Ο Αγώνας «οικονομικής επιβίωσης»…..

Η ΕΛΛΑΔΑ – αλλά και όλη η EUROLAND – AΓΩΝΙΖΕΤΑΙ και ΑΓΩΝΙΑ για το ΧΡΕΟΣ……

…. μεγαλώνει και αγριεύει, απειλώντας πια, ισχυρότερα και μεγαλύτερα Κ-Μ της Euroland

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Όπως φάνηκε ανάγλυφα από τη Συνεδρίαση του χθεσινού Eurogroup – που συνήλθε στις Βρυξέλλες, την ίδια ώρα που εντείνονται κατά της Ιταλίας, αλλά και όλων των άλλων αδύνατων χωρών της Ευρωζώνης, οι κερδοσκοπικές επιθέσεις – το Ελληνικό Χρέος


αποτέλεσε άλλη μία φορά το αντικείμενο συζητήσεων, προκειμένου να αναζητηθεί και να βρεθεί μια λύση για αυτό. Βέβαια το αποτέλεσμα φαίνεται πως δεν ικανοποιεί την Ελληνική Κυβέρνηση, για αυτό ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με επιστολή του σε Γιούνκερ ζητούσε με αγωνία : “Πάρτε αποφάσεις τώρα”.

Το αποτέλεσμα της απεγνωσμένης και πολύωρης Σύσκεψης των «οικονομικών κεφαλών» της Ευρωζώνης, έδωσε ένα γλυκόπικρο για την Ελλάδα συμπέρασμα, αφού τελικά οι έγκυροι παρατηρητές θεώρησαν, ότι οι Βρυξέλλες άλλη μία φορά μεταχειρίστηκαν την τακτική «του καρότου και του μαστίγιου» στην προσπάθεια τους να βρουν μια συμβιβαστική λύση στο θέμα της διαχείρισης του χρέους και προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της Κρίσης και σε άλλα Κράτη. Όμως αυτό σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα η Εuroland θα αναγκαστεί να ξαναπάρει πάνω σε αυτά νέες αποφάσεις.

Οπωσδήποτε το χθεσινό Εurogroup αποφάσισε ότι θα ενισχυθεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), με περισσότερα Κεφάλαια, ώστε να αγοράζει ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, και να επιτευχθεί ένα έμμεσο «κούρεμα» του Χρέους, που θα συμβάλει στη βιωσιμότητά του, την ίδια ώρα που ο δανεισμός προς την Ελλάδα του λοιπού θα πρέπει να γίνεται αφενός μεν με ένα χαμηλότερο επιτόκιο, αλλά και με την επιδίωξη της επιμήκυνσης του χρέους μέσω της διακράτησης ομολόγων από Ιδιώτες.
Βέβαια από την άλλη – παρά την αντίθεση της ΕΚΤ και άλλων Κρατών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης – το Eurogroup επέμεινε στη συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης σε επιλεκτική χρεοκοπία.

Ειδικά, εάν διασφαλιστεί ότι η παραμονή της Ελληνικής Οικονομίας σε αυτό το καθεστώς, θα είναι μικρής διάρκειας.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π. – ΣΙΕ), κρίνοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, παρατηρούσαν ότι και οι χθεσινές αποφάσεις κατέδειξαν ότι η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις, που θα αποθαρρύνουν τους «γυπαετούς» του κέρδους τις σημερινές «αχαλίνωτες» αγορές, από το γνωστό σπόρ, με το οποίο τα τελευταία χρόνια ασχολούνται και το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ όλων των περιθωρίων πλούτου που μένουν στα χέρια των Κρατών ή των Λαών και όχι στα χέρια των «συμμοριών», που καλύπτονται πίσω από την ετικέτα των Αγορών.
Συνεπεία των πιο πάνω δεν πρέπει να αναμένεται ότι οι συστηματικές επιθέσεις – μέσω της ετικέτας των Αγορών – των υπερπλούσιων του Πλανήτη θα συνεχιστούν απτόητες, με θύματα όμως του λοιπού όχι μόνο την φτωχή και κατατρεγμένη Ελλάδα, αλλά μεγαλύτερα και πλουσιότερα Κράτη και Έθνη, όπως η Ιταλία, το Βέλγιο, ίσως η Γαλλία και γενικά όλα τα Κ-Μ της Euroland, που σήμερα βρίσκονται σε σχετικά πιο αδύνατη θέση και προσφέρονται σε διαρπαγή του πλούτου και των οποιασδήποτε μορφής περισσευμάτων τους, μέσα από τις επιθέσεις του μεγαλύτερου και πιο αδίστακτου κομματιού του Άγριου Καπιταλισμού.

Advertisements