Κινήσεις εντυπωσιασμού ή ….

ΑΛΗΘΙΝΟ ή ΨΕΥΤΟ – ΨΥΧΡΟ -ΠΟΛΕΜΟ ΚΗΡΥΞΕ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην ΤΡΟΪΚΑ???

… πραγματικού αγώνα ????

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Τα μεσάνυκτα της Πέμπτης (1η Σεπτεμβρίου 2011) η Ελληνική Κυβέρνηση «άστραψε και βρόντηξε» διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις και τους ελέγχους, που η ΤΡΟΪΚΑ διεξάγει στην Ελλάδα – και μάλιστα τις παραμονές της 6ης δόσης του Δανείου.

Έτσι με το «μπάσιμο» του Σεπτέμβρη όλοι μας καταλάβαμε ότι μέσα στο Σεπτέμβρη του 2011, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί στα όρια ανάμεσα στη λήψη νέων μέτρων και άλλες επιλογές, όπως τη στάση πληρωμών ή την αλλαγή του Κυβερνητικού σχήματος ή και προκήρυξη νέων Εκλογών – τις οποίες προχθές (3-9-2011) στο ΤΑΕ QUO DO απέκλεισε – μέχρι τη λήξη της 4ετίας – ο Πρωθυπουργός ή κάτι άλλο παρόμοιο, που μέχρι σήμερα «δεν έπαιζε» στα ενδεχόμενα της εποχής.

Συνεπώς, αυτή τη στιγμή τα σενάρια που ακολουθούν, είναι πολλά.

Όμως η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, καθώς τα κεφάλαια των χρηματικών διαθεσίμων του Κράτους επαρκούν για λιγότερο από 30 ημέρες, ενώ για να πάρει το Ελληνικό Θησαυροφυλάκιο στοιχειώδεις ανάσες, πρέπει τουλάχιστον να υποκύψει στις νέες πιέσεις της ΤΡΟΪΚΑΣ, που ζητά δραστική μείωση των δαπανών του Προϋπολογισμού – που δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου να υπερβούν κατά 10% και πάνω των προϋπολογισμών των Κρατικών Εξόδων του 2011 – και να αποφασίσει να οδηγήσει παραπάνω από 50.000 Δημόσιους υπαλλήλους στον προθάλαμο της απόλυσης και ανεργίας, μέσα από την «Εργασιακή Εφεδρεία», που όμως θα βάλει χέρι και στον Δημόσιο Τομέα.

Εν τω μεταξύ όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ ο Ελληνικός Λαός στην εντυπωσιακή πλειοψηφία του γυρνά την πλάτη σε πρωτοφανές ποσοστό – με μόνο 45% υπέρ των δύο μεγαλυτέρων Κομμάτων – στα Κόμματα του Δικομματισμού, ψηφίζοντας σαν πρώτο Κόμμα με διαφορά το Κόμμα, που Αρχηγό έχει τον «ΚΑΝΕΝΑ», δείχνοντας έτσι την βαθιά απογοήτευση μέχρι αηδίας, για την κατάσταση της Ελλάδας, που εξαιτίας του ιδιοτελούς Κομματισμού και του προσωπο- κομματικού Εγωϊσμού, δοκιμάζει σήμερα καταστάσεις, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τη Χώρα μέχρι την πτώχευση.

Τρεις δημοσκοπήσεις που χθες είδαν το φως της δημοσιότητας, μιλούν κατά τρόπο αδιάψευστο για τα πιο πάνω.

Οι Π.Π. – ΣΙΕ παρατήρησαν μετά τα τελευταία επεισόδια ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την ΤΡΟΪΚΑ, με ανησυχία για τα χειρότερα, που μπορούν να βρουν τη Χώρα, ότι αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια μεταξύ Νέων Μέτρων, Εκλογών και Χρεοκοπίας, οι επιλογές της Κυβέρνησης έχουν στενέψει αφόρητα, ενόψει του γεγονότος ότι τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη έχουν πολλαπλασιαστεί οι εχθροί της «Σωτηρίας της Ελλάδας» δια της εφαρμογής ειδικών μέτρων, σαν και αυτά που το Συμβούλιο Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011 προέβλεψε να πάρει με χρήματα της Ευρώπης και του ΔΝΤ και είναι πια πολλοί εκείνοι, οι οποίοι σκέφτονται ή και απειλούν ανοικτά να πάψουν τη βοήθεια για οποιοδήποτε Σχέδιο Σωτηρίας της Ελλάδας και τουλάχιστον οι ίδιοι και οι Χώρες τους να μην κάνουν απολύτως τίποτε ή και να κάνουν ότι μπορούν περισσότερο, προκειμένου η Ελλάδα να αποβληθεί από το Ευρώ.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση έχει σαν επιλογή με τη συμπεριφορά της, την ευχέρεια να «παίξει» σε δύο σενάρια :

το καλό και

– το κακό

Κατά το καλό σενάριο η Ελλάδα με μπαράζ Νομοσχεδίων και εφαρμογή μέτρων εκ των υπαγορευμένων από την ΤΡΟΪΚΑ, κάνει σαφές προς την τελευταία, ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και θα συμμορφωθεί προς τις επιταγές της ΤΡΟΪΚΑΣ, προκειμένου να εισπράξει και τα υπολειπόμενα χρήματα.

Ενώ κατά το κακό σενάριο δεν θα επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για όλα τα παραπάνω και όπου αυτό ήθελε οδηγήσει τη Χώρα.

Η Κυβέρνηση επιμένει ότι εργάζεται για το καλό σενάριο και ετοιμάζεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να δώσει «δείγματα γραφής» προς την ΤΡΟΪΚΑ για το πρώτο.

Όμως σε πείσμα των πιο πάνω δεν είναι λίγοι εκείνοι που διακρίνουν, ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει – αυτό το κάνουν Δυνάμεις εντός της Ευρώπης – για ένα άλλο σχέδιο, στο οποίο – σε πρώτη φάση – θα αφήσει μετέωρο το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Στήριξης της Ελλάδας και τις υπόλοιπες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, καθώς κάποιοι πιστωτές δε δείχνουν διάθεση συνεννόησης, για να επισπεύσουν την επικύρωσή τους. Αλλά όχι μόνο τούτο, γιατί βάζουν όρους και προϋποθέσεις, που ουσιαστικά δυσκολεύουν ή ανατρέπουν μέχρις αρνήσεως τα αναγκαία για τη σωτηρία της Ελλάδας Μέτρα.

Και όλα αυτά γιατί εντός Ευρώπης υπάρχουν και Δυνάμεις, που δε θέλουν την Ελλάδα – και όχι μόνο αυτή – στο Ευρώ και οι οποίες ίσως παρασκευάζουν νέες καταστάσεις για το «Ευρώ του Βορρά».

Οι Π.Π. – ΣΙΕ παρατηρούσαν ότι ο μήνας Σεπτέμβριος, που ανοίγει το Φθινόπωρο 2011, «ανοίγει» ουσιαστικά και τα διάφορα σενάρια, που καλούνται να παιχτούν ή όχι για την «Ελληνική περίπτωση» και τα οποία θα δείξουν εάν η Ελλάδα θα μπορέσει με τις δικές της και τις συμμαχικές ή εταιρικές Δυνάμεις να συνεχίσει την προσπάθεια, που αυτή τη στιγμή καταβάλει για την αντιμετώπιση της Κρίσης, ή αν όχι αντιστρόφως και αντιθέτως, αν θα είναι υποχρεωμένη να αναθεωρήσει τη μέχρι σήμερα πορεία της και να επιλέξει κάτι διαφορετικό – και τότε τάχα τι ??? – προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια για την Ανάπτυξη και την Επιβίωσή της.

Τότε και μόνο τότε θα φανεί επίσης αν η κίνηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, με την οποία διέκοψε τον έλεγχο των υπαλλήλων της ΤΡΟΪΚΑΣ στις πράξεις και τα αποτελέσματα της Ελληνικής Κυβέρνησης, ήταν πραγματικά μια κίνηση, που είχε νόημα και περιεχόμενο – γιατί ήταν έτοιμη να φτάσει μέχρι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ – γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση έχει Σχέδιο για όλα όσα έχει συμφωνήσει, ή αντίστροφα ήταν μία κίνηση ΨΕΥΤΟ – ΨΥΧΡΟ – ΠΟΛΕΜΟΥ, που έγινε μόνο για τη «γαλαρία» και γιατί σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου η αλήθεια από την απάτη – χάριν της γαλαρίας – συχνά κατά τα φαινόμενα καθόλου δε διαφέρει και δε διακρίνεται δια «γυμνού οφθαλμού», παρά μόνο την ώρα των “πικρών ΚΑΡΠΩΝ ” των αποφάσεων κάθε αποτυχημένου.

Advertisements