Μετά την Βόμβα Κρότου-Λάμψης Καμμένου…

ΚΑΜΜΕΝΗ… «ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ» ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

…είναι υποχρεωτική η προσφυγή στις Νέες Εκλογές

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Τους κυρίους Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο υποδέχθηκε χθες το απόγευμα (14/5/2012ο) Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η συζήτηση, που τελείωσε πριν περάσει μια ώρα, φάνηκε από τις μετά από αυτήν δημόσιες δηλώσεις, να αφορά το ενδεχόμενο στήριξης μιας Κυβέρνησης Πολιτικών Προσωπικοτήτων ή Τεχνοκρατών – πολλοί μιλούν για Κυβέρνηση τύπου Μόντι – χωρίς θετική κατάληξη. Το ραντεβού του Κάρολου Παπούλια ανανεώθηκε για σήμερα στις 2 το μεσημέρι με όλους (πλην Μιχαλολιάκου). Ωστόσο, χθες (14/5/2012) το βράδυ έσκασε στα χέρια της Προεδρίας της Δημοκρατίας η «Βόμβα Κρότου-Λάμψης»… του Καμμένου.

Ο Αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατήγγειλε ως “πλαστό” το «σχέδιο Β» στήριξης μιας Κυβέρνησης Συνεργασίας, το οποίο είχε καταθέσει – σύμφωνα με όσα λέγονται από την Προεδρία της Δημοκρατίας – την Κυριακή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να το δώσει στα άλλα Κόμματα.

Μετά τις αντίστοιχες αμφισβητήσεις (διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις) το αποτέλεσμα ήταν να επιβεβαιώσει επισήμως η Προεδρία την ύπαρξη του κειμένου προτάσεων Καμμένου.

Τι είχε συμβεί; Σύμφωνα με την εκδοχή που υποστηρίζει η Προεδρία της Δημοκρατίας, στην απογευματινή (14/5/2012) Σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς – είχε υποβάλει στον Παπούλια τη διερεύνηση της πρότασης Καμμένου, που φαίνεται πλέον… ολοσχερώς καμένη. Αυτήν την εντύπωση ενίσχυσε σήμερα (15/5/2012) και η ακύρωση του ραντεβού Παπούλια-Καμμένου.

Τα πιο πάνω συμβαίνουν, γιατί το τελευταίο χαρτί για κυβερνητική λύση – όπως τουλάχιστον την υποδείκνυε ο Πάνος Καμμένος με την επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – έσπευδαν χθες το βράδυ να κάψουν πολλοί από το επιτελείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την ΚΟ τους, δηλώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηρίξουν ή θα ανεχθούν ένα Κυβερνητικό σχήμα Προσωπικοτήτων ή άλλων, το οποίο θα στηρίζεται στις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα ίδια στελέχη προανήγγειλαν από σήμερα το πρωί, ουσιαστικά, το ναυάγιο της σημερινής κατ’ ιδίαν συνάντησης του κ. Παπούλια με τον κ. Καμμένο, η οποία είχε οριστεί για να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεξόδου από την κρίση. Όμως, η πιο πάνω προοπτική ακυρώθηκε ολοσχερώς.

Η προοπτική αυτή τορπιλίστηκε εκ των προτέρων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς ο κ. Καμμένος «ανέκρουσε πρύμναν» και εμφανίστηκε χθες το βράδυ να μην αναγνωρίζει ούτε τις έγγραφες προτάσεις που υπέβαλε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ακόμη περισσότερο, αποφάσισε να καταγγείλει ως «πλαστογράφους» όσους επικαλούνταν τις προτάσεις του, ισχυριζόμενος πλέον ότι ουδέποτε εισηγήθηκε κυβερνητική λύση με ψήφο ανοχής του κόμματός του.

Η αποκορύφωση του πολιτικού «τραγέλαφου», που ολοκληρώνει και χρωματίζει την σημερινή Ελληνική… «ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ», δεν είναι η μόνη, όμως αποτελεί το απώγειο του δραματικού σκηνικού – που ξεκινά μετά τη χθεσινή σύσκεψη του κ. Παπούλια με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, το οποίο έφερε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το ενδεχόμενο της συγκρότησης Κυβέρνησης Προσωπικοτήτων. Όμως οι πολιτικοί παρατηρητές, υπολογίζουν ότι θα λήξει τυπικά και ολοκληρωτικά σήμερα.

Οπωσδήποτε δε σαν απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα «πως αυτός ξεκίνησε», από τους αρμοδίους λεγόταν, ότι κατά την επιστροφή του στα γραφεία της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, αν και κράτησε αποστάσεις από την προοπτική σχηματισμού Κυβέρνησης Προσωπικοτήτων γνωστοποίησε, ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση που του έδωσε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι από στην πρόταση Καμμένου υπάρχουν «ορισμένα περιθώρια δικής του στήριξης» σε παρόμοια Κυβέρνηση.

Όμως, το επίμαχο έγγραφο έβαλε φωτιά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξαναγκάζοντας κάποιους βουλευτές να διαψεύδουν σε όλους τους τόνους την ύπαρξή του.

Ωστόσο το κρίσιμο έγγραφο είχε διαβιβαστεί ήδη από την Προεδρία της Δημοκρατίας στα Κόμματα, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι στο Κόμμα του κ. Καμμένου να αναζητούν δρόμο διαφυγής μέσα από καταγγελίες περί «πλαστογραφίας».

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις (Π.Π.-Σ.Ι.Ε.) αναφερόμενοι στο τελευταίο αυτό επεισόδιο της «Ελληνικής Ιλαροτραγωδίας» – που οπωσδήποτε δεν είναι το μόνο στα όσα πρωτοφανή σημειώνονται μετά τις εκλογές του 2012 και την στάση των Ηγεσιών των Ελληνικών Κομμάτων – παρατηρούσαν, ότι:

Πρώτον, είναι πραγματικά μοναδικό και πρωτοφανές στην απεικόνιση της σημερινής Ελληνικής πολιτικής “σκηνής”, δεδομένου ότι αναδεικνύει και εικονογραφεί το σύνολο των πτυχών της «Ελληνικής Ιλαροτραγωδίας», είτε με τον α’ ή β’ τρόπο καταλήγουν στη “διάλυση” και γελοιοποίηση της σημερινής Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελληνικής υπότασης στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Σκηνή.

Δεύτερον, πως μετά από αυτό ασφαλώς και δεν θα υπάρχει ή δεν θα μπορεί να βρεθεί τρόπος μέσω του οποίου να μην οδηγείται μαθηματικά η Ελλάδα σε Νέες Εκλογές το ταχύτερο δυνατό μέσα στο 2012, γιατί οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση το μόνο που επιτυγχάνει είναι ακόμη πιο μεγάλη γελοιοποίηση και διάλυση στα μάτια όλων όσων στο Εσωτερικό ή το Εξωτερικό ενδιαφέρονται για λύση της… Ελληνικής Τραγωδίας, που ζει ολόκληρος ο πλανήτης.

Τρίτον, ασφαλώς – εκεί που έφτασαν τα πράγματα – είναι προτιμότερη η λειτουργία των λοιπών προβλέψεων του Συντάγματος για Υπηρεσιακές Εκλογικές Κυβερνήσεις, που θα μπορέσουν ίσως να διασώσουν τη χώρα από ακόμη πιο μεγάλη γελοιοποίηση και διάλυση – δεδομένου ότι οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω προσπάθεια για Μεταβατική Κυβέρνηση Τεχνοκρατών – αν και ασφαλώς θα αποτελούσε κάποια λύση για κάποιους μήνες – είναι υπονομευμένη από τις ανάξιες αντιδράσεις αναξίων Ηγετών, που μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί εις την πορεία, που η χώρα δοκίμασε κατά τον Γολγοθά για τη δημιουργία και λειτουργία της νέας Μετεκλογικής Κυβέρνησης.

Advertisements