Ξεκίνησε ήδη ο ΑΓΩΝΑΣ παραμονής ή εξόδου…..

«ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ» για τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ

… της Ελλάδας από το ΕΥΡΩ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής


Η αποτυχία της «μπλόφας» της Ελληνικής Κυβέρνησης πέταξε το «καπάκι της χύτρας», που μόλις και μετά βίας κρατιόταν πιο πριν πάνω σ’ αυτή και έτσι φάνηκε η βαθύτερη αντίθεση πολλών εκ των παραγόντων της Πολιτικο – Οικονομικής ζωής της Ευρώπης και του Κόσμου, στη συγκράτηση της Ελλάδας «εντός του Ευρώ» και αποκαλύφθηκε η βαθύτερη θέλησή τους για την αποβολή της από αυτό.

Η θέση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ, πως πιθανή Ελληνική Χρεοκοπία δεν θα έπρεπε να θεωρείται «ταμπού», υποστηρίχθηκε – άμεσα ή έμμεσα και από άλλους – για μερικούς μάλιστα και από την ίδια την Α. Μέρκελ, που σε χαμηλούς τόνους υποστηρίζουν ότι αυτή εκφράζει την άποψη του Βερολίνου.

Ο κ. Ρέσλερ «εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της Γερμανικής Κυβέρνησης» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Στέφεν Ζαινμπέρτ.

Ταυτόχρονα το γραφείο της Καγκελαρίου επανέλαβε «πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να συνεχίσει να λαμβάνει στήριξη».


Βέβαια την ίδια ώρα στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών, επιχείρησαν – μιλώντας προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – να ανάσχουν τη σχετική φημολογία, η οποία διέτρεχε τον Πλανήτη και επηρέαζε τις Αγορές και να ανακόψουν και αναχαιτίσουν «τα φανερά και κρυφά σενάρια περί χρεοκοπίας της Χώρας και εξόδου της από το ευρώ».


Για αυτό ανέπτυξαν κοινή επιχειρηματολογία ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι είναι απολύτως αναγκαίο για να πετύχει τους στόχους και να αντιμετωπίσει τις αποκλίσεις. Ωστόσο υπογράμμισαν με έμφαση ότι αυτές είναι απλώς “το άλλοθι” για όσους θέλουν να εμποδίσουν την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου 2011 και οι οποίοι εξακολουθούν να στοχεύουν στο ευρώ και στην «καρδιά της Ευρωζώνης».

Την ίδια ημέρα και ώρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επιχειρούσε με έμφαση να τονίσει «ότι δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός από όσους συκοφαντούν τη Χώρα και απεργάζονται φανταστικά σενάρια εξόδου της από το ευρώ».

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ – μετά τα σενάρια για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, που κυκλοφορούσαν μετ’επιτάσεως σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης και σε όλες τις Αγορές – εκδηλώθηκε παρέμβαση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία προετοιμάζεται Αμερικανική παρέμβαση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα συνόδευσαν την παρέμβαση η Αμερική προετοιμάζεται με την στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., αποστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Τίμοθυ Γκαϊντνερ να παραστεί στις διαβουλεύσεις που θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Παρασκευή στην Πολωνία και οι οποίες θα είναι καίριες για το ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου 2011 υπήρξανμετά την έντονη παρέμβαση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα προς την Α. Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας και υπέρ της υποβοηθήσεως της Ελλάδας, αλλά και όλων των άλλων “αδύνατων κρίκων “της Ευρωπαϊκής “αλυσίδας” , έτσι ώστε να μην πληγεί το ευρώ.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η τελευταία εξέλιξη συνδέεται ασφαλώς με τη δραματική τροπή που έχουν λάβει τον τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στην Ευρώπη, με επίκεντρο την Ελλάδα, με την εκτόξευση απειλών για χρεοκοπία και έξοδό της από την Ευρωζώνη, κάτι που έχει οδηγήσει σε υποχώρηση τις ισοτιμίες του ευρώ.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π. – ΣΙΕ), και οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της «μπλόφας» διέκριναν την επικίνδυνη τροπή που είναι δυνατόν να πάρουν τα πράγματα, τόνιζαν με έμφαση πως ήδη βρισκόμαστε στην αρχή μιας πλήρους και οργανωμένης εκστρατείας, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι από δω και μετά θα εξελιχθεί και θα εκδηλωθεί και στο Εσωτερικό της Χώρας και στο Εξωτερικό σε ολόκληρη την Ευρώπη και ίσως στον Κόσμο – και η οποία αν και στο βάθος στόχο έχει το Ευρώ, θα εξελιχθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και εντός της Ελλάδας – με άγνωστο το τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι οι Δυνάμεις που θα επιστρατευθούν και θα συμμετάσχουν σ’ αυτό τον Αγώνα της Οικονομικο – Κοινωνικής «διαπάλης», είναι ακόμη άγνωστες και ανεκδήλωτες και θα είναι πολλές.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, άγνωστο μένει από τούδε και στο εξής, ποια κατεύθυνση θα λάβει ο Αγώνας «οικονομικής επιβίωσης» και το οικονομικό αποτέλεσμα αυτού του αγώνα και των αντίστοιχων Δυνάμεων, που θα αντιστοιχηθούν παράπλευρα ή απέναντι η μία στην άλλη, με σκοπό την από και δια του ευρώ Οικονομικο – Κοινωνική Αναμέτρηση όλων των μεγεθών, που – με τη θέλησή τους ή χωρίς αυτή – θα εμπλακούν σ’ αυτόν.

Advertisements