Ενώ οι Ελληνικές Ηγεσίες δεν θέλουν να κυβερνήσουν…..

«Καταιγίδα» Noμοθετημάτων και Βουλευτικών Τροπολογιών υποβάλλονται στη Βουλή

… και οι Έλληνες δεν θέλουν να κυβερνηθούν !!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση διασαλπίζει την απόφασή της για την ταχύτερη δυνατή πορεία προς τις Εκλογές – με εξαίρεση μόνο τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με βάση το Μνημόνιο – η Ελληνική Βουλή «βομβαρδίζεται» με Νομοθετήματα και Τροπολογίες, που αποτελούν πραγματική «καταιγίδα» Νομοθετικής Δραστηριότητας.

Πάρα πολλά σχέδια Νόμου και περισσότερες από 90 τροπολογίες έχουν κατατεθεί και κατατίθενται καθημερινά – την παραμονή της υποτιθέμενης λήξεως της Βουλευτικής Περιόδου – από τους αγωνιούντες Βουλευτές, για την τύχη τους στις επόμενες Εκλογές.

Έτσι τα Νομοσχέδια των Υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Υποδομών και Εργασίας, προορίζονται να περάσουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη από τη Βουλή.

Ενώ οι τροπολογίες (που υπερβαίνουν τις 90), που στοιβάζονται στο γραφείο του Υπουργού Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλου, έχουν εξεταστεί και σύμφωνα με πληροφορίες από Κυβερνητικά στελέχη πρόκειται να απορριφθούν στο σύνολό τους.

Μετά το φρένο που έβαλε στους Υπουργούς, ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος σκοπεύει να δώσει ένα τέλος και στην πρακτική των Βουλευτών να εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους τους με Νομοθετικές ρυθμίσεις λίγες μέρες πριν από τις Εκλογές.

Πέραν της σχεδιαζόμενης απόρριψης όσων τροπολογιών έχουν κατατεθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθούν να περιορίσουν και την παραγωγική διάθεση των Βουλευτών στο ελάχιστο.

‘Επειτα από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σταυρόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος βρισκόταν σε αποστολή στο εξωτερικό, και του ζήτησε να παρέμβει στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων ώστε να μην έρχονται πλέον τροπολογίες από τους βουλευτές, κάτι που ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος υποσχέθηκε ότι θα το κάνει.

Χθες το μεσημέρι, το ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού απέστειλε εκ νέου στους Υπουργούς οδηγία για τις τροπολογίες, συμπεριλαμβανομένων και των τροπολογιών Βουλευτών, ώστε να ενημερώνεται εγκαίρως το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Επισημαίνεται ότι εξαιτίας της υφιστάμενης χρονικής πίεσης, οι κάθε φύσης τροπολογίες μπορούν να προωθούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο έπειτα από προηγούμενη συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού», αναφέρει ηλεκτρονικό μήνυμα.

Οι 92 Βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στα τέσσερα Νομοσχέδια, που εκκρεμούν αφορούν πλήθος θεμάτων, από τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη υπαλλήλων ως τη χωροθέτηση Κοιμητηρίων, την αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, εξαιρέσεις από περικοπές μισθών και κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, εξαιρέσεις θεάτρων και κινηματογράφων από το τέλος ακινήτων, ρύθμιση οφειλών προς το Ταμείο Νομικών, εξομοίωση εισόδου στα καζίνο, επιβράβευση αθλητών και διευθέτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος κτημάτων, οι οποίες όλες εξυπηρετούν κάποιο αίτημα και συμφέρον, έστω και αν αυτό σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να είναι εύλογο.

Οι Π.Π. ΣΙΕ με αφορμή το πιο πάνω απίστευτο φαινόμενο παρατηρούν ότι :

Πρώτον, με μια παρόμοια νοοτροπία – που πρέπει να συσχετιστεί και με όσα σε παρατήρηση της ιστοσελίδας μας για την λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχουμε αναρτήσει – είναι αδύνατον να υποθέσει κανείς ότι μπορεί η δύσμοιρη αυτή Χώρα να πάει μακριά.

Δεύτερον, η αθλιότητα του ανταγωνισμού και της αγωνίας των σημερινών Βουλευτών, είναι κατάδηλη και πρέπει πάση θυσία να σταματήσει και να πάψει να υπάρχει.

Σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν οι Ηγεσίες των Κομμάτων.

Τρίτον, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι παρόμοιες αταξίες στη συμπεριφορά των Οργάνων της Συντεταγμένης Πολιτείας, σημειώνονται από όσους αυτή τη στιγμή δια της ΤΡΟΪΚΑΣ παρατηρούν τη συμπεριφορά των Ελλήνων και δημιουργούν την εικόνα και αντίληψη – όπως κάποιος από αυτούς είπε – οι Ελληνικές Ηγεσίες δεν θέλουν να κυβερνήσουν και οι Έλληνες δεν θέλουν να κυβερνηθούν.

Advertisements