Το ΟΧΙ της Ν.Δ. για την νέα δόση….

Θα δοθεί ΝΑΙ ή ΟΧΙ η 5η ΔΟΣΗ του ΔΑΝΕΙΟΥ ???

…. θα θεωρηθεί «ΕΥΣΧΗΜΟ» ΝΑΙ χάριν της ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ της!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Το μεγάλο ερώτημα των τελευταίων ημερών και ωρών, που κάθε μέρα αντί να απαντιέται κανονικά με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, μεγαλώνει, γιατί ο τρόπος που το αντιμετωπίζει η Πολιτική Ηγεσία είναι περίεργος και προβληματικός, είναι τι τάχα τελικά θα συμβεί η Ε.Ε. θα θεωρήσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ ικανοποιητικές τις απαντήσεις της Αντιπολιτεύσεως, η οποία επί της ουσίας δεν λέει όχι, μάλιστα όλως διόλου το αντίθετο, με χίλιους όσους τρόπους δείχνει να λέει ΝΑΙ, εντούτοις, το ΝΑΙ της δεν έχει τον τύπο της απάντησης που αποζητούν όσοι από την Ε.Ε. θέτουν το ερώτημα προς τις πολιτικές δυνάμεις της Χώρας, ζητώντας ένα απλό ΝΑΙ ή ΟΧΙ, τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα Κόμματα της Βουλής, για να συγκατατεθούν στην εκταμίευση της 5ης δόσης.

Τη συναίνεση των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. για τους τόκους του δανείου, και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων θέτει ως προϋπόθεση η Ευρωζώνη στην Ελλάδα, που θα λύσει και την πολιορκία της 5ης δόσης.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, άσκησαν δριμεία κριτική στον Υπ. Οικονομικών της Ελλάδας, για τη δραματική καθυστέρηση και τις αστοχίες στην υλοποίηση του Μνημονίου.

Ζήτησαν δε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος στα 17 δις € φέτος, να καταρτιστεί αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, καθώς και να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις.

Η Ελληνική πλευρά συμφώνησε να δημιουργηθεί ένας φορέας, που θα αναλάβει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Αφού γίνουν όλα αυτά τότε και μόνο τότε θα συζητηθεί στο Eurogroup του Ιουνίου η χρηματοδότηση της Ελλάδας φέτος και τα επόμενα χρόνια, καθώς και το θέμα της επιμήκυνσης.

«Μέτρα .. μέτρα.. μέτρα και μετά επιμήκυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαντ Κλοντ Γιούνκερ.

Δεδομένου ότι η ΤΡΟΪΚΑ αμφισβητεί τα 10 από τα 26 δις, που έχει προτείνει η Κυβέρνηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η κατάθεση του μακροπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

«Είναι ζήτημα Εθνικό όχι Κομματικό» δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζάντ Κλοντ Γιούνκερ, και πρόσθεσε «ότι δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα, μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι αφορά την Ευρώπη».

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π. – ΣΙΕ) και οι οποίοι προσπαθούν να διακρίνουν πως θα λυθεί ο σημερινός «γόρδιος δεσμός», μπαίνουν στην διακινδύνευση της πρόγνωσης – υπόθεσης, ότι τελικά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί όχι με ρητή δέσμευση των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης – οπωσδήποτε της Ν.Δ. , ίσως και κάποιων άλλων μικρών Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου – αλλά με ερμηνεία μέσω των δηλώσεων αποδοχής των όρων του δανείου, του οποίου η 5η δόση θα γίνει αποδεκτή, αν και η Ν.Δ. τουλάχιστον ίσως κρατήσει κάποιες από τις επιφυλάξεις της στο είδος της Πολιτικής, που θα συνοδεύσει το σημερινό ΝΑΙ μεν ΑΛΛΑ της στάσεώς της. Aρκεί να βεβαιωθεί η ΤΡΟΪΚΑ ότι θα προχωρήσουν χωρίς παρεκκλίσεις οι Αποκρατικοποιήσεις – Ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες ο σκληρός πυρήνας της ΤΡΟΪΚΑΣ έχει πραγματικό ενδιαφέρον και θεωρεί ότι εάν πάνω σε αυτό το Κεφάλαιο επιτύχει τα επιδιωκόμενα ο κύριος λόγος των πιέσεων θα έχει ικανοποιηθεί.

Advertisements