Οι «Δερβεναγάδες» της περιοχής….

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ «ΣΕΡΝΟΥΝ το ΖΩΝΑΡΙ τους» για την ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ

… ονειρεύονται να την «τρυγούν» με τα «φιρμάνια» τους και τους «τσαμπουκάδες» τους!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ο Αντιπροέδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Εγκεμέν Μπαγίς, με χθεσινή δήλωσή του απείλησε ότι η Τουρκία θα στείλει το στόλο της στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, αν η Λευκωσία προχωρήσει στις προγραμματισμένες γεωτρήσεις για την εξόρυξη Φυσικού Αερίου, που έχει προγραμματιστεί να γίνει την 1η Οκτωβρίου 2011.

Οι πιο πάνω απειλές – που γίνονται σε πείσμα του Διεθνούς Δικαίου, που λειτουργεί υπέρ της Κύπρου – στρέφονται και “ανοίγουν μέτωπο” ουσιαστικά με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα – και ενώ πολλές άλλες Δυνάμεις μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναγνωρίζουν τα Κυπριακά Δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ελληνικού ΥΠΕΞ δήλωσε σε απάντηση των πιο πάνω Τουρκικών δηλώσεων «ότι οι απειλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς και άλλες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εγείρουν σοβαρότατο προβληματισμό για τις συνέπειες της Τουρκικής συμπεριφοράς στη σταθερότητα της περιοχής την Ν.Α. Μεσογείου».

Η εν λόγω συμπεριφορά ανησυχεί και προβληματίζει τις Κυβερνήσεις των Κρατών της Περιοχής, δεδομένου ότι η Τουρκική Κυβέρνηση δείχνει ότι «σέρνει το ζωνάρι της» για καυγά, ίσως γιατί τον τελευταίο καιρό ο ΟΗΕ με βάση μια έκθεσή του για την επέμβαση των Ισραηλινών δυνάμεων στο Τουρκικό πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», δεν δέχθηκε τους Τουρκικούς ισχυρισμούς, όπως αυτούς τους ήθελε η Άγκυρα σε σχέση με το επεισόδιο στο πλοίο και τα Δικαιώματα μιας εκάστης των πλευρών, που ενεπλάκησαν σ΄αυτό (Τουρκίας, Ισραήλ κλπ.), πράγμα το οποίο εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, που έκτοτε απειλεί «Θεούς και Δαίμονες»ότι η Τουρκία θα επέμβει σε πολλά ζητήματα που κινούνται στην περιοχή από άλλες δυνάμεις ή ομάδες.

Εξάλλου – όπως είναι γνωστό – η Τουρκία για όλα όσα αφορούν τις γειτονικές σ’ αυτήν Θαλάσσιες Περιοχές και τα δικαιώματα στο υπέδαφός τους και τους Γειτονικούς Θαλάσσιους χώρους, βαρά το δικό της «Σουλτανικό Ταμπουρά», που τελικά κατά το πρότυπο του Σουλτανο – Καραγκιόζη τα θέλει όλα να ανήκουν στον «Πολυχρονεμένο Πατισάχ», υπακούοντας μόνο στο Νέο – Οθωμανικό συμφέρον της.

Οι απαντήσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ σε όλα όσα η Τουρκία απείλησε ή ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ήρθαν μέσα από τη συνάντηση του Έλληνα Υπ. Άμυνας Π. Μπεγλίτη με τον Ισραηλινό Ε. Μπάρακ για την υπογραφή Επιχειρησιακού Μνημονίου ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας – Ισραήλ.

Και οι δυο ξεκαθάρισαν, ότι η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ θα προχωρήσει και αναγνώρισαν μόνο όσα το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει και όχι όσα τα Νέο – Οθωμανικά «φιρμάνια» διαγορεύουν.

Μάλιστα ένα εξ’ αυτών – που αφορά τη θέση της Κύπρου εντός της Ε.Ε. – απειλεί ότι εάν το Κυπριακό δεν λυθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2012, η Άγκυρα θα διακόψει τις Σχέσεις με την Ε.Ε. για ένα εξάμηνο, γιατί δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Κυβέρνηση και δεν προτίθεται να αναγνωρίσει και την Προεδρία της στην Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ όλα όσα θα συμβούν στην Περιοχή ή θα πρέπει να εγκριθούν από την Άγκυρα ή αλλιώτικα – αφήνει να εννοηθεί – ότι θα επέμβει δια των πλοίων και των όπλων της.

Οι Π.Π. – ΣΙΕ παρατηρούν ότι θα πρέπει όλες οι άμεσα ενδιαφερόμενες πλευρές – αλλά και όσες ενδιαφέρονται για τη σωστή λειτουργία του Διεθνούς Νόμου – οφείλουν να καταστήσουν σαφές προς την Άγκυρα, ότι τουλάχιστον δεν θα ανεχθούν τον Τουρκικό «τσαμπουκά» και τη “λεηλασία” του πλούτου, σεΓη ή Θάλασσα εκτός της στενής Τουρκικής Επικράτειας και ότι θα απαντήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν – ακόμη και αν αυτά σημαίνουν «θερμό επεισόδιο» – γιατί πρέπει να καταλάβουν όσοι παριστάνουν τους Νέο – Οθωμανούς Πατισάχ, ότι ο σημερινός κόσμος δεν θα ανεχθεί πάλι την Τουρκική θρασύτητα και «λεηλασία» της εποχής του Παν – Τουρκισμού και των εισβολών των Ασιατικών φύλων στον τότε Πολιτισμένο Κόσμο.

Advertisements