Μετά από αιφνίδια παρέμβαση του Ομπάμα…..

«ΤΟΥΜΠΑ» στα «ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ» για τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ

…η Μέρκελ βάζει φρένο στα σενάρια χρεοκοπίας!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ενώ χθες πολλοί από τους πρωταγωνιστές και τους παράγοντες των Οικονομικών γεγονότων της Ευρωζώνης είχαν ξεκινήσει – οργανωμένα ή μη – το «ρεφραίν» της Ελληνικής χρεοκοπίας – που την προτιμούσαν «ελεγχόμενη» – ξαφνικά με την παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου και την αποστολή στο Eurogroup του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθυ Γκαϊτνερ – που θα συνέλθει πριν από τη λήξη της παρούσας εβδομάδας στην Πολωνία – ο εν λόγω σκοπός των φημών περί ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ της Ελλάδας «κόπηκε μαχαίρι» και αντίστροφα με πρωτοβουλία των δύο Ηγετών της Ευρωζώνης Μέρκελ – Σαρκοζί – κυρίως της πρώτης – μπήκε «φρένο» από το Βερολίνο στα «σενάρια» της Ελληνικής Πτώχευσης. Μάλιστα ήδη αναγγέλεται Τηλεδιάσκεψη – θρίλερ του Έλληνα Πρωθυπουργού με Μέρκελ – Σαρκοζί.

Βέβαια η ΤΡΟΪΚΑ φρόντισε εν τω μεταξύ να εμφανιστεί στην Αθήνα ο μέγας «γκαουλάϊτερ»ο Γερμανός Χορστ Ραϊχενμπαχ, που με τη βοήθεια τριάντα Ελεγκτών της ΤΡΟΪΚΑ που θα αναλάβουν τον έλεγχο της συμμόρφωσης με τις εντολές της ΤΡΟΪΚΑΣ και των «αφεντικών του Ευρώ».

Η χθεσινή «τούμπα» της δρομολογημένης από το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο Ελληνικής Πτώχευσης, οφείλεται στο “όρντινο” , που έστειλε η Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι εκνευρισμένος από την αναποτελεσματικότητα των πλουσίων Χωρών της Ευρώπης, να επιλύσουν την Οικονομική Κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη. Οι φωνές Ομπάμα δεν αφορούν βέβαια μόνο την Ελλάδα, αλλά λίγο πολύ αφορούν κύρια τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Εξάλλου σ’ αυτό συμβάλλει αποφασιστικά ο φόβος των Αμερικανών ότι, εάν αρχίσει να «ξηλώνει του πουλόβερ» της Ευρωζώνης, θα ακολουθήσει η σειρά άλλων μεγάλων Οικονομιών, όπως η Ισπανία και η Ιταλία και έτσι όχι μόνο δε θα μείνει τίποτα από την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρώπης, αλλά και ότι δε θα ελέγχεται η κατάσταση ούτε στον υπόλοιπο Πλανήτη, αρχής γενομένης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Ηγέτης τόνισε προς τους Ευρωπαίους συνομιλητές του «εάν οι Αγορές είχαν εμπιστοσύνη ότι δηλαδή οι Χώρες εντός της Ευρώπης προτίθενται να υποστηρίξουν τους Εταίρους τους στην Ευρωζώνη, δεν θα ανέπτυσσαν τη σημερινή συμπεριφορά τους».


Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου – κατά την οποία δεν απέκρυψε τον εκνευρισμό του – απάντησε σε ερωτήσεις «συνεργαζόμαστε με τις Χώρες της Ευρώπης, αλλά είναι οι μεγάλες Χώρες της Ε.Ε., που θα πρέπει να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν την Κρίση». Συνεπώς, τουλάχιστον προς το παρόν, τα “σκοτεινά σχέδια” ορισμένων κύκλων της Ευρώπης, που “σπεκουλάρουν” και στην Κερδοσκοπία των Αγορών, δεν προχωρούν.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-ΣΙΕ), έλεγαν ότι είναι παραπάνω παρά σαφές πως :

1) η Ελλάδα άλλη μία φορά οφείλει τις χρηματοδοτήσεις, που θα εξοικονομήσει από τούδε και στο εξής στην παρέμβαση Ομπάμα

2) στο πλαίσιο της Σωτηρίας της Ευρωζώνης γίνεται ακόμη ανεκτή από το Διευθυντήριο της Ευρώπης, με άκρα όμως δυσφορία και με απόφασή του να ελέγξει τα πάντα στις λεπτομέρειές τους και

3) μεσομακροπρόθεσμα όμως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ποια ενδεχομένως θα είναι η Οικονομική μοίρα της Χώρας, εάν συνεχιστούν και επιταθούν τα σημερινά φαινόμενα των πιέσεων από έξω και πάνω και των αντιδράσεων από τα μέσα και κάτω.

Η ζωή και μόνο αυτή θα δείξει και μάλιστα ίσως πριν το 2013 (που μπαίνει μπροστά ο Μηχανισμός EFSF – Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας-) εάν θα τα καταφέρει να παραμείνει στο Ευρώ ή θα βγει από αυτό επιστρέφοντας στη δραχμή.

Advertisements