Η πρόταση της Πρωθυπουργοποίησης της Αλέκας με στήριξη του Πάνου κάηκε…

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ;;;

ΛΑΘΟΣ …ΠΑΛΑΒΩΣΑΝ

…αλλά όλοι πρόσεξαν ότι η Ελληνική Πολιτική Ζωή… έχει ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Η χθεσινή μας ανάρτηση αναφερόταν στην είδηση shoc, ότι ο Τσίπρας ζητά να κάνει Πρωθυπουργό την Παπαρήγα… με στήριγμα και βασικό υποστηριχτή τον Καμμένο.

Βέβαια, οι δηλώσεις που έγιναν από τους – χάριτι εμπνεύσεως Τσίπρα – άμεσα εμπλεκομένους στο μεγαλοφυές σχέδιο τη Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ και τον Επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, «έκαψαν» αυτοστιγμεί το μεγαλόπνευστο σχέδιο της Πρωθυπουργοποίησης της Αλέκας Παπαρήγα, που με συνεξουσιαστές τον ίδιο και τον Καμμένο θα έβγαζαν την χώρα από τα Μνημόνια και την Κρίση – αν και κανένας από αυτούς και άλλους πολλούς, δεν μπήκε στον κόπο ούτε αποτόλμησε να μας πει… για να τον ψηφίσουμε και εμείς και πως αυτό θα γινόταν.

Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε όλοι, ότι το ΤΡΕΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ έπαψε αυτοστιγμεί να ισχύει, αλλά αυτό δε σημαίνει… ότι η ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ, που ειπώθηκε από τον διαπρεπή εκφραστή της δεν ειπώθηκε ή δεν μένει, πολύ περισσότερο γιατί αυτός επιμένει.

Τα χθεσινά ρεπορτάζ διαπίστωναν, ότι σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα δεχόταν τη στήριξη από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να σχηματιστεί Αντιμνημονιακή Κυβέρνηση. Βέβαια, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, «σκληρή επίθεση» στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον –άδικα και αυθαίρετα – για «κλεισμένη συμφωνία» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν να απορρίπτουν την συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, πόσο μάλλον μετά τις προθέσεις Τσίπρα, που θα τα έφερνε σε μία ανιστόρητη και πολυέριστη συμμαχία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Τελικά αυτό που μένει και εξακολουθεί να υπάρχει δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ” προ της οποίας ο ατρόμητος δημιουργός της αισθάνεται ευτυχισμένος και περήφανος.

Η επίμαχη φράση που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον διαδικτυακό τόπο TVXS, όταν ρωτήθηκε εάν θα συνεργαζόταν για να πετύχει την κυβερνητική πλειοψηφία με το κόμμα του κ. Καμμένου: «Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε. Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».

Από την Κουμουνδούρου προσπάθησαν μετά τις αντιδράσεις να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας εννοούσε «ψήφο ανοχής» κι ότι εν πάση περιπτώσει, «όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά και μιλάμε πάντα για μια οριακή κατάσταση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα συμφωνούσαν σε αυτό το σχήμα το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά, και θα έλειπαν 4-5 ψήφοι για σχηματισμό κυβέρνησης».

Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, δήλωσε με έμφαση ότι «δεν είμαστε πατερίτσα κανενός, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάς χωρίζει χάος στα εθνικά θέματα». Ωστόσο όπως έλεγαν νωρίτερα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, «όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να ψηφίσουν το πρόγραμμά μας όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά Μνημόνια, και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το Μεταναστευτικό». Επιχείρησαν όμως και από εκεί να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν περί ύπαρξης διαύλου επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε».

Έτσι, μετά τα πιο πάνω, το μόνο που πραγματικά μένει και παραμένει – αφού οι επίδοξοι συνεταίροι στην Κυβέρνηση αρνούνται να προσυπογράψουν την «μεγαλοφυή ιδέα» του αρχιτέκτονά της – είναι ότι άλλη μια φορά με ιδιαίτερη ανευθυνότητα εκστομίσθηκε μια μεγαλοπρεπής “ΠΑΛΑΒΙΑΡΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ” για τις προεκλογικές ανάγκες του.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε το «άνοιγμα» στον Πάνο Καμένο λέγοντας ότι «οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές, και δεν μπορούμε να λέμε στον Ελληνικό Λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας… πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές».

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόσκλησή του προς ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα ενός μέλλοντος Πρωθυπουργού: «Γιατί όχι να μη γίνει Πρωθυπουργός και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα», δήλωσε. Όμως, η πρόσκληση αυτή – που δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον – όπως και όλες οι προηγούμενες, αποκρούστηκε πάλι χθες ορθά-κοφτά από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, ενώ αντίθετοι σε κάθε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο είναι και από τη Δημοκρατική Αριστερά. «Καμία» ήταν η κατηγορηματική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν ρωτήθηκε χθες το βράδυ εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.), που με χθεσινή ανάρτηση εξέφρασαν όχι μόνο την κατάπληξή τους, αλλά και την εκτίμησή τους ότι πρόκειται για «ΤΡΕΛΟ ΣΧΕΔΙΟ» καταλήψεως της αρχής από τους Κομμουνιστές και τους Συμμάχους των με το μεγάλο τέχνασμα της συνενώσεως των Αντιμνημονιακών Δυνάμεων πρόσθετα προς τα πιο πάνω παρατηρούσαν:

Πρώτον, ότι δεν γεννά έκπληξη η θύελλα των εμφυλιο-πολεμικών αντιδράσεων – ίδε δηλώσεις Παπαδημούλη, Λαφαζάνη κ. ά. – που δημιουργήθηκε ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την δήλωση του επικεφαλής του, γιατί είναι φυσικό τέτοιες «ΤΡΕΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ» να μην τις προσυπογράφουν εύκολα όλοι και να διχάζουν ακόμη και τους ομόφρονες, χωρίς τίποτε να υπηρετούν.

Δεύτερον, είναι επίσης φυσικό – αφού ακόμη δεν έχει χτυπήσει ομαδική παράκρουση όλους – όλοι οι άλλοι όπως π.χ. το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και τα πάμπολα άλλα κόμματα που ανήκουν στο Αντιμνημονιακό τόξο – να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να “καεί”, επειδή ξαφνικά ο «ιός της ελαφρότητας και ασοβαρότητας» «κτύπησε» κάποιον από αυτούς και ανέμειξε και άλλα ονόματα εκτός από το δικό του στην έμπνευσή του.

Τρίτον, ασφαλώς και δεν αιφνιδιάζει το μετά την δήλωση γεγονός, ότι ο γεννήτωρ της ιδέας δεν έδειξε να συμφωνεί με όλο τον άλλο κόσμο που τον αποδοκίμαζε – αφού εμπρόθετα αποφάσισε να εμείνει προεκλογικά σε αυτή για να τραβήξει την προσοχή όλων, όχι μόνο σε μια ΤΡΕΛΗ ΙΔΕΑ, αλλά και στον εαυτό του.

Έτσι, όμως επιτυγχάνει να επισύρει την προσοχή όλων στις επιδώσεις στις ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ του προ των οποίων εξακολουθούν να μένουν «ατρόμητοι και ασυγκίνητοι» διαφόρων ειδών και κατηγοριών θεράποντες του γένους και του είδους των ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΔΩΝ που ενδημούν στην πολιτική μας ζωή.

Advertisements