Η Κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη…

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ…ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

… “ανέβηκε για μαλλί και κατέβηκε κουρεμένη”…

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Με συνθήματα, πανό και αποδοκιμασίες περίμεναν δεκάδες πολίτες έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν την δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Όλα ξεκίνησαν την ώρα που οι δύο υπουργοί έφτασαν στον Άγιο Δημήτριο. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω, άρχισε να τους «γιουχάρει» και να τους υβρίζει . Οι υπουργοί συνοδεύονταν από στρατονόμους, την ώρα που οι αστυνομικοί συγκρατούσαν τον κόσμο…

«Υπουργοί δεν τα φάγαμε μαζί» ήταν ένα από τα συνθήματα που άκουσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, ενώ νέες ακόμη εντονότερες αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας ακολούθησαν κατά την αποχώρησή του από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να τον πλησιάσουν, αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Ανάμεσα τους υπήρξε και ομάδα «Αγανακτισμένων» της πόλης, οι οποίοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα: «99 χρόνια μετά, 99% σκλαβωμένοι».

Στο σημείο βρέθηκαν και εργαζόμενοι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», οι οποίοι με τη σειρά τους κράταγαν πανό , που έγραφε «Ναι στην εμπειρία και την τρίτη ηλικία, όχι ανακύκλωση στην ανεργία», ενώ κεντρικό σύνθημα των σωματείων εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του νομού Σερρών είναι: «Κάτω τα χέρια από τις κοινωνικές δομές των δήμων».

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) παρατηρούσαν, ότι το πρώτο και μόνο που έχει η Κυβέρνηση να κάνει αυτή τη στιγμή… δεν είναι εκλογές… αλλά ΓΕΝΝΑΙΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και να αφήσει τις εκλογές για ΑΡΓΟΤΕΡΑ……. Αλλιώτικα να ετοιμαστεί για γενναίο «κούρεμα»… όχι μόνο της Κυβέρνησης… αλλά κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Advertisements