου :

– Η Κυβέρνηση τελεί υπό την πίεση να επιταχύνει τις προσπάθειές της, για την απομάκρυνση από το χείλος, της χρεοκοπίας τη χώρα.
Η χώρα δέχεται, αναποφεύκτως, επιθέσεις από τους Διεθνείς Κερδοσκοπικούς Ομίλους, οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να κατασκευάζουν και φανταστικά σενάρια, όπως αυτό του γερμανικού περιοδικού Spiegel (Σπήγγελ) και που η Ελληνική Κοινή Γνώμη τελεί υπό συνεχή επικοινωνιακό βομβαρδισμό από τα Κόμματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιβάλλεται, επιτέλους κάποιοι να αναλογιστούν ότι ενδεχομένως πολύ σύντομα να βρεθούν αυτοί ενώπιον των ευθυνών για την επίλυση των προβλημάτων της Χώρας.

Και το ερώτημα το οποίο αυτή τη «στιγμή» αγγίζει και αφορά την πλειοψηφία του Λαού, περισσότερο είναι η ευθύνη της Ν.Δ.

Ήδη το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να καταθέσει τις νέες προτάσεις της για την Οικονομία – το Ζάππειο ΙΙ – όπως το έχει ονομάσει.

Δεν είναι γνωστό τι θα εμπεριέχεται στο πρόγραμμα αυτό, διότι κρατείται μυστικό και δεν έχουν υπάρξει διαρροές και ακριτομύθιες.

Εκείνο το οποίο ελπίζει ο Ελληνικός Λαός είναι οι προτάσεις αυτές να είναι εφικτές και πραγματοποιήσιμες, απαλλαγμένες από λαϊκισμούς και ανέφικτες προτάσεις, όπως του Ζαππείου Ι, περί π.χ. εξαλείψεως του χρέους σε 18 μήνες!

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν και ιδιαίτερα τα Κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο, ότι οι όποιες σημερινές αβελτηρίες, όσον αφορά την άσκηση αντιπολιτευτικής πολιτικής, αύριο μπορεί να αποτελέσουν την «αχίλλειο πτέρνα» μιας πολιτικής παράταξης, η οποία ενδεχομένως θα κληθεί να κυβερνήσει.
Και αυτή η πεποίθηση για αβελτηρία και λαϊκισμό της Αντιπολίτευσης επιβεβαιώνονται όχι μόνο από την Ελληνική Κοινή Γνώμη και το Εκλογικό Σώμα της Χώρας, που εξακολουθεί «εκόν άκων» να δίνει πρωτοκαθεδρία στο Κυβερνόν Κόμμα και να αρνείται την προσφυγή στις Εκλογές (κοίτα χθεσινή 8/5/2011 δημοσκόπηση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ), αλλά και από πληροφορίες, οι οποίες συγκλίνουν στην άποψη ότι παράγοντες της Ε.Ε., οι οποίοι κινούνται στο ίδιο ιδεολογικό – πολιτικό πλαίσιο με την Ελληνική Αξιωματική Αντιπολίτευση, ασκούν και θα ασκήσουν εντονότερες πιέσεις στον κ. Σαμαρά και την ηγετική του ομάδα, για συγκατάνευση και ενεργότερη συμμετοχή στην συνδιαμόρφωση της γενικής πορείας του Οικονομικού προβλήματος της Χώρας.

Βεβαίως το ζητούμενο, είναι, αν μία τέτοια τακτική θα αποτελέσει λύση για τα προβλήματα του Ελληνικού Λαού.

Διότι η «σύγκλιση» των θέσεων των Κομμάτων Εξουσίας σε πολιτικές του Μνημονίου «μονοσήμαντες», οι οποίες πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, με τις περικοπές και συμπιέσεις καταντούν ατελέσφορες.

Πρέπει να κατανοήσουν και οι Διεθνείς παράγοντες ότι η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει και εκ μέρους τους θυσίες και λιγότερη … αποθησαύριση σε βάρος των ασθενέστερων. Ήδη η Αφρική που χρόνια λεηλάτησαν, όχι μόνο στερεύει, αλλά και εξεγείρεται.
Τα όμοια στους δυτικούς … «συμμάχους» είναι τουλάχιστον «βάρβαρα»….

Advertisements