Την ώρα που ξαναπροκαλούν οι Τούρκοι…

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012:

«ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ»

…Δυνάμεις της Ελληνικής Κοινωνίας δουλεύουν για τον “θάνατο” του Έθνους

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Την ίδια ώρα που το πολεμικό «μπαϊράκι» των Τούρκων για άλλη μια φορά κυμάτισε στο Αιγαίο, οι παρελάσεις στην πρωτεύουσα των Ελλήνων αλλά και τις άλλες πόλεις της Ελλάδος απέδειξαν περίτρανα την Εθνική Αναξιότητα, που μαστίζει και τις δυο πλευρές των πρωταγωνιστών (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ) της Εθνικής Κρίσης.

Δυο προκλητικές ενέργειες που άμεσο στόχο είχαν την αμφισβήτηση των Κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και φαίνεται να συνδέονται με την αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, από το τρίγωνο Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, η Τουρκία με έναν κύκλο νέων επικίνδυνων παιχνιδιών στο Αιγαίο, που εξελίσσονται τα τελευταία 24ωρα σε αυτό, έδειξε άλλη μια φορά να επανέρχεται στις προκλητικές (πολεμικές;;) ενέργειές της στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος, με την αποστολή του Πίρι Ρέις στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα για δήθεν έρευνες και την φρεγάτα Γκαζιαντέπ σε κρουαζιέρα ανοιχτά του Σουνίου.

Πολιτικο-στρατιωτικοί παρατηρητές, που σχολιάσαν την δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, επισήμαναν ότι η αποστολή φρεγάτας και ο πλους της μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, τη στιγμή που το Πίρι Ρέις παραβίαζε Ελληνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα, τα οποία απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δείχνει αναμφισβήτητη διάθεση κλιμάκωσης της επίδειξης έντασης στις Ελληνικές Θάλασσες.

Όμως, οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση κατά του Τουρκικού Ζυγού, απέδειξαν την Εθνική Αναξιότητα των πολωμένων δυο πλευρών, που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστούν στα γεγονότα, που συνδέονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Έτσι, τριάντα πέντε μόνο λεπτά διήρκεσε η «κλειστή» στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, την οποία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και άλλοι επίσημοι, αλλά ελάχιστοι πολίτες, αφού τα πρωτοφανή μέτρα που πήρε η Αστυνομία απέτρεψαν τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα ένταση σημάδεψε τις μαθητικές παρελάσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας – είναι χαρακτηριστικό, ότι στο Ηράκλειο η παρέλαση ματαιώθηκε λόγω επεισοδίων, ενώ στην Καλλιθέα ο Δήμος πήρε την απόφαση να μη γίνει, με αποτέλεσμα τμήματα σχολείων να παρελάσουν με την προτροπή των γονέων ανεπίσημα.

Στην Αθήνα όλη η περιοχή του Συντάγματος θύμιζε απροσπέλαστο φρούριο. Από νωρίς το πρωί η Λεωφόρος Αμαλίας ήταν αποκλεισμένη από το ύψος του Ζαππείου έως και την αρχή της Πανεπιστημίου, με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται “επί ποδός πολέμου”.

Σιδερένια κιγκλιδώματα είχαν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία των δρόμων της παρέλασης, ενώ το ελικόπτερο της Αστυνομίας είχε ξεκινήσει από νωρίς τις πτήσεις πάνω από το Κέντρο της Αθήνας.

Με την έναρξη, σχεδόν, της παρέλασης, μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, η οποία βρισκόταν στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, φώναζε «προδότες» και «κλέφτες», ενώ στα φέιγ βολάν, τα οποία πετούσαν, ανέγραφαν συνθήματα όπως «Οχι στο ευρώ – Εξω από την Ευρώπη των ληστών» και «Οχι στη νέα γερμανική κατοχή – Κρεμάλα στους δωσίλογους». Οι άνδρες της Αστυνομίας γρήγορα, όμως, τους απομόνωσαν και τους απώθησαν στην Ερμού, χωρίς το επεισόδιο να πάρει έκταση.

Στη στρατιωτική παρέλαση πήραν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα ενώ, όπως είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες, δεν συμμετείχαν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου.

Όμως, με την πιο πάνω παρέλαση των Αθηνών, αλλά και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου οι εορτασμοί έγιναν «κεκλεισμένων των θυρών», η 25η Μαρτίου 2012 απέδειξε περίτρανα ότι η χώρα πράγματι βρίσκεται σε εθνικό κίνδυνο και καμπή, ενώ σχετικά μικρές ομάδες πολιτών ή συμμοριών ιδιοτελών ατόμων με οδηγό το δικό τους συμφέρον επιχειρούν να δώσουν τον Εθνικό τόνο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.), παρατηρούσαν σε σχόλιά τους σήμερα:

Πρώτον, ότι όσα χθες έγιναν ή δεν έγιναν, ενώ έπρεπε να γίνουν, δίνουν τον τόνο των εθνικών κινδύνων που πράγματι υπάρχουν εξαιτίας ενός «Εμφυλίου», που σε χαμηλούς ακόμη τόνους, καθημερινά και μεγαλώνει πιο πολύ.

Δεύτερον, την ίδια ώρα οι Τούρκοι – γνωστοί εχθροί του Ελληνισμού – κάνουν επίδειξη δύναμης και προκαλούν – άλλη μια φορά – τα πολεμικά αντανακλαστικά των Ελλήνων.

Τρίτον, όμως αυτά τα πολεμικά αντανακλαστικά – που έπρεπε να επιστρατευτούν προκειμένου να παρασκευαστεί ετοιμότητα και να απειληθεί ανταπάντηση – παραλύουν, εξαιτίας “χαμηλού μεν βρασμού διχασμού”, επικίνδυνου όμως για πραγματική εθνική εξόντωση.

Έτσι, πολιτικοί παρατηρητές παρατηρούσαν, ότι εάν και εφόσον τα αντανακλαστικά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών παραμείνουν επί πολύ ακόμη να παρακολουθούν, χωρίς να επεμβαίνουν επί των γεγονότων, ό,τι διαφαίνεται αυτή τη στιγμή ότι σκιάζει την Ελληνική υπόσταση, θα αποκτήσει «σάρκα και οστά» και σύντομα θα την εκμηδενίσει και θα την οδηγήσει όχι μόνο δε παρακμή, αλλά πλήρη αφανισμό.

Advertisements