Το Δίλημμα είναι για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΕΘΝΟΣ…

Η “ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ” των ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ… ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ αν και πως ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ;

…ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Θεσμών και των Ανθρώπων ή ΕΜΦΥΛΙΟΣ;;;

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Όσο πλησιάζουμε προς την 25η Μαρτίου, τόσο και οι ανησυχίες και τα μέτρα όχι μόνο της Κεντρικής Εξουσίας, αλλά και διαφόρων άλλων θεσμών και μομάδων – όπως οι Δήμοι και τα Σχολεία – που εμπλέκονται στις παρελάσεις, μεγαλώνουνε.

Το προηγούμενο της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, δεν «εά καθεύδειν» τους υπεύθυνους και αρμοδίους που εμπλέκονται στις παρελάσεις και τις παρατάξεις , που τώρα κατά την 25η Μαρτίου 2012 θα φέρουν το βάρος της “ασφάλειας και της τάξης” όχι μόνο χάρη των αρμοδίων – που κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν πολλών ειδών αποδοκιμασίες – αλλά και όποιων βρεθούν σε απόσταση βολής από αυτές.

Βέβαια, το γεγονός ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 θα γίνει στην πρωτεύουσα αλλάζει μερικά από τα δεδομένα, που σημειώθηκαν στις 28 Οκτωβρίου 2011 και που έφτασαν στο σημείο της ματαιώσεως της επίσημης παρελάσεως, που θα γινόταν προ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων Επισήμων και της υποκαταστάσεώς της με Αντι-Παρέλαση, που έγινε ενώπιον των αυτοσχέδιων επισήμων που χειροκροτούσαν την κατάλυση των στρατιωτικών παρελάσεων και την υποκατάστασή τους από «μπουλούκια» και ομάδες διαμαρτυρομένων, δηλωνοντας ότι έτσι παρέλασε η Κοινωνία.

Μετά τα «προηγούμενα» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αλλού του παρελθόντος, οι Αρχές σε όλη την χώρα και σε όλους τους Δήμους, αλλά και σε Στρατιωτικές και Σχολικές Μονάδες, ασχολούνται σοβαρά με όλα όσα υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν στην Πρωτεύουσα ή αλλού και κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012.

Έτσι, έχουν ήδη αποφασισθεί για την Κεντρική Παρέλαση των Αθηνών αυστηρά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την πρωτεύουσα, όπου οι Αστυνομικές Δυνάμεις θα κρατήσουν στην απομόνωση την εξέδρα των Επισήμων σε μεγάλη απόσταση ασφαλείας από τα Τμήματα που θα παρελαύνουν και το κοινό.

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν στην Συμπρωτεύουσα.

Η παρέλαση των μαθητών και των Πεζοπόρων Στρατιωτικών Τμημάτων θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο του Μ. Αλεξάνδρου, ενώ οι Αστυνομικές Δυνάμεις θα αποκλείσουν το χώρο των Επισήμων και θα δημιουργήσουν έναν προστατευτικό κλοιό.

Αξιωματικοί της ΕΛΛΑΣ εμφανίζονται πεπεισμένοι, ότι στη Θεσσαλονίκη δε θα επαναληφθούν οι ίδιες εικόνες με εκείνες της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η μεγάλη παρέλαση θα γίνει στην Αθήνα, όπου θα βρίσκεται η πολιτική και πολιτειακή Ηγεσία του Τόπου. Όμως, επειδή ο φόβος φυλάει τα έρμα, ήδη έχουν πάρει θέση 2 κλούβες των ματ, εξώ από το Γερμανικό Προξενείο της πόλης το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των Επισήμων.

Στις φετινές καινοτομίες θα πρέπει να συγκαταριθμηθούν και αποφάσεις Δήμων να μην φτιάξουν εξέδρες επισήμων σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι αποστάσεις μεταξύ Επισήμων και Λαού, δεδομένου ότι για κάποιους που είναι εναντίον των παρελάσεων οι εξέδρες δεν αποτελούν απλώς πρόκληση αλλά και ευκαιρία για παρομοίου είδους επιθέσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κομματικές και ομοιο-επαγγελματικές ή και τοπικές επιδιώξεις, οι οποίες διαφορετικά δε θα σημειωνόντουσαν όπως σε μια παρόμοια στιγμή, λόγω της συγκεντρώσεως πλήθους.

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι αυτοί που οργανωμένα ή μη διατυπώνουν πλέον την θέλησή τους να υπερασπιστούν ενεργά και μαχητικά τις Εθνικές τελετές, οι οποίες δε θα αφεθούν αυπεράσπιστες στην μανία όλων όσων θέλουν να τις καταλύσουν ή εκείνων που συγκυριακά επιδιώκουν να «σπεκουλάρουν» στις πολύμορφες και πολυειδείς – αμαρτωλές ή μη – επιδιώξεις τους.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.), που και σε προηγούμενες αφορμές έχουν διατυπώσει παρόμοιες σκέψεις, επιμένουν ότι τώρα στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου επειδή τα πνεύματα όλων είναι οξυμμένα και επειδή όσο περνάει ο καιρός και πηγαίνουμε προς την κάλπη των επόμενων εκλογών αυτά περισσότερο οξύνονται, σημειώνουν ότι:

Πρώτον, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη η προάσπιση αγαθών ευρύτερης αξίας και σημασίας, όπως είναι οι εκδηλώσεις των Εθνικών Τελετών και για αυτό είναι αδύνατο να αφήνει εντελώς αδιάφορους τους Έλληνες οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό και είναι πια αρκετοί – καθ’ ομάδες ή άτομα – που στο όνομα της αυτο-οργάνωσης και περιφρούρησης ετοιμάζονται να απαντήσουν.

Δεύτερον, επειδή η βαθύτερη αιτία που κινεί παρόμοιες εκδηλώσεις είναι τα Κομματικά απωθημένα ή επιδιώξεις διαφόρων ομάδων ή ατόμων θα πρέπει να μην λησμονείται, ότι εκτός από τις στρατιωτικές παρελάσεις στην πρωτεύουσα ή και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, μετά από λίγο λόγω εκλογών θα σημειώνονται πολιτικές ή κομματικές συγκεντρώσεις πολιτών για τις ανάγκες του εκλογικού αγώνα. Και ότι θα είναι ολέθριο η πιο πάνω συνήθεια να μεταφερθεί και εκεί.

Σε εκείνη την περίπτωση κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια των προσώπων, ούτε την καλή λειτουργία των θεσμών. Όμως αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Τρίτον, μετά όσα πιο πάνω παρατηρήθηκαν, πρέπει να σημειωθεί ότι η ασφάλεια και η καλή λειτουργία παρόμοιων μαζικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων – όπως εκείνες που σημειώνονται στις εθνικές γιορτές και τις μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις είναι απόλυτα αναγκαίο να διασφαλίζεται και από το Κράτος και από τους Πολίτες, γιατί διαφορετικά με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε σε αυτοδικίες και βίαιες απαντήσεις στις προσβολές του Έθνους και της Δημοκρατίας με τελική κατάληξη ή την Αυτό-Οργάνωση ή τον Οργανωμένο Εμφύλιο, που αυτή τη στιγμή έχει αναρίθμητες αιτίες να τον τροφοδοτούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αδύνατο του λοιπού άτομα, ομάδες, θεσμοί και κράτος να κλείνουν τα μάτια σε παρόμοια φαινόμενα που μαθηματικά οδηγούν σε ΕΜΠΛΟΚΕΣ που οδηγούν σε ΕΜΦΥΛΙΟ.

Advertisements