Ο Τσίπρας με τα “ΠΥΡΗΝΙΚΑ” του απειλεί με Ταλιμπανικές επιθέσεις-αυτοκτονίας…

ΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

…ολόκληρη την Υφήλιο αν μας διώξουν απο το Ευρώ

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, που μέχρι στιγμής –με κάποιες διαφοροποιημένες δημοσκοπήσεις που δεν συμφωνούν – έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με διαφορετικά συναισθήματα από αυτά που είχαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα προσέλθουν διαφοροποιημένοι στις κάλπες της 17ης Ιουνίου οι Έλληνες, καθώς σε ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, ο συσσωρευμένος θυμός φαίνεται, ότι αντικαθίσταται από την ανησυχία τους για τον κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας και της εξόδου από το ευρώ.

Η δημοσκόπηση της Κάπα Research – που παρουσιάστηκε από το «Βήμα της Κυριακής» – καταγράφει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά επιβεβαιώνει και τις συνθήκες πόλωσης που ευνοούν τα κόμματα, που αναδείχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις στις τελευταίες εκλογές.

Σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει προβάδισμα 5,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο διατηρεί τη δεύτερη θέση, αλλά και δείχνει να κατοχυρώνει ένα ποσοστό γύρω στο 20%.

Τις δυνάμεις του φαίνεται ότι διατηρεί και το ΠαΣοΚ, ενώ αντιθέτως συμπιέζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και σε μικρότερο ποσοστό η Δημοκρατική Αριστερά.

Παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης στην πολιτική παρατεταμένης λιτότητας, που προκαλεί η εφαρμογή του μνημονίου, οι πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους «μαύρισαν» στις εκλογές τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, δείχνουν εν όψει των νέων εκλογών, τρομαγμένοι από τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και σε ένα σημαντικό ποσοστό επαναπροσδιορίζουν την ψήφο τους.

Σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών – αντίθετα με όσα έδειχναν οι αμέσως μετά τις εκλογές δημοσκοπήσεις, που ενεφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα – οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν την πρωτιά στην ΝΔ και «προλέγουν» την αποσόβηση τη βίαιης ανατροπής της σημερινής πολιτικής – που πλέον με τα νέα δεδομένα μιλά για σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο αποκλείοντας την κάθετη προς αυτό αντιπαράθεση και την καταγγελία του ασφαλώς διότι οι άμεσες συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής εκτιμάται ότι θα σημάνει την άμεση αντεπίθεση των μνημονιακών δυνάμεων με αποτέλεσμα η χώρα να στερηθεί το οξυγόνο που την κρατά ακόμη ζωντανή και όρθια και να ακολουθήσουν νέες καταστάσεις εκτός ελέγχου.

Έτσι, κατά την πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαΐου, η ΝΔ αγγίζει το 25,8% από 18,85% που κατέγραψε στις εκλογές της 6ηςΜαΐου. Η ενίσχυση αυτή οφείλεται στο φόβο των συντηρητικών μαζών ότι η άμεση συνέπεια θα είναι η αποβολή ή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή – που δεν θέλουν οι μεγάλες ελληνικές μάζες – γιατί φοβούνται τα χειρότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κόμματα της Δεξιάς που έμειναν εκτός Βουλής αθροίζουν πλέον δυνάμεις που δεν υπερβαίνουν το 2,4%, ενώ στις εκλογές έφθασαν το 7,5%.

Δεύτερο κόμμα παραμένει σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,1% από 16,78% που κατέλαβε στις εκλογές, παραμένοντας ο ισχυρότερος πόλος του λεγόμενου «Αντιμνημονιακού» μπλοκ, αλλά και των ψηφοφόρων που θέλουν να τιμωρήσουν και πάλι με την ψήφο τους τα παραδοσιακά κόμματα.

Τις δυνάμεις του διατηρεί το ΠαΣοΚ με 13% (13,18% στις εκλογές), χωρίς ωστόσο να φαίνεται προς το παρόν ικανό να επαναπροσεγγίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του.


Από το κλίμα πόλωσης της προεκλογικής περιόδου φαίνεται ότι ενισχύεται και ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, στη σύγκριση τόσο με τον κ. Αλ. Τσίπρα (40,3% έναντι 29,8%) όσο και με τον κ. Ευ. Βενιζέλο (35,9% έναντι 32,6%).

Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι έχει προσωπικό κόστος από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του, καθώς στη σύγκρισή του με τον κ. Βενιζέλο συγκεντρώνει ποσοστό 33,6% έναντι 39,4% του προέδρου του ΠαΣοΚ.

Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης προκύπτει επίσης σαφώς, ότι ο θυμός των Ελλήνων και η πρόθεση τιμωρίας των κομμάτων που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας αρχίζει να αντικαθίσταται από την ανάγκη διασφάλισης των εθνικών κεκτημένων. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ψηφίσει «με γνώμονα την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ» (65,5%), σε αντίθεση «με τη λογική της εξόδου από το μνημόνιο» (25,3%). Η παραμονή στην Ευρωζώνη κρίνεται απαραίτητη ακόμη και υπό την απαίτηση της τήρησης των μέτρων του μνημονίου: το 65,2% επιθυμεί «το ευρώ ακόμη κι αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο», ενώ μόλις το 24,4% ζητεί «έξοδο από το ευρώ αν δεν καταργηθεί το μνημόνιο».

Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι σχεδόν στο σύνολό του ο Ελληνικός Λαός τάσσεται αναφανδόν υπέρ της “επαναδιαπραγμάτευσης”, που οι περισσότεροι θεωρούν ρεαλιστική και πραγματώσιμη.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων μόνο οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ πιστεύουν στην πλειοψηφία τους, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο. Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ πιστεύουν στην πλειοψηφία τους, ότι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ έστω κι αν πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά το μνημόνιο.

Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69,6%) τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Βέβαια, η αντίδραση των δυνάμεων που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σφοδρή και τις τελευταίες μέρες εκφράστηκε με οξεία επίθεση του Τσίπρα κατά των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – που σύμφωνα με τον Τσίπρα – αποτελούν τους «Ταλιμπάν» του Μνημονίου που τρομοκρατούν το Λαό.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, Οικονομολόγων και Αξιωματούχων της ΕΕ οι οποίοι, όπως είπε, «υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και παγκοσμίως θα είναι εφιαλτικές».

Ο Τσίπρας σε συνέντευξη στους «Sunday Times»

Την ίδια ώρα, ο Διεθνής Τύπος, με αφορμή δηλώσεις του Τσίπρα στους «Sunday Times», ανταποδίδει την απειλή που απευθύνεται κατά της πολιτικής της καταγγελίας του Μνημονίου με την απειλή, ότι σε «εκείνη την περίπτωση – εάν και εφόσον η Τρόικα θα θελήσει να μας βουλιάξει – πρέπει να υπολογίζει – αντίθετα με όσα υποστηρίζονται απο τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης – ότι μαζί με εμάς στον πάτο θα πάει και ολόκληρη η Ευρωζώνη».

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα επιδίωξε να αναφερθεί στα αντανακλαστικά της τελευταίας φάσεως του Ψυχρού Πολέμου, τότε όταν η πυρηνική απειλή των δύο μεγάλων πόλων του τότε κόσμου Δύσης-Ανατολής, πετύχαινε για κάποιο διάστημα μια ισορροπία δυναμεων, γιατί η μια πλευρά φοβόταν την ολοκληρωτική καταστροφή με τα πυρηνική από την άλλη.

Βέβαια, έτσι, ο Τσίπρας – σαν γνήσιος παλαιο-κομμουνιστής – λησμόνησε ολοκληρωτικά και για αυτό διέγραψε το τελικό αποτέλεσμα εκείνης της πολιτικής, που κατέληξε τελικά ο Ψυχρός Πόλεμος κατά την εποχή Γκορμπατσόφ. Τότε, ναι μεν δεν χρησιμοποιήθηκαν συμβατικά ή πυρηνικά όπλα από τον ένα κατά του άλλου, όμως τελικά το Ανατολικό μπλοκ, τον ανταγωνισμό και την ψυχροπολεμική σύγκρουση και κατέρρευσε. Έκτοτε, παρέδωσε τα κλειδιά του Ανατολικού κόσμου στη Δύση, που επέβαλε σε ολόκληρη την Υφήλιο τον τρόπο της δικιάς της σκέψεως.

Οι πολιτικοί παρατηρητές ρωτούν και διερωτώνται εάν και κατά πόσο η αναφορά στην ισορροπία του τρόμου του Ψυχρού Πολέμου λαμβάνει υπόψη της το σύνολο της έκβασης και κατάληξής του ή αποτελεί μόνο «ρητορικό βεγγαλικό» του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανάγκες της στιγμής.

Οι Π.Π.-Σ.Ι.Ε. αναφερόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα του Σαββατοκύριακου παρατηρούσαν, ότι:

Πρώτον, οι μεγάλες συντηρητικές μάζες – που κατά την καταγραφή των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, είχαν σκορπίσει κατανεμόμενες σε μικρά κόμματα ή κομματίδια προ του κινδύνου της παραδόσεως των “όπλων διακυβέρνησης” σε κομμουνιστικά και κομμουνιστικογενεί σχήματα επανασυσπειρώνονται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον μείζονα κίνδυνο για τις συντηρητικές επιλογές που διαφάνηκε προ, κατά και μετά τις τελευταίες εκλογές και προκειμένου να μην επιτρέψουν στις επόμενες εκλογές να σημειωθεί μια παρόμοια νίκη του Τσίπρα – που στο όνομα των Μνημονιακών κατά των Μνημονίων τον θεωρούν σαν την τελευταία και μεγάλη εναντίον τους απειλή.

Δεύτερον, κανένας πλην του ίδιου δε θέλει να δώσει την εξουσία της χώρας σε αυτές τις δυνάμεις, που ουσιαστικά απειλούν – αν και όλοι γνωρίζουν την πλήρη αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας παρόμοιας πολιτικής – με χρήση «πυρηνικών όπλων», τα οποία θα μπορούσαν – όπως χαρακτηριστικά λένε – να προκαλέσουν ένα σύγχρονο «Δραχμαγεδδώνα», που θα ξερίζωνε κάθε ελπίδα για την υπέρβαση της Κρίσης και θα επανέφερε με όλη τη μεγαλοπρέπειά της την απειλή της εξαφάνισης της Ελλάδας όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από το Οικουμενικό Οικονομικό γίγνεσθαι.

Τρίτον, οι προεκλογικές «τράκα-τρούκες» του τύπου και του είδους των απειλών του ΣΥΡΙΖΑ κατά όλων όσων αυτή τη στιγμή αποτελούν την κύρια μάζα και δύναμη της Οικονομικής Ευρώπης, δεν είναι δυνατό να πείσουν κανένα ότι μπορούν πράγματι σοβαρά να παρθούν υπόψη και να σταματήσουν την οποιαδήποτε ενδεχόμενη απειλή άμεσου οικονομικού αφανισμού της χώρας, γιατί όλοι πολύ απλά είναι πεπεισμένοι, ότι η στάση του Τσίπρα θυμίζει το γνωστό «ΠΟΝΤΙΚΙ που ΒΡΥΧΑΤΑΙ», που μέσα από “πασχαλινά βεγγαλικά” και “τράκα-τρούκες” επιχειρώντας να τρομοκρατήσει και να καθηλώσει την Οικουμενική Οικονομική Κοινότητα σε απραξία και αποδοχή των τελεσιγράφων του Τσίπρα, που εξακολουθεί πάντα να θεωρεί ότι έχει στο «μικρό του το τσεπάκι» όλους τους άλλους αρκεί να αναπτύξει την αναντίστοιχη προς τις δυνάμεις του αυθάδεια και προκλητικότητα, χωρίς ταυτόχρονα να δείχνει στις άλλες δυνάμεις του Εσωτερικού και του Εξωτερικού οποιοδήποτε άλλο όπλο ή διέξοδο πλην των απειλών καταγγελίας των Μνημονίων.

Advertisements