Η Σύνοδος των Βρυξελλών δύσκολα θα απαντήσει ικανοποιητικά …..

Η «ΣΥΝΟΔΟΣ των ΠΥΓΜΑΙΩΝ» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…και το ΕΥΡΩ….

…. στο πρόβλημα της Ελλάδας και του Ευρώ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής από την έναρξη της Οικονομικής Κρίσης και συνακόλουθα της Κρίσης του Δημόσιου Χρέους στην Ευρωζώνη, θα αρχίσει στις 12 η ώρα το μεσημέρι της Πέμπτης (21 Ιουλίου 2011) με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Όλοι θεωρούν ότι η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών είναι μια πορεία στην «άκρη του ξυραφιού», που όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά : από το αδιέξοδο στην εξεύρεση λύσης για το β’ πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα – ένα πακέτο που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να ηρεμήσουν οι επιθέσεις των Αγορών εναντίον όλων των Χωρών του ευρύτερου Νότου – μέχρι την πλήρη οριστικοποίηση των παραμέτρων του πακέτου.

Στις Βρυξέλλες όλοι γνωρίζουν – ανάμεσά τους πρώτοι ο Χέλμαν Βαν Ρομπάϊ, που συγκάλεσε το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και ο Μπαρόζο, που έχει στα χέρια του τις θέσεις όλων των Χωρών, ότι η Σύνοδος Κορυφής είναι “δίκοπο μαχαίρι”.

Έτσι αν βρεθεί κάποια λύση για την Ελλάδα μπορεί να σωθεί και η Ευρωζώνη, αντίθετα αν αποτύχει η απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας και δεν προκύψει αποτέλεσμα το πιθανότερο είναι πως η Κρίση στην Ευρωζώνη θα ενταθεί, σε σημείο από το οποίο ενδεχομένως να μην υπάρχει επιστροφή.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, αποτέλεσε ένα ακόμη «άσσο» υπέρ της πάση θυσία αναζητήσεως λύσεως στο Ελληνικό πρόβλημα, που οι ΗΠΑ τράβηξαν ξανά υπέρ της Αθήνας.

Όμως κανένας δεν θα είναι σε θέση πριν από το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, να γνωρίζει με σιγουριά ποιο είναι τελικά το συνολικό αποτέλεσμα όλων των δεδομένων, εξαιτίας των πολλών και διαφόρων αντιπαρατιθεμένων παραγόντων που εμπλέκονται στο θέμα.

Παρά ταύτα αρχίζουν να συγκεντρώνονται ισχυρές ενδείξεις, ότι η κα Μέρκελ ετοιμάζεται για να σημειώσει Γερμανική υποχώρηση υπό το βάρος των πιέσεων, ιδιαίτερα εκείνων που ασκούν οι ΗΠΑ.

Αν και πάντα παραμένει στην αξίωσή της για τη συμμετοχή στην αποπληρωμή του χρέους και των Ιδιωτών – Τραπεζών, Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ. – σε ποσοστό, που μερικοί το ανεβάζουν στο 50%.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π. – ΣΙΕ), με βάση και τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από διάφορες πλευρές – μία ανάμεσα σ’ αυτές είναι οι διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα στη Ρώμη, ανάμεσα σε Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες και Διεθνείς Πιστωτές – πιστεύουν ότι την επόμενη Πέμπτη οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν ίσως να έχουν διάφορες «μικρές λύσεις» για το Ελληνικό Χρέος, αλλά ότι είναι δύσκολο μέχρι αδύνατο να δώσουν μια και έξω λύση – θαύμα, που θα ήταν σε θέση να αποτελέσει μια και έξω λύση τόσο για το Ελληνικό, όσο και για το Ευρωπαϊκό θέμα, που καθ’ όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται κάτω από το ανηλεές σφυροκόπημα των Οικουμενικών Κερδοσκόπων, που στο όνομα της Ελευθερίας της Αγοράς, καταληστεύουν τους Λαούς της Γης, δεδομένου ότι οι σημερινές Πολιτικές Ηγεσίες δεν είναι απλά και μόνο «τα μικρά παιδιά στην Εξουσία», αλλά περισσότερο είναι οι «Πυγμαίοι» Πολιτικοί Ηγέτες των σημερινών Κρατών, που βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία για να συλλάβουν και να εφαρμόσουν οποιοδήποτε Πολιτικο – Οικονομικό Σχέδιο, που θα πέρναγε την πραγματική Πολιτική – Οικονομική και Κοινωνική Εξουσία από τις επιμέρους Οικονομικο – Πολιτικές «Συμμορίες», στα χέρια των γνησίων Πολιτικών Εξουσιών των Λαών της Γης.

Advertisements