Η «μπλόφα» απέτυχε ……

Τα «φρούτα της ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ» και οι ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΤΡΟΪΚΑ επιστρέφει και οι «ποινές» της εκτελούνται….

….ο Λαός στο «απόσπασμα»!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής


Συμφωνία επιτεύχθηκε για τα μέτρα, που θα ληφθούν φέτος. Η συζήτηση συνεχίζεται για τις παρεμβάσεις, που θα απαιτηθούν με τους Προϋπολογισμούς 2012 – 2013 και 2014.

Η ΤΡΟΪΚΑ επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι πληροφορίες της χθεσινής ημέρας για το περιεχόμενο της Τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον Έλληνα Υπ. Οικονομικών και τους εκπροσώπους της ΤΡΟΪΚΑΣ μας ενημερώνουν, ότι «Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ», αλλά αυτό γιατί έγιναν ασυζητητί δεκτοί οι όροι της, σύμφωνα με τους οποίους «εκτελείται ο Ελληνικός Λαός»!

Το αποτέλεσμα όλης της διαδικασίας, που μεσολάβησε από την ώρα που σημειώθηκε διαφωνία – και αναχώρηση του κλιμακίου της ΤΡΟΪΚΑΣ – μέχρι τις αποφάσεις, που λήφθηκαν από τα δύο μέρη, προκειμένου να επιστρέψει η ΤΡΟΪΚΑ και να συνεχιστεί η Στήριξη στα «πακέτα» της, διαμορφώνεται ως εξής :

Ξαναγράφεται το Μεσοπρόθεσμο από την αρχή, φέρνοντας νωρίτερα, μέχρι το 2014, όλο το πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 28,35 δις ευρώ. Από τη δεύτερη Τηλεδιάσκεψη του Ε. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της ΤΡΟΪΚΑΣ, προέκυψε η επίσπευση των μέτρων, τα οποία επαναξιολογούνται στο σύνολό τους από τα κλιμάκια των δανειστών.

Στο τραπέζι των σκληρών διαπραγματεύσεων διερευνώνται, μεταξύ άλλων, απολύσεις περίπου 58.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργασιακή εφεδρεία κατ΄αρχάς για 20.000 – 30.000 υπαλλήλους, απολύσεις απασχολουμένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, τόσο στον ευρύτερο όσο και στο στενό Δημόσιο Τομέα, μείωση 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, πλαφόν στις συντάξεις, περικοπή του εφάπαξ, μείωση του αφορολόγητου περίπου στα 6.000 ευρώ, εφάπαξ ή μεγαλύτερη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Οι Π.Π. – ΣΙΕ κατέληγαν σχολιάζοντας πικρόχολα την «μπλόφα», που έφερνε τον προσωρινό χωρισμό από την ΤΡΟΪΚΑ, ότι η επανένωση των δύο πλευρών, που σήμερα συντελείται – άγνωστο μέχρι πότε – κλείνει προς το παρόν με όσα τώρα επιβάλλονται από την ΤΡΟΪΚΑ και γίνονται δεκτά από την Ελληνική Κυβέρνηση, μερικά των οποίων είναι «αβάσταχτα» ιδιαίτερα από τους Έλληνες εργαζομένους.

Μετά ταύτα όλοι θα ζήσουμε και θα παρακολουθήσουμε την συνέχεια της συνεργασίας Ελλάδας – ΤΡΟΪΚΑΣ για την εκτέλεση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος – που κανένας δε ξέρει μέχρι που θα φτάσει – στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Advertisements