Α’ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
(1-15 /4 / 2011)

Το παιχνίδι της Γάτας με τον Ποντικό (των Τούρκων με τους Έλληνες)…

Το ΥΠΕΞ πληροφορήθηκε την Τουρκική δολιότητα εκ των υστέρων

…συνεχίζεται στα Δωδεκάνησα με το Καστελόριζο και την Κάσο

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Η Ελληνική Βουλή πληροφορήθηκε χθες από τον κ. Βενιζέλο – που ηθελημένα ή αθέλητα – “κάρφωνε” τον Υπουργό Εξωτερικών, ότι ο τελευταίος έμαθε και κατάλαβε την πανουργία και παγαποντιά των φίλων του των Τούρκων για τα όσα μηχανεύτηκαν γύρω από την Κάσο, πολλές μέρες μετά τα γεγονότα.

Οι Τούρκοι δε δίστασαν, όταν τους ζητήθηκε άδεια -που εκμέευσαν – για το ιταλικό ερευνητικό πλοίο “Explora” το οποίο πόντιζε καλώδια μεταξύ Μπάρι και Τελ Αβίβ να παραχωρήσουν παράνομη άδεια – αφού είχαν το θράσος να ισχυρισθούν ότι η ως άνω περιοχή είναι περιοχή Τουρκικής ΑΟΖ.

Η Τουρκία είχε εκδόσει παράνομη ναυτική αγγελία NAVTEX για τον πλου του πλοίου μέσα στην Ελληνική περιοχή.

Εκ των υστέρων έγινε γνωστό και στους Έλληνες ότι η Ιταλική εταιρία είχε ζητήσει παροχή άδειας – μετά από προηγούμενη αξίωση των Τούρκων, οι οποίοι βέβαια… προθύμως την παραχώρησαν, με αποτέλεσμα να παίξουν ένα από τα γνωστά δόλια ανατολίτικα παιχνίδια του Καραγκιόζη σε βάρος των φίλων τους Ελλήνων υπηκόων του Δρούτσα, που εν τω μεταξύ «καθηύδαν τον Νήδυμον».

Βέβαια, εκ των υστέρων η Ελληνική πλευρά «εκδικήθηκε» την Εταιρία που πόντιζε το καλώδιο σύνδεσης του Ισραήλ με την Ιταλία, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει και η γελοιοποίηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε συντελεστεί, γιατί οι παμπόνηροι Τούρκοι Ανατολίτες έχουν αποφασίσει στις σχέσεις τους με την Ελλάδα να παίζουν σαν η Γάτα με τον Ποντικό, αφού αυτοί που έχουν ταχθεί για λογαριασμό της Ελλάδος να φυλάττουν Θερμοπύλες έχουν αποφασίσει να παραδώσουν τα κλειδιά του Ελληνικού χώρου στους εχθρούς του Ελληνισμού που παριστάνουν – στο όνομα του Νεο-Οθωμανισμού – τους φίλους και προστάτες των μιλετιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ…

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Από διπλωματική αλληλογραφία που διέρευσε μέσω Wikileaks αλλά και από συνεντεύξεις που έκαναν οι Times αποκαλύπτεται, ότι το Κίνημα Νεολαίας της Αιγύπτου, το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μπαχρέιν, αλλά και Ακτιβιστές εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από θεσμούς που διατηρούν χαλαρούς δεσμούς με το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα οι Αμερικανοί τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτούσαν με δισεκατομμύρια δολάρια τη στρατιωτική μηχανική δεσποτικών αραβικών καθεστώτων και αντιτρομοκρατικές δράσεις, ταυτόχρονα όμως εκπαίδευαν και χρηματοδοτούσαν οργανώσεις βάσης – ουσιαστικά Αντιφρονούντων – στο πλαίσιο προγραμμάτων εκδημοκρατισμού.

Μερικοί από αυτούς που χρηματοδοτήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς για να εξελιχθούν… σε εξεγερμένους δήλωσαν, ότι «εκτιμήσαμε τη βοήθειά τους… αλλά ξέρουμε ότι ταυτόχρονα εκπαίδευαν τις Υπηρεσίες Κρατικής Ασφάλειας που μας τρομοκρατούσαν και μας φυλάκιζαν».


Όμως είναι αυτονόητο η πιο πάνω δράση των Αμερικανικών ΜΚΟ, πολλές των οποίων δεν είναι τίποτε άλλο παρά το… «μακρύ χέρι» των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, είναι πια ευρύτατα γνωστό σε όλες λίγο πολύ τις χώρες του Αραβομουσουλμανικού τόξου και για αυτό ο Αγώνας ανάμεσα στις διάφορες παρατάξεις ομάδες, φατρίες, φυλές και λοιπούς σχηματισμούς δράσης είναι ανεξέλεγκτος.

Α’ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο ΜΥΛΟΣ του ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟΥ… τον ΑΛΕΣΕ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Μέσα από ένα κάδο απορριμμάτων – σαν αυτούς που πετάμε καθημερινά τα σκουπίδια – «βγήκε» ανάγλυφα το σημερινό δράμα των φτωχών και ανέστιων, που επιβιώνουν στο περιθώριο της σημερινής κοινωνίας μας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (31 Οκτωβρίου 2010) και ενώ το συνεργείο του Δήμου Ταύρου μάζευε τα σκουπίδια της περιοχής, ένας ανέστιος – επαίτης «απορρίφθηκε» μαζί με το υπόλοιπο περιεχόμενο των σκουπιδιών στον κάδο του αυτοκινήτου, χωρίς κανείς να αντιληφθεί την αποκορύφωση του ανθρώπινου δράματος, που εκείνη τη στιγμή βίωνε ένας ανέστιος-φτωχός επαίτης, που τελικά «δολοφονήθηκε» από την κοινωνία.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε αργότερα ότι κανένας δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του άτυχου επαίτη και κανείς πριν το «άλεσμά» του δεν υποψιάστηκε ότι εκείνη τη στιγμή η κοινωνία δολοφονούσε ένα από τα μέλη της, που είχε ήδη απορρίψει και λησμονήσει, αφού ήδη για να επιζήσει βρισκόταν στις χωματερές της.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, αντί άλλου σχολίου, αρκέστηκαν να παρατηρήσουν ότι το πιο πάνω περιστατικό αποτελεί την πιο αδρή πινελιά στη σημερινή πραγματικότητα, που η αποκρουστική όψη της βρίσκεται μακριά και έξω από τη δυνατότητα οποιασδήποτε περιγραφής και η οποία, χωρίς άλλα λόγια, προκαλεί τον αποτροπιασμό όχι μόνο των πολιτισμένων ανθρώπων, αλλά και των πάσης φύσεως και λογής υποκειμένων.

Η δολοφονία του φτωχού επαίτη «εικονογραφεί» με τον πιο εκφραστικό τρόπο τη σημερινή ανάλγητη συμπεριφορά των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και οι οποίες για τίποτε άλλο δεν ενδιαφέρονται, παρά μόνο για όσα τις τέρπουν και τις ψυχαγωγούν.

Α’ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (1-15/10/2010)

ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Θα γίνει η απόδραση της Κυβέρνησης από την Εξουσία

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Σύμφωνα με το κύριο θέμα της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» της 29 Οκτωβρίου 2010, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης θα λιποτακτήσει από τις Κυβερνητικές ευθύνες – όπως έκανε και η προηγούμενη Κυβέρνηση Καραμανλή όταν προκήρυξε τις προηγούμενες εκλογές – αναζητώντας εκτός εξουσίας το πολιτικό καταφύγιο της επιβίωσής του.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζοντας ότι θα καταψηφισθεί – σύμφωνα με την «ΑΥΡΙΑΝΗ» της 29ης Οκτωβρίου 2010 – πραγματοποίησε τη διακαναλική συνέντευξη, με την οποία αφενός μεν «εκβίασε» το εκλογικό σώμα, αφετέρου δε – αν το εκλογικό σώμα δεν υποκύψει – προετοίμασε την απόδρασή του εγκαταλείποντας την εξουσία, στην οποία πoια θέση θα έχει μία άλλη Κυβέρνηση ή Συγκυβέρνηση με στήριξη από την επόμενη Βουλή.

Η «ΑΥΡΙΑΝΗ» θεωρώντας, ότι το – όπως λέγει – εκβιαστικό δίλλημα που έθεσε ο Πρωθυπουργός θα γίνει “μπούμερανγκ” για το ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι αφενός μεν θα οριστούν εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου 2010, αφετέρου δε τις πιο πάνω εκλογές δε θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ “CASUS BELLI” ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Τουρκίας ενέκρινε προχθές το νέο δόγμα εθνικής πολιτικής της Τουρκίας απέναντι στους γείτονές της.
<

Η «κόκκινη βίβλος», όπως αποκαλείται, στην προχθεσινή συνεδρίαση του εν λόγω συμβουλίου στην «Τσάνκαγια» αποφασίστηκε και επικυρώθηκε από τα μέλη του υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Αμντουλάχ Γκιουλ.

Τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ονομάζουν ως «ιστορικό βήμα» την αφαίρεση από την «κόκκινη βίβλο» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του πιο πάνω χαρακτηρισμού για τις τέσσερις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, ανάμεσά τους και της Ελλάδας.

Ωστόσο, το “casus belli” στο ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, παραμένει ως έχει.

«Το κράτος θα συνεχίσει με την “κόκκινη βίβλο” είναι ο τίτλος της εφημερίδος «Ζαμάν». Το νέο δόγμα Εθνικής Ασφάλειας θα ισχύει για τα επόμενα 5 έτη οπότε θα αναθεωρηθεί και πάλι από το «ΣΕΑ».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε για πρώτη φορά και ο νέος αρχηγός ενόπλων δυνάμεων Ισίκ Κοσανέρ, που ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο.

Οι νέες αποφάσεις αφορούν την Ελλάδα σε δύο σημεία:
1ον)H Ελλάδα δεν αναφέρεται πια ως εξωτερική απειλή για την Τουρκία, και
2ον)η διατήρηση του «casus belli» (αιτία πολέμου) στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, από τα 6 ναυτικά μίλια στα 12 ναυτικά μίλια σημαίνει, ότι οποιαδήποτε παρόμοια κίνηση της Ελλάδος θα αντιμετωπισθεί όπως προβλέπει η «κόκκινη βίβλος».

Όμως, άλλες πληροφορίες μιλούν για νεότερες αποφάσεις της Τουρκικής Κυβερνήσεως στα 7 ή 8 ναυτικά μίλια από Ελληνική ξηρά – οι οποίες όπως είναι ευνόητο χρειάζονται περισσότερη διαπραγμάτευση και αποδοχή από την Ελληνική πλευρά – που όμως αυτή τη στιγμή μένουν «παγωμένες» και αναμένουν άλλες περιστάσεις, προκειμένου ίσως να συζητηθούν ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η «Τζουμ Χουργιέτ», που είναι αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, πάνω σε αυτές τις πληροφορίες σημειώνει, ότι «δεν είναι δυνατό να αρθεί η σχετική απόφαση που έχει λάβει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, εάν προηγουμένως η Ελληνική Βουλή δεν προχωρήσει στην άρση των αποφάσεων για τη δήθεν γενοκτονία».

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις θεωρούν το θέμα του «casus belli» ανοικτό και εξ εκείνων που οι δυο πλευρές αναμένουν ευνοϊκή στιγμή, προκειμένου να το συζητήσουν και να το προωθήσουν για λήψη αποφάσεων επ’ αυτού, αλλά μέχρι τότε διατηρείται σε πλήρη ισχύ.

To βραβείο Quadriga στον Γ. Παπανδρέου



Πριν από μερικούς μήνες, όταν οι Ελληνογερμανικές σχέσεις βρίσκονταν στο χαμηλότερο σημείο τους, κανένας δεν περίμενε αυτό που συνέβη χθες το βράδυ (3-10-2010) στο Βερολίνο : ο Έλληνας Πρωθυπουργός τιμήθηκε με το βραβείο Quadriga* και με το τίτλο «Δύναμη για αλήθεια» από την Γερμανική Πολιτική και Επιχειρηματική Elite.

Στα 20 χρόνια που η Γερμανία γιόρταζε την 20ετία από την ενοποίησή της, ο Διοικητής της Ντόϊτσε Μπάνκ κ. Άκερμαν, βράβευε τον Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, αναφέροντας «κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες πήρατε την απόφαση να ακολουθήσετε την οδό της αλήθειας, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσατε να χάσετε τα Αξιώματά σας και να γίνεται ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στο Λαό σας…».

Η Επιτροπή Απονομής του Βραβείου – που ανήκει στην κατηγορία «Δύναμη και Ειλικρίνεια» – ανέφερε σαν αιτιολογία της βράβευσής του «την προσπάθειά του να αναδιαρθρώσει την Ελληνική Δημοσιονομική Πολιτική και να αποτρέψει τη πτώχευση του Ελληνικού Κράτους», όπως αναφέρει στην απόφαση απονομής του βραβείου.

Βέβαια ο ασφαλέστερος μάρτυρας για όλα τα παρόμοια είναι ο «χρόνος», αυτός θα μας πει αψευδώς στο τέλος εάν όλα όσα προηγήθηκαν ήταν ασφαλή και δικαιολογημένα ή απλές τελετές για αδικαίωτες αιτίες.

Μέχρι τότε κανένας δε δικαιούται να «σπεύδει».

*Quadriga είναι ένα ετήσιο βραβείο με γερμανική αιγίδα Werkstatt Deutschland, ενός κερδοσκοπικού οργανισμού που δεν εδρεύει στο Βερολίνο .. Το βραβείο αναγνωρίζει τέσσερα άτομα ή ομάδες για τη δέσμευσή τους για την καινοτομία, την ανανέωση, καθώς και ένα πρωτοποριακό πνεύμα μέσα από πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Το βραβείο αποτελείται από ένα μικρό άγαλμα που μοιάζει με το τέθριππο στην κορυφή της Πύλης του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ – ΚΑΤΑ – ΜΕΤΑ ΤΟ

β’ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (1-30/9/2010)

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής


Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής υπερψηφίστηκε η Τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που στρέφεται εναντίον των μεταφορέων και της αρνήσεώς τους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ενώ εξ αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη εναντίωσής του στην ψήφιση, αποχώρησε πριν ψηφοφορία.

Κάθετα αντίθετη, δήλωσε η ΝΔ, ενώ ο κύριος όγκος των μεταφορέων μένει και επιμένει επί της κινητοποιήσεως με το αίτημα της δικαιώσεως των αιτημάτων τους πριν από τη λύση της πολιορκίας.
Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν τις εξελίξεις στις ιστοσελίδες θεωρούν, ότι όλες οι πλευρές – που μένουν αμετακίνητες στις «κόκκινες γραμμές» τους δεν υπολόγισαν ούτε υπολογίζουν την δημόσια και κοινωνική ζημία, την οποία προξενεί η πιο πάνω στάση τους και δε δείχνουν να ενδιαφέρονται για την κοινωνική ειρήνη και το κοινό συμφέρον.

Η κρίση είναι το πρόσχημα…

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

… ο στόχος είναι οι εργαζόμενοι

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Σε κλοιό απεργιών και διαδηλώσεων βρέθηκε χθες όλη η χώρα, με αφορμή την ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλουν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, επικαλούμενες προσχηματικά – σύμφωνα με τα Συνδικάτα – την Οικονομική Κρίση.

Ο πραγματικός λόγος της Κρίσης – που είναι κατάλληλα μοχλευμένοι για αυτό – είναι τα μέτρα που επιβάλουν οι Κυβερνητικοί Μηχανισμοί των περιοχών, όπου ο ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ έχει στα χέρια του την κυριαρχία των κρατών που τα επιβάλουν.

Στην Αθήνα οι διαδηλώσεις των εργαζομένων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα με το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι νομοσοκομιακοί γιατροί πραγματοποίησαν 14ωρη απεργία, ενώ οι λιμενικοί πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας.

Σιδηροδρομικοί, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο ΟΤΕ και άλλους κλάδους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενώ η παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της ΕΕ στη Βασ. Σοφίας.

Το κυρίαρχο μότο των διαδηλώσεων ήταν και είναι, ότι «η Κρίση είναι το πρόσχημα…… τα μέτρα είναι το προκάλυμμα, ο στόχος είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων».

ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Ένας διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους από το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας και Τούρκους δημοσιογράφους, φέρνει στο φως μια άγνωστη πτυχή των γεγονότων εκείνης της εποχής.
Η ομολογία ενός Τούρκου Στρατηγού, του Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, πρώην Διοικητή του τμήματος ειδικού πολέμου της Τουρκίας, που παραδέχθηκε ανερυθρίαστα, ότι λίγο πριν από την εισβολή του ’74 στην Κύπρο μια τουρκική “προβοκάτσια”, έβαλε φωτιά σε ένα τζαμί για να πέσει η υποψία στους Έλληνες Χριστιανούς αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο σε Τουρκικές εφημερίδες, που παρουσίασαν γεγονότα εκείνων των εποχών.

Ο πρώην Στρατηγός δήλωσε ότι το 1953 ιδρύθηκε ειδική ομάδα στην Άγκυρα για να στέλνει όπλα στην Κύπρο εναντίον της ΕΟΚΑ. Αυτή ακριβώς η Οργάνωση προχώρησε σε πολλές προβοκάτσιες κατά των Ελληνοκυπρίων, γιατί ήθελε να προκαλέσει εχθρότητες ανάμεσα στα «δύο στοιχεία», που βρισκόντουσαν στο νησί, προκειμένου να αποκρούσουν τον αντι-αποικιακό αγώνα, που είχε ξεκινήσει η ΕΟΚΑ.

Ο ίδιος Στρατηγός μιλώντας στην Τουρκική Εφημερίδα “Haberturk”, αποκάλυψε τον τρόπο που λειτουργεί το τμήμα “ειδικού πολέμου”: «αν θέλετε σε μια περιοχή να προκληθούν επεισόδια και να ξεσηκωθεί ο κόσμος, τότε πρέπει να δείξετε ότι ο εχθρός σας κάνει κινήσεις προσβολής στις δικές αξίες. Έτσι μπορείτε να ξεσηκώσετε τον κόσμο. Υπάρχει ένας κανόνας στο τμήμα Ειδικού Πολέμου. Για να αυξηθεί η ένταση του κόσμου κάνετε δολιοφθορές σε δικά σας πράγματα, σαν να τα έχει κάνει ο εχθρός. Μπορεί να καεί ένα τζαμί. Στην Κύπρο εμείς πυρπολήσαμε δικό μας τζαμί», δήλωνε καταλήγοντας ο Στρατηγός.

Ο Γιρμπιμπέσογλου δεν είναι κάποιος τυχαίος. Γνωρίζει καλά τη δράση των παραστρατιωτικών, καθώς το 1971 ήταν διοικητής του Τμήματος Ειδικού Πολέμου και ολοκληρώνοντας τη δημόσια παράθεση των απόψεών του, μιλώντας σε έναν άλλο Τούρκο Δημοσιογράφο (Φατίχ Γκουλάπογλου) είχε αποκαλύψει τις δράσεις του: «το 1974 δε θα μπορούσε να πετύχει η επιχείρηση αν δεν υπήρχε η “Μονάδα Ειδικού Πολέμου”. Στο νησί εστάλησαν δικοί μας άνθρωποι ως τραπεζίτες, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί οργάνωσαν την αντίσταση και ενημέρωσαν τον κόσμο. Αυτοί μετέφεραν τα όπλα με μικρά σκάφη 10 τόνων και τα έδιναν στους δικούς μας».

Αυτό αφιερώνεται σε όλους – όσους Έλληνες, Κύπριοι ή τρίτοι άλλων εθνικοτήτων επιμένουν – ανεξάρτητα από ποια είναι η εθνικότητά τους – να αναζητούν ευθύνες σε όσους Ελληνοκύπριους είχαν εξεγερθεί κατά της αποικιοκρατίας και αποζητούσαν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ για τους Κύπριους, για αυτό και από τότε και μέχρι σήμερα, ίσως για πάντα, θα κατηγορούνται από τα μίσθαρνα όργανα της αποικιοκρατίας και της ξενοκρατίας στο νησί – σαν υπαίτιοι του Κυπριακού δράματος – που συνεχίζεται μέχρι σήμερα – και πάρα πολλές φορές μάλιστα από τους ίδιους όπως και τότε πράκτορες και πληρωμένους «σμπίρους» των αποικιοκρατικών δυναστών.

Η ΕΛΛΑΔΑ στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ….

Η «συνταγή» ήταν λάθος. Όμως κανείς δεν εγγυάται την αλλαγή της “συνταγής” ούτε τη «θεραπεία».

…. με ΓΙΑΤΡΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΘΟΣ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Πολύ πριν την παραδοχή που έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην ΤΡΟΪΚΑ Πωλ Τόμσεν, ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το Δημόσιο Χρέος και το έλλειμμά της, αλλά κυρίως οι Διαρθρωτικές αδυναμίες, που παρουσιάζει η Οικονομία», ο μέσος Έλληνας είχε καταλάβει ότι η συνταγή της ΤΡΟΪΚΑΣ – που τυφλά εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση- ήταν λάθος.

Από διαίσθηση όλοι καταλάβαιναν ότι το «κυνηγητό» των Εσόδων, έπρεπε να βασιστεί στην αύξηση της Ανάπτυξης και όχι στον αποδεκατισμό του εισοδήματος των φτωχών, γιατί μ’ αυτή την τελευταία συνταγή δεν μπορεί ούτε τα Έσοδα τελικά να αυξηθούν, ούτε η θεραπεία του Οικονομικού προβλήματος να επέλθει.

Όμως η θεραπεία shock που μέχρι τώρα εφαρμόζεται με την επέλαση κατά των μισθών και των συντάξεων των φτωχοτέρων τάξεων του Ελληνικού Λαού – και που επέβαλλε το ΔΝΤ και η ΤΡΟΪΚΑ – υπήρξε η πρώτη μεγάλη «δόση των φαρμάκων» κατά της «αρρώστιας», ενώ έπρεπε αντίστροφα να απέχει από τον αφανισμό των εισοδημάτων.

Σχεδόν ταυτόχρονα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που βρισκόταν την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες, δήλωνε ότι «το έλλειμμα είναι το αποτέλεσμα όχι το πρόβλημα».

Μετά τα πιο πάνω τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός – που βρίσκει ότι το τοπίο προς την έξοδο προς τις Αγορές είναι ακόμη θολό – όσο και οι «τεχνοκράτες» – παρατηρητές – γκαουλάϊτερς της Ελληνικής Οικονομίας, έσπευδαν να δηλώσουν ότι η παρουσία της ΤΡΟΪΚΑ στην Ελλάδα θα συνεχιστεί – και μάλιστα οι ξένοι έσπευδαν να υπαινιχθούν , ίσως και μέχρι το 2020 – δεδομένου ότι κανένας δε γνωρίζει αν και πότε οι Αγορές θα ξαναυποδεχθούν την Ελλάδα στους «κόλπους» τους, με ευνοϊκούς όρους και μέχρι τότε η «θεραπεία» που θα εφαρμόζεται θα’ναι από τους ίδιους «γιατρούς». Κανένας τους δεν εμπιστεύεται τη Χώρα μας για «αυτο – ίαση».

___________________________________________________________________________________________________


——————————————- 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΚΡΙΣΕΙΣ

για

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ – ΚΑΤΑ – ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΙΟΥΝΙΟΥ (1-15/6/2010)

5 Ιουνίου 2010

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για όλα τα μέτρα που μέχρι σήμερα πάρθηκαν από την Κυβέρνηση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κανενός τύπου βαθύτερη αδημονία και ανησυχία στην Κυβέρνηση γιατί βαθύτερα πίστευε ότι όλα λίγο πολύ θα στενοχωρήσουν, θα εκνευρίσουν, ίσως θα εξεγείρουν, αλλά δε θα ανατρέψουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Όμως, δεν είναι το ίδιο τώρα που η «μπίλια του ΛΟΤΤΟΥ» δείχνει ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Διότι μέχρι στιγμής υπήρχε η ελπίδα ότι όσα αφορούν τις συντάξεις στο σύνολό τους θα μπορούσαν να οριστούν από την ελληνική κυβέρνηση, αφού βέβαια θα λαμβανόταν υπόψη και το Μνημόνιο.

Όμως, η ΤΡΟΙΚΑ φαίνεται να υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο έχει ήδη δεσμεύσει την Κυβέρνηση και είναι ρητό.

Κατά την ΤΡΟΙΚΑ «στο Μνημόνιο που υπογράφηκε ορίζεται «όσο αφορά στην αναλογική σύνταξη, ότι μέσος όρος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης θα είναι το 1,2%. Κατά συνέπεια το τελικό ποσοστό αναπλήρωσης με την προσθήκη της βασικής σύνταξης θα φτάνει κοντά στο 63-64%.

Κοντολογίς, οι νέες συντάξεις επιδιώκεται να μην υπερβούν το 45-48% των παλαιών, σύμφωνα με όσα αξιώνει η ΤΡΟΙΚΑ να ληφθούν υπόψη, πράγμα που όπως είναι φυσικό “εξαγριώνει” και τους πολίτες και τους πολιτικούς. Για αυτό 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν τον Υπουργό Εργασίας με άγριες διαθέσεις. Είναι αυτονόητο ότι αν αυτές μέχρι το τέλος μείνουν όπως είναι και επιμείνει η ΤΡΟΙΚΑ να περάσει τα δικά της το ΚΡΑΧ στο Ελληνικό Πολιτικό σύστημα δε θα αποφευχθεί.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΚΡΙΣΕΙΣ

για

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ – ΚΑΤΑ – ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΑΪΟΥ (15-31/5/2010)

21 Μαΐου 2010

ΝΕΑ (ΥΠΟΠΤΗ) ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων στις Ευρωπαϊκές Αγορές, ερχόταν αμέσως μετά την μονομερή απόφαση της Γερμανίας να θέσει περιορισμούς στο short selling, οι φήμες για παρέμβαση στήριξης του ευρώ από την ΕΚΤ και την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα άλλαξαν το κλίμα και το ενιαίο νόμισμα από το 1,2641 δολάρια έφτασε μέχρι και τα 1,2398 δολάρια.

Την ίδια ώρα, οι Αγορές σαρωνόντουσαν από ένα νέο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας με φήμες περί δήθεν εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

Τη νέα φημολογία προκάλεσε δημοσίευμα του Reuter’s για σκέψεις της Ελλάδας, που δήθεν μελετούσαν την αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.

21 Μαΐου 2010

ΞΕΠΕΡΑΣΕ τα 310 δις ευρώ το ΝΕΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Το «φράγμα» των 300 δις ευρώ «έσπασε» χθες το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης και εκτινάχθηκε στα 310,38 δις ή 131% του ΑΕΠ, ήδη από το τέλος Μαρτίου καταγράφοντας αύξηση 11,8 δις ευρώ σε 3 μόλις μήνες.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Τεχνικό Λογιστήριο του Κράτους και που εκτίνονται στους 3 πρώτους μήνες του 2010 αποτυπώνουν τον πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Οικονομίας, που αύξησε το χρέος της σε όρους Κεντρικής Κυβέρνησης κατά περίπου 110 δις μέσα σε μόλις μια 6ετία φθάνοντας στο χείλος της χρεοκοπίας.

19 Μαΐου 2010

ΝΕΑ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Το ευρώ χθες βρέθηκε στο νέο χαμηλό της τετραετίας πραγματοποιώντας βουτιά στη σχέση δολαρίου-ευρώ 1,2162 δολάρια.

Εξαιτίας της πορείας της πιο πάνω σχέσης ευρώ-δολαρίου η Γερμανία απαγόρευσε χθες τις ανοιχτές πωλήσεις τραπεζικών μετοχών, ομολόγων και CDS.

Εξαιτίας του νέου κλοιού ισχυρών πιέσεων, που χθες δοκίμαζε τις τιμές του ευρώ, η Γερμανική Κυβέρνηση προχώρησε σε νέο αυστηρότερο εποπτικό πλαίσιο για τα hedge funds μετά την καταρχήν συμφωνία των υπουργών οικονομικών της ΕΕ.

Οι Γερμανία προανήγγειλε ευρεία απαγόρευση του Short selling για 10 τραπεζικές μετοχές, κρατικά ομόλογα και CDS.

Οι παρατηρητές των χρηματιστηριακών πραγμάτων, αναμένουν στο ανηλεή πόλεμο κρατών-αγορών, νεότερες και αγριότερες εξελίξεις στο μέλλον, όσο θα μεγαλώνει η πιο πάνω ολοκληρωτική αναμέτρηση ανάμεσα στα κράτη και τις αγορές, πίσω από την οποία κρύβεται και η αναμέτρηση δολαρίου-ευρώ.

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO: Διακοπή της ελληνοϊσραηλινής αεροπορικής άσκησης «Μίνωας 2010»

Σταμάτησε σήμερα η κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και της ισραληνικής Αεροπορίας μετά από εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και έδωσε οδηγίες για την παύση της άσκησης, λόγω των γεγονότων.Η άσκηση επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Βέβαια με τον τρόπο αυτό η ελληνική πλευρά παίρνει θέση για τα γεγονότα κάτι που μπορεί να αποβεί και πρόωρο και επιζήμιο για τα ελληνικά συμφέροντα
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΚΡΙΣΕΙΣ

για

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ – ΚΑΤΑ – ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΑΪΟΥ (1-15/5/2010)

7 Μαΐου 2010

ΤΟ «ΜΑΧΑΙΡΙ» ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χθες (14 Μαΐου 2010) Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον «Καλλικράτη». Από αυτό διαπιστώνεται ότι μπαίνει «ΑΓΡΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ» στα 60.000 μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, που θα μείνουν 20.000 ΝΠΔΔ από 6.000 και τελικά θα γίνουν 2.000 συνολικά.

Ενώ, τελικά ο «Καλλικράτης» θα έχει 325 Δήμους. Δηλαδή το τελικό Νομοσχέδιο και η περιορισμένη Δημόσια Διαβούλευση έφερε 20 αλλαγές στα προηγούμενα σχέδια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, η ψήφιση του Νομοσχέδιου θα γίνει εντός του Μαΐου και το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένει εξοικονόμηση 1,2 δις ευρώ.

Όμως, περισσότερες πληροφορίες και σχόλια στις κύριες στήλες των τριών ιστοσελίδων μας στο 15νθήμερο (15-31 Μαΐου 2010).

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗ ΧΑΓΗ;

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο CNNTurk περί παραπομπής των θεμάτων, που αφορούν στο Αιγαίο και την Υφαλοκρηπίδα στη Χάγη αλλά και η φράση του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Ελληνοτουρκικό forum, ότι «όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών η λύση πρέπει να δίδεται από τρίτους», εντεταλμένους προς τούτο με βάση το Διεθνές Δίκαιο, δημιούργησε ερωτηματικά για το ποια ακριβώς είναι η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στην υπόθεση του Αιγαίου και μέχρι που φτάνει.

Βέβαια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε απάντησε: «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην πάγια θέση της Χώρας, ότι η πρόταση της Ελλάδας για προσφυγή στη Χάγη αφορά μόνο το ζήτημα της Υφαλοκρηπίδας». Αυτό το αποδεικνύει και η αναφορά του Πρωθυπουργού, ότι αυτή ήταν η θέση του και ως Υπουργού Εξωτερικών επί Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.

Όμως, οι πολιτικοί παρατηρητές επιμένουν επί των ερωτημάτων τους – δεδομένου ότι η “γνωστή παρέα” από την τραγική Ελληνική περιπέτεια στα Ίμια, που πάλι ασκεί και τη σημερινή Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, δεν έχει κανένα ενδοιασμό για μεταβολή θέσεων από τις «ανένδοτες» Ελληνικές θέσεις στις άκρως ενδοτικές – τα οποία βρίσκονται στην πεμπτουσία της Άμυνας του Ελληνισμού, γιατί χωρίς Αιγαίο παύει η Ελλάδα να παραμένει στην χορεία των ισχυρών της περιοχής και επανέρχεται στην “Ψωροκώσταινα” του προ-περασμένου αιώνα και ζητούν απάντηση.

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ γνωρίζει… ΤΕΡΑΤΑ και ΣΗΜΕΙΑ…

Από την ώρα και τη στιγμή, που η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχθηκε και προώθησε το Μηχανισμό Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας με την συμμετοχή της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στην ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ καταγράφονται …ΤΈΡΑΤΑ και ΣΗΜΕΙΑ να συμβαίνουν στην Ελληνική Κοινοβουλευτική Τάξη.

Τώρα εδώ δε θα ασχοληθούμε με όλα – αν και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να καταγραφούν τα περίεργα, παράδοξα και πρωτοφανή, που σε τέτοιες κρίσιμες ώρες πρωτοεμφανίζονται.

Θα μείνουμε σε ένα και μόνο. Αυτό σημειώνεται κατά τη ψηφοφορία για το Νομοσχέδιο που «πέρναγε» τα συμφωνημένα μέτρα ανάμεσα στην Ελλάδα και το Μηχανισμό Στήριξης στην Ελληνική έννομη τάξη, όπου από μεν την πλευρά των Κυβερνητικών Βουλευτών, 3 από αυτούς (Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου) δήλωσαν Παρών – και έκαναν κάποιες «παρδαλές» δηλώσεις για να δικαιολογήσουν τη θέση τους και η Ντόρα Μπακογιάννη από την Αντιπολίτευση δήλωσε ΝΑΙ – ενώ η Κομματική γραμμή προέβλεπε ΟΧΙ. Μέχρις εδώ όλα καλά – αν και λίγο πολύ όλα απρόσμενα – όμως από κει και μετά η Κομματική Παράνοια θριάμβευσε άλλη μία φορά.

Γιατί οι Κομματικοί Μηχανισμοί έδειξαν τη διαστροφή τους. Έτσι σαν αθεράπευτα ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ, ζήταγαν από τους «ανυπάκουους» βουλευτές που διέγραψαν «να τους επιστρέψουν την έδρα».

Κύριε Των Δυνάμεων… βάλε το χέρι σου για να γλυτώσεις τα υπολείμματα της Δημοκρατίας που ακόμη έχουμε από τον “εμπρησμό”, που απειλούν να βάλουν οι «ΦΥΛΑΚΕΣ του ΝΑΟΥ» στις βασικές παραδοχές και θεμελιώδεις “ΠΥΛΩΝΕΣ του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ”.

Τα «Μπαγάσικα»… του ΜΠΑΓΙΣ και

τα «Μακροβούτια»… του ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


Ασφαλώς η «απόβαση» στην Αθήνα του «Στρατεύματος Ερντογάν» έχει πολλές πλευρές.

Όμως η πιο «απολαυστική» είναι οι διάφορες προπαγανδιστικές «φωτοβολίδες», που έχουν εξαπολυθεί από πολλούς Τούρκους «θαυματοποιούς», που μας γεμίζουν με «αλογόμυγες» με αυτά που λένε.

Ο Μπαγίς που διακρίνετε για τα «Μπαγάσικά» του είναι αυτός που είπε την παροιμία, που τον εμπνέει «αν καίγεται το σπίτι του γείτονα και δεν κάνεις τίποτα θα καεί και το δικό σου», για να μας πει ότι μας σκέφτεται και θέλει να μας φροντίσει. Πάντα για το καλό μας !!!

Την ίδια ώρα ο Νταβούτογλου που ονειρεύεται να κάνει «Μακροβούτια» σε όλες τις περιοχές των παλαιών Σουλτάνων και των Σουλτανάτων των προγόνων του, μας «παραμυθιάζει» με τη θεωρία των «μηδενικών» προβλημάτων στα σημεία επαφής με τους γειτονικούς Λαούς.

Με άλλα λόγια ότι θέλει να λύσει όλα τα προβλήματα, που υπάρχουν ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους.

Όμως κανένας τους δε λέει ή δεν κάνει τίποτε για τα “ανοιχτά θέματα”, που ξεκίνησαν με τις επιθέσεις και αμφισβητήσεις κατά των Ελληνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων.

Για αυτό την ίδια ώρα που αυτοί «παίζουν» με “αλογόμυγες” που εξαποστέλνουν στην Ελλάδα, οι Τούρκοι Στρατιωτικοί εξαποστέλνουν τα Τουρκικά Αεροπλάνα και Πλοία στα Ελληνικά Ύδατα και αυτοί υπερασπίζονται με τη σιωπή τους τις Τουρκικές επιθέσεις στο Αιγαίο, το οποίο ανατολικότερα του 25ου Μεσημβρινού θεωρούν «Τουρκικό».

Για αυτό ζει και βασιλεύει το casus belli και πολλαπλασιάζονται οι «γκρίζες ζώνες» μαζί με τις επιθέσεις «των γκρίζων λύκων του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού» τους σε όλους τους Ελληνικούς στόχους στην περιοχή.

Ας παρατήσουν λοιπόν τα «Μπαγάσικα» και τα «Μακροβούτια» και ας κάνουν “κάτι” για να τους πιστέψουμε!

ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΚΡΙΣΕΙΣ

για

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ Απριλίου (14-30/4/2010)

14 Απριλίου 2010

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

“Διαβεβαίωσα τον κ. Παπανδρέου ότι παραμένουμε συνεπείς στη στρατηγική που ακολουθεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά από το 1977 και η οποία στοχεύει στον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της χώρας και του Λαού στο πλαίσιο μια διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών” δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ανταπαντώντας έλεγε ” θα είμαστε δίπλα στον Κυπριακό Λαό, όχι με λόγια αλλά με πράξεις”.

Όμως η περαιτέρω πρόοδος του ζητήματος θα εξαρτηθεί από τις εκλογές των Τουρκοκυπρίων, οι οποίες γίνονται σε μερικές μέρες και οι οποίες εμφανίζουν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Έρογλου να προηγείται του συνομιλητή του Κύπριου Προέδρου κ. Ταλάτ, ο οποίος στην περίπτωση που θα ηττηθεί θα παραδώσει τη θέση του και τις συνομιλίες της Τουρκοκυπριακής πλευράς στον νέο νικητή των Εκλογών.

Για αυτό μέχρι τότε το μόνο που έχουμε στο “χέρι” είναι οι δηλώσεις των Ηγετών των διαφόρων πλευρών και Κρατών. Υπομονή και στο επόμενο σημείωμα η συνέχεια.

15 Απριλίου 2010

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ «ΦΑΝΤΟΜΑΔΩΝ»…ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η σύλληψη των πρώτων 6, της ομάδας που συγκροτούσαν τον «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ», άνοιξε ξανά το φάκελο της Τρομοκρατίας, που ανεξάρτητα από το άνοιγμά του, κατά καιρούς, με την ευκαιρία χτυπημάτων από άλλες επιμέρους μικρότερες ομάδες, είχε «κλείσει» με τις καταδίκες της 17 Νοέμβρη.

Αυτό που ασφαλώς αποτελεί ένα νέο – αν και παλιό – δεδομένο είναι ότι επανεμφανίζονται οι «παππούδες» του «ΕΛΑ»;

Ο Νίκος Μαζιώτης δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές, όπως και οι υπόλοιποι 5 συγκατηγορούμενοί του. Πριν από 15 χρόνια, στις 15 Νοεμβρίου 1995, είχαν συλληφθεί στα επεισόδια που έγιναν στο Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων Μνήμης.

Έτσι, και ενώ ακόμη βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα των αποκαλύψεων, και ενώ ακόμη – σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την πλευρά των Αρχών Ασφαλείας – περιμένουμε νέες συλλήψεις και ενώ ακόμη – κάθε ώρα και μέρα και πιο πολύ – περιμένουμε νέα, πιο ισχυρά στοιχεία να αποκαλυφθούν από τις Αρχές Ασφαλείας και τις Ανακριτικές Αρχές, γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πίσω στην εποχή των παππούδων και των προ-παππούδων της Ελληνικής Τρομοκρατίας, για να μπορέσουμε να προσανατολιστούμε καλύτερα για το φαινόμενο της Τρομοκρατίας στην Ελλάδα και το γενικότερο φαινόμενο του «Αντάρτικου της Πόλης», που στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, εμφανίζεται από τη δεκαετία του ’60 και έκτοτε συνεχώς αναπτύσσεται.

19 Απριλίου 2010

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΗΝ GOLDMAN SACKS


Η επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση κατά τη Goldman Sacks για εξαπάτηση επενδυτών. Η Αμερικανική Τράπεζα πώλησε προϊόντα συνδεδεμένα με στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης σε μερίδα επενδυτών της. Στην κατάρρευση των προϊόντων αυτών στοιχημάτισε άλλος πελάτης της. Οι εξελίξεις προκάλεσαν «κατάρρευση» των προϊόντων αυτών, που προκάλεσαν απώλειες έως 2% στα Χρηματιστήρια ΗΠΑ και Ευρώπης, το πετρέλαιο υποχώρησε 3%, ενώ η μετοχή της Goldman Sacks έπεσε 16%.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επενέβη. Η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά.

20 Aπριλίου 2010

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΚΥΡΑΣ – ΑΘΗΝΑΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΟ – ΚΥΠΡΙΟ ΗΓΕΤΗ

Ξεκινώντας από τις διαχρονικά διακηρυγμένες θέσεις του εναντίον της Ομοσπονδίας και υπέρ της ίδρυσης 2 ανεξάρτητων Κρατών στην Κύπρο, τόσο η Άγκυρα όσο και η Αθήνα – Λευκωσία έστειλαν αμέσως μετά την εκλογή του Τουρκοκύπριου Ηγέτη Ντερβίς Ερόγλου, μηνύματα προς αυτόν, για να συνεχίσει από κει που ο προκάτοχός του είχε αφήσει τις συνομιλίες Ελληνο – Κυπρίων και Τουρκο – Κυπρίων, το Διάλογο πάνω στο ΚΥΠΡΙΑΚΟ, για το οποίο όλες οι πλευρές θέλουν τελικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2010.

Και οι 3 πρωτεύουσες υποδέχθηκαν με «σφιγμένη» την καρδιά την εκλογή του νέου Τουρκοκύπριου Ηγέτη, που συνεχίζει την παράδοση του Ντεκτάς.

Όμως ο ίδιος δεν δίστασε να δηλώσει παρά τη λήψη των πιο πάνω μηνυμάτων, ότι θα αρχίσει από την αρχή – και για τα 6 ήδη Κεφάλαια, που είχαν «κλειδώσει» κατά τη διάρκεια των Διακοινοτικών Συνομιλιών μεταξύ Χριστόφια -Ταλάτ – και αυτό “ήχησε” στις πιο πάνω Πρωτεύουσες σαν μήνυμα εμμονής του Έρογλου στις βασικές θέσεις του, περί «Κυπριακής Συνομοσπονδίας» και όχι «Ομοσπονδίας».

‘Οπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα – παρατηρούν οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν τις ιστοσελίδες μας – στην παρούσα στιγμή όλες οι Δυνάμεις αναμένουν τις πρώτες δηλώσεις θέσεων όλων των πλευρών και για αυτή την εξέλιξη έχουν εστραμμένα τα βλέμματα στην Ορκωμοσία του νέου Τουρκοκύπριου Ηγέτη, στην οποία θα είναι παρών και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου, που σπεύδει στην Κύπρο για να περάσει την Τουρκική «γραμμή» στο νέο Πρόεδρο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που θεωρούν ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει προχωρήσει σε απαράδεκτες υποχωρήσεις απέναντι στους Τουρκοκύπριους, θεωρούν ότι είναι μοναδική νέα ευκαιρία για να αναθεωρηθεί η μέχρι σήμερα Πολιτική «Χριστόφια» και να επαναθεσπισθεί μια περισσότερο παραδεκτή Πολιτική για τη συνολική λύση, που να έχει πιθανότητες εγκρίσεως και από τον Κυπριακό Λαό κατά την επανέγκριση του Δημοψηφίσματος Επικύρωσης των Συμφωνιών των δύο Ηγετών, των δύο Κοινοτήτων, Τουρκοκυπρίων – Ελληνοκυπρίων.

Η ΓΙΑΦΚΑ – ΑΡΧΗΓΕΙΟ του «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ» δίπλα στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Χθες το βράδυ 19 Απριλίου 2010, Δευτέρα βρέθηκε μετά από εντατικές έρευνες της ΕΛΑΣ το βασικό Αρχηγείο – Γιάφκα, όπου φυλασσόταν και ο οπλισμός της Οργάνωσης.
Σε γκαρσονιέρα 30 τ.μ. του 5ου ορόφου στη διασταύρωση των οδών Αιγίνης – Λευκάδος, στην Κυψέλη δίπλα στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, ο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» φύλασσε το μεγαλύτερο τμήμα του οπλισμού του και οι Αστυνομικοί ανακάλυψαν μεταξύ άλλων 8 ρουκέτες, εκτοξευτήρες ρουκετών τύπου RPG7, σαν και αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στις 12 Ιανουαρίου 2007, Καλάζνικοφ, ένα οπλοπυροβόλο MP5 και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Εκτός από την Αντιτρομακρατική επιτόπου έσπευσαν και πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ΕΛΑΣ.
Εν τω μεταξύ στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στο Ελληνικό έχουν μεταφερθεί τα 180 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO, που εντοπίστηκαν σε γκαράζ – γιάφκα σε πολυκατοικία στην περιοχή Βύρωνα – Καρέα.

Μετά τις πιο πάνω «ανακαλύψεις» της Αστυνομίας θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση της παραπομπής της υπόθεσης του «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ» στα Δικαστήρια ανεμπόδιστα πολύ σύντομα θα «τροχοδρομηθεί», ξεπερνώντας τη φάση της Αστυνομικής έρευνας και περνώντας στη φάση της Δικαστικής Έρευνας, δεδομένου ότι εν τω μεταξύ σημειώνεται πρόοδος και στην «ταυτοποίηση» των στοιχείων και η σύνδεσή τους με τους ενόχους των επιθέσεων.

24 Απριλίου 2010

ΟΜΩΣ «ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΠΡΑΞΙΣ»…

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ;;;;;;

ΑΝΕΥ ΑΥΤΗΣ Ο «ΛΟΓΟΣ ΚΕΝΟΣ»

Στο Ταλίν της Εσθονίας ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ και ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανακοίνωσαν, ότι στις 14 και 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Τον Τούρκο Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του θα πλαισιώσουν 10 Υπουργοί και πολυάριθμη ομάδα επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και την προεργασία που εξελίσσεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, οι Υπουργοί της Τουρκίας πρόκειται να προηγηθούν της άφιξης Ερντογάν κατά ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τους Αξιωματούχους των δύο Υπουργείων Εξωτερικών «η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποικοδομητική αρχή, στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας».

Όμως, σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές, που έχουν στις περασμένες 10ετίες δει πολλές προσπάθειες για τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τίποτε από ό,τι λέγεται επισήμως δεν έχει αξία – ή έχει αρνητική αξία – αν δεν προ-αποδεικνύεται από την πράξη και συμπεριφορά Ελλήνων και Τούρκων. Για αυτό “ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΠΡΑΞΙΣ” άνευ τούτου ο “ΛΟΓΟΣ ΚΕΝΟΣ”.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΩΝ
στο «ΔΩΔΕΚΑ παρά 1’»

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι παραγγέλνει τελικά ότι δεν θα έρθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Συνέδριο του Economist που ξεκινά αύριο (28 Απριλίου 2010).

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Γκρουέφσκι, ότι σε περίπτωση που υπάρξει επισήμως από τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για όλες τις χρήσεις διεθνώς, τότε η κυβέρνηση του θα θέσει την πρόταση αυτή σε δημοψήφισμα και ο ίδιος θα την καταψηφίσει.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολίασαν τα πιο πάνω έλεγαν ότι σε πείσμα των μεθοδεύσεων της Αμερικανικής και Ελληνικής Εξουσίας, δεν πιστεύουν πως στην παρούσα φάση υπάρχει δυνατότητα λύσης της Ελληνοσκοπιανής διαφοράς, οποιεσδήποτε προσπάθειες και αν καταβληθούν αυτή τη στιγμή.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ?

Χθες 26 Απριλίου 2010 οκτώ (8) Τουρκικά αεροπλάνα (δύο (2) εξ’ αυτών οπλισμένα με πυραύλους αέρος – αέρος) παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και προέβησαν και σε παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.

Το φαινόμενο δεν είναι νέο. Νέο όμως είναι το ερωτηματικό εάν στις 14 – 16 Μαϊου, που ο Ερντογάν με το μισό Υπουργικό Συμβούλιό του θα βρίσκεται στην Αθήνα, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα «μπαινοβγαίνουν» στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο στο Αιγαίο και εάν ΝΑΙ τότε για ποιο λόγο οι συζητήσεις, που ο «χαριτόβρυτος» Υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών συμφώνησε με τον Ντερβίς Νταβούτογλου για το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας ?

Οι πολιτικοί παρατηρητές σχολίαζαν τα πιο πάνω «κωμικοτραγικά» που συμβαίνουν στην Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, ότι ένα θέαμα σαν το πιο πάνω ασφαλώς θα αποτελούσε και «θεαματικό εξευτελισμό» της Ελλάδας και της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής στα μάτια Ελλήνων και Ξένων και πραγματικό σοκ για τις κινήσεις «καλής θελήσεως», που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση απέναντι στους Τούρκους «Νέο – Οθωμανούς», που δεν διστάζουν να διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι φιλοδοξούν να ξανακαταστούν τα «αφεντικά» μας στις Νέες Εποχές, όπως ήσαν την εποχή των «Σουλτάνων».

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ …. ΠΤΩΧΕΥΣΗ και ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Ο δρόμος που ακολουθεί η Ελλάδα από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι βουλιάζει …. σε χρέη, εξαιτίας τόσο της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης, όσο και της δικιάς της Δημοσιονομικής αδυναμίας και της εκτόξευσης του χρέους σε ανυπόφορα ύψη, ήταν ο δανεισμός με όσο γίνεται πιο χαμηλά επιτόκια.

Η κατάληξη αυτού του δρόμου ήταν η αναζήτηση Μηχανισμού Στήριξης από την Ε.Ε. και την ΕΚΤ, που όμως επιζήτησαν συνεταιρισμό με το ΔΝΤ, για να επιληφθούν της «θεραπείας» της Ελληνικής περίπτωσης.

Όμως εξαρχής αλλά ιδιαίτερα τελευταία έχουν δυναμώσει οι φωνές – ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ και τον Οικονομικό Τύπου, που εκεί κυριαρχεί – που υποδεικνύουν έναν άλλο τρόπο «θεραπείας» των Οικονομικών αδυναμιών του Ελληνικού Κράτους.

Την ΠΤΩΧΕΥΣΗ (δηλαδή τη Στάση Πληρωμών τώρα) και την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ με τους πιστωτές του Ελληνικού Δημοσίου και τους κατόχους των Ομολόγων του.

Την πιο πάνω λύση, όσοι την προτείνουν τη θεωρούν αργά ή γρήγορα αναπόφευκτη.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν τις Ελληνικές Πολιτικές και Οικονομικές εξελίξεις, δεν συμφωνούν, επειδή όμως θα επανέλθουν πάνω σε αυτό το ζήτημα αιτιολογημένα στο εγγύς μέλλον, το σημειώνουν ιδιαίτερα σαν τον «Άλλο Δρόμο» στην Ελληνική Οικονομική Κρίση.

28 Απριλίου 2010

Στις ΗΠΑ το αφεντικό ονομάζεται Wall Street.

Ο Ομπάμα απλώς… προεδρεύει.

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη πανηγυρική απόρριψη από τους Ρεπουμπλικανούς των εναρκτήριων Διαβουλεύσεων για το νέο Νομοσχέδιο, που προβλέπει τον έλεγχο της Wall Street, παρεμποδίζοντας έτσι τη συζήτησή του στην Ολομέλεια του Σώματος. Και συμπλήρωσε: «οι Αμερικανοί δεν μπορούν να το επιτρέψουν αυτό», ετοιμαζόμενος για ένα δεύτερο γύρο, που ήδη ξεκίνησε με περιοδείες σε Πολιτείες των ΗΠΑ, στις οποίες κατηγόρησε ορισμένους Ρεπουμπλικανούς για κωλυσιεργίες στις Διαβουλεύσεις για να πολεμήσουν τη μεταρρύθμιση αυτή.

Οι Ρεπουμπλικανοί, που αντιτίθενται στο Νομοσχέδιο θεωρούν, ότι «Η Κυβέρνηση αναμειγνύεται υπερβολικά στις Αγορές» τη λατρεία των οποίων θέλουν πάση θυσία να προασπιστούν. Ο αγώνας για τον έλεγχο της Αγοράς συνεχίζεται και εντείνεται με άγνωστη ακόμη την έκβασή του στη «Μητρόπολη του Καπιταλισμού», αλλά με βεβαία τη διαιώνισή του ανάμεσα στις δυο αντιλήψεις και παρατάξεις που έτσι ή αλλιώς «θύουν και απολύουν» υπέρ του Θεού του Πλούτου.

28 Απριλίου 2010

Χάος στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο

Οι ομπρέλες «γλίτωσαν»… τον Πρόεδρο του Ουκρανικού Κοινοβουλίου από τα αυγά

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, στη Συνεδρίαση της Ουκρανικής Βουλής στο Κίεβο της Ουκρανίας, Βουλευτές της Αντιπολίτευσης και Διαδηλωτές – που εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που το Σώμα ετοιμαζόταν να επικυρώσει τη Συμφωνία για την παρουσία του ρωσικού Στόλου στη βάση της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα – εκσφενδόνισαν κατά του Προέδρου του Σώματος… αυγά από τα οποία με τη βοήθεια των βοηθών του, που άνοιξαν ομπρέλες κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία μετρήσεως των ψήφων των Βουλευτών, ενώ την ίδια ώρα διάφορα καπνογόνα, που ερρίπτοντο από όσους εισέβαλαν στην αίθουσα των Συνεδριάσεων, δεν επέτρεπαν σε κανένα να διακρίνει τις λεπτομέρειες των συμπλοκών, όσων βρέθηκαν στην πιο πάνω «μοναδική» Συνεδρίαση της Ουκρανικής Βουλής.

Ενώ ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Βολοντιμίρ Λίτβιν, ανακοίνωνε την έγκριση της Συμφωνίας που είχε συνάψει η Ουκρανική με τη Ρωσική Κυβέρνηση με μια διαφορά 10 ψήφων, πολλές χιλιάδες διαδηλωτών εκτός του Κοινοβουλίου κατηγορούσαν την Κυβέρνηση σαν “προδοτική”, γιατί παρέτεινε μια παλαιότερη συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη από το 2017 στο 2042, με αντάλλαγμα καλύτερες τιμές (έκπτωση 30%) για το Ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Αντιπολίτευση της Χώρας, θεωρεί τη Συμφωνία «προδοτική», γιατί επιτρέπει στο Σοβιετικό Στόλο να παραμείνει στα νερά της Μαύρης Θαλάσσης για δεκαετίες, ενώ ανέμενε τη λήξη της προθεσμίας παραμονής του λίγα χρόνια από σήμερα (2017).

Έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές – με την ευκαιρία των πιο πάνω συμβάντων – παρατηρούσαν, ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών Ρωσίας – Ουκρανίας δεν προβλέπεται να ομαλοποιηθούν ποτέ, δεδομένης της παραδοσιακής αντιπαλότητας των δύο πλευρών και της θελήσεως της Μόσχας να κυριαρχεί στην περιοχή, η οποία αποτελεί νευραλγικό τομέα για αυτήν, δεδομένου ότι δια της Μαύρης Θαλάσσης εξασφαλίζει και η Ρωσία έξοδο στη Μεσόγειο.

28 Απριλίου 2010

Η Σύγκληση της Ηγεσίας του Eurogroup – αρχή του τέλους για την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης

Την 10η Μαΐου 2010, Δευτέρα, πιθανολογείται η έκτακτη Σύγκληση των Ηγετών Κορυφής του Eurogroup, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την υλοποίηση της προσφυγής στο Μηχανισμό Προστασίας για την Οικονομική Κρίση της Ελλάδος (ΕΕ-ΕΚΤ-IMF).

Την πιο πάνω είδηση έδωσε η δήλωση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι από το Τόκιο, ότι: «Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης είναι αποφασισμένες να στηρίξουν την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως «η αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή».

“Οι κυβερνήσεις των χωρών δεσμεύονται πλήρως να παρέχουν βοήθεια στην Ελλάδα έτσι ώστε να εγγυηθεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης” ανέφερε ο Ρομπάι.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως “Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία τις ερχόμενες μέρες, πάνω σε ένα πολύ δυνατό και φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θα θέτει αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την ελληνική οικονομία”.

28 Απριλίου 2010

Μήνυμα Μ. Θεοδωράκη

Προμήνυμα μεγάλων συμφορών

«Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμη περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η Χώρα μας από τα επίπεδα του 2009, σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της Εθνικής μας Κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς Κηδεμονίας».

Και συνέχισε: «Και είναι περίεργο ότι κανείς ως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την Οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε ως τώρα, ώστε να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της Εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της τη Διεθνή ταπείνωση».

Για να συνεχίσει – με το μήνυμά του ο Μ. Θεοδωράκης – φίλος, γνωστός φίλος της ΕΙΡΗΝΗΣ και της Ελληνοτουρκικής φιλίας – και να καταλήξει σε κάτι το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει κατά πως ποτέ δεν ήταν από εκείνους που ασχολιόταν ιδιαίτερα με αυτού του είδους τα θέματα. Έτσι, το μήνυμά του συνέχιζε και έκλεινε με τα πιο κάτω… «πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και τονίσω, ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πικρό ποτήρι στο «λουκούλλειο» γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δε θα ήθελα ούτε να φανταστώ που θα μας οδηγήσουν. Μακάρι να έχω άδικο».

Οι πολιτικοί παρατηρητές της ΠΝΥΚΑΣ και της ΚΡΑΥΓΗΣ, προσυπογράφουν στο ακέραιο τόσο την ανάλυση, όσο και την κατάληξη του Μ. Θεοδωράκη.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (16-28/2/2010)

«ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ» ο ΒΥΡΩΝΑΣ των ΑΘΗΝΩΝ

Στο Βύρωνα των Αθηνών χθες 16 Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Τρίτη, έπεσε νεκρός ένας ανυποψίαστος νεαρός 25 ετών από την ανταλλαγή πυρών και την έκρηξη χειροβομβίδων, ανάμεσα σε αστυνομικούς και δύο κακοποιούς, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έριξαν και πέντε χειροβομβίδες.

Από τα διασταυρούμενα πυρά και την έκρηξη των δύο από τις πέντε χειροβομβίδες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ τραυματισμένος νοσηλεύεται και ένας εκ των δραστών.

Το πιο πάνω επεισόδιο, που δεν είναι το μόνο που γίνεται στην «ξενοκρατούμενη» και «τρομοκρατούμενη» Αττική, δείχνει ότι η «Άγρια Δύση» και τα ήθη και έθιμά της, έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που φιλοξενεί μεγάλο μέρος από ξένους Μετανάστες, εκ των σχεδόν 2 εκ. παράνομων, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΜΙΑ ΝΕΑ «ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Ελληνική Πολιτεία γνώριζε κάμποσο καιρό πριν από την Υπηρεσιακή Ενημέρωση – στα μέσα Ιανουαρίου – που έγινε στην Κυβέρνηση την ύπαρξη μεγάλου και εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος πετρελαίου, νότια του Κασπελόριζου. Εντός της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ο καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης και ο δόκτωρ Γεώργιος Ζούρας κατά την τρίτη εβδομάδα Ενέργειας Ινστιτούτου Ενέργειας (ΙΕΝΕ), είχαν αναφερθεί σε αυτό το γεγονός κατά τις εργασίες του Ινστιτούτου, που ελάμβαναν χώρα στην αίθουσα Γιάννος Κρανιδιώτης, υπό την αιγίδα του Ελληνικού ΥΠΕΞ με κεντρικό τίτλο «Ενέργεια και Εξωτερική Πολιτική».

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ι. Μανιάτης, ο Υπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, αλλά και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Οι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν βέβαιο, ότι το πιο πάνω γεγονός γνώριζε τόσο η Κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τη διαδέχθη στη Διακυβέρνηση της Χώρας και για αυτό θεωρεί, ότι πολλά από όσα «περίεργα-πάρα πολύ περίεργα» συμβαίνουν σε εκείνη την περιοχή ανάμεσα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις Τουρκικές ομόλογές τους, έχουν να κάνουν με αυτό το γεγονός, που όπως φαίνεται ασκεί πρωτεύουσα επιρροή στη συμπεριφορά των δύο πλευρών.

Η ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ…

…ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Την Δευτέρα 1η Μαΐου 2010, μετανάστες στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές Μεσογειακές Χώρες, κηρύσσουν ειρηνική κινητοποίηση «1η Μαρτίου 2010 – 24 ώρες χωρίς εμάς», προκειμένου οι πολίτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας να πάρουν το μήνυμα, όχι της δικιάς τους παρουσίας, αλλά της δικιάς τους απουσίας.

Κατά τους διοργανωτές αυτή η κίνηση αποβλέπει στην προώθηση του στοχασμού του τι πραγματικά θα συνέβαινε αν τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη, αποφάσισαν να σταματήσουν τις δουλειές και τις συναλλαγές τους.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θέλουν με αυτό τον τρόπο να δώσουν το μήνυμα ότι «οι μετανάστες που βρίσκονται στις πιο πάνω χώρες, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των κοινωνιών τους».

Παρόμοια ιδέα μεταχειρίστηκαν οι Ισπανόφωνοι της Αμερικής, όταν «κήρυξαν την ημέρα χωρίς μετανάστες» στις ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για τους μεταναστευτικούς νόμους, που τότε ίσχυαν εκεί.

Οι πολιτικοί παρατηρητές παρατηρούν ότι εάν οι διοργανωτές με αυτή την κινητοποίηση θέλουν να τονίσουν εμφαντικά, ότι και οι μετανάστες δικαιούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ασφαλώς και δικαιούνται να δηλώνουν και να διαδηλώνουν με όποιο ειρηνικό τρόπο αυτοί επιλέγουν τις εκδηλώσεις που προκρίνουν. Αν όμως, επιλέγουν αυτόν τον τρόπο προκειμένου να πουν, ότι αξιώνουν να αποκτήσουν την ιθαγένεια των χωρών εντός των οποίων εκείνη τη στιγμή βρίσκονται, τότε τα πράγματα εντελώς αλλάζουν και στη θέση του ΝΑΙ θα αντιμετωπίζουν πελώρια ΟΧΙ.

Η “ΚΛΕΨΥΔΡΑ”

Είναι η πλουσιότερη από τις φυσικές πηγές του Ιερού Βράχου και η μόνη που αναβλύζει νερό- άφθονο μάλιστα- ακόμη και σήμερα. Η Κλεψύδρα στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης έχει ζωή 5.500 ετών αλλά μπορεί να δροσίσει τα δένδρα που έχουν φυτευθεί στην περιοχή, ενώ τα νερά της φθάνουν ως την αρχαία Αγορά!

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ”

Σε άκρως επικίνδυνη πρόκληση, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους και σε “θερμό επεισόδιο” προχώρησε χθες (18-2-2010) η Τουρκική Αεροπορία στο κέντρο του Αιγαίου.

2 ζεύγη Τουρκικών F-16 μπήκαν λίγο μετά τις 11 το πρωϊ στο πεδίο βολής Άνδρου την ώρα που σ’ αυτό εκτελούνταν αντιεροπορικά πυρά από τη Φρεγάτα Αιγαίου, κατά ιπτάμενου στόχου που έσερνε αεροσκάφος.

Το πεδίο βολής είχε δεσμευτεί από την Ελληνική πλευρά με σχετικές αναγγελίες, που όμως οι Τούρκοι αγνόησαν.

Μετά από σχετική επικοινωνία των δύο πλευρών (Ελλάδας – Τουρκίας) η πρόκληση σταμάτησε. Οι πολιτικοί παρατηρητές όμως θεωρούν ότι η πιο πάνω πρόκληση είχε “Στρατηγική σημασία”, δεδομένου ότι από την πλευρά των Τούρκων προκλήσεις παρόμοιου χαρακτήρα θεωρούνται ότι εντάσσονται στο σχέδιο της Τουρκίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο, για να σταματήσουν τις πτήσεις Ελληνικών Μαχητικών στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος και έτσι “να αφοπλίσουν” το κορδόνι των Ελληνικών Νησιών, που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία από την “πολεμική ασπίδα” προστασίας, που παρέχουν στα Ελληνικά Νησιά τα Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη.

Για τον πιο πάνω σκοπό έχει ήδη ξεκινήσει Τουρκική καμπάνια που διακινούν εμπορικά επιμελητήρια και σύλλογοι της Τουρκίας.

Οι πολιτικοί παρατηρητές και αναλυτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία και υπογραμμίζουν με έμφαση ότι το επεισόδιο της Άνδρου δεν πρέπει να εντάσσεται στα συνηθισμένα επεισόδια προκλήσεων, γιατί εξυπηρετεί και ειδικούς στόχους και σκοπούς, σαν αυτούς της τάχα ειρηνικής συμβίωσης των δύο Λαών, που όμως στο βάθος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά καλυμμένες επιδιώξεις αφοπλισμού του “Ελληνικού Στρατηγικού χώρου στο Eλληνικό Αρχιπέλαγος”.


ΤΟ «RALLY» ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…


Ο Πρόεδρος της FED Μπεν Μπερνάκι (αριστερά στη φωτογραφία με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα), αύξησε χθες (19 Φεβρουαρίου 2010) στα «μουλωχτά» το προεξοφλητικό επιτόκιο των τραπεζών στο 0,75% από το 0,50%. Η αύξηση του επιτοκίου με το οποίο δανείζονται οι Τράπεζες της Wall Street υποδηλώνει ότι ο κεντρικός Τραπεζίτης επείγεται από τη μια πλευρά να αποσύρει την τεράστια ρευστότητα από το σύστημα για το φόβο «νέων φουσκών» και από την άλλη να αυξήσει τα κέρδη του κεφαλαίου από τόκους.
Η κίνηση αυτή, που έγινε μετά το κλείσιμο της Wall Street προχθές το βράδυ (18 Φεβρουαρίου 2010) και εκτός της Τακτικής Συνεδρίασης της FED, σόκαρε τους επενδυτές της Υφηλίου, που αιφνιδιάστηκαν.
Όμως, οι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι η πιο πάνω κίνηση του Προέδρου της FED δε σημαίνει μόνο ό,τι πιο πάνω σημειώσαμε, αλλά κύρια σημαίνει ότι από δω και εις το εξής θα πρέπει να αναμένεται η αύξηση των επιτοκίων λίγο πολύ σε πολλές, αν όχι σε όλες, τις περιοχές της Υφηλίου, δεδομένου ότι η περίοδος του φθηνού χρήματος φαίνεται ότι κλείνει.

ΚΑΤΙ «ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ» ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ…

Το πολιτικό σύστημα στην Ουάσιγκτον δυσκολεύεται να λειτουργήσει. Αν και ένας δημοκρατικός Πρόεδρος είναι στο Λευκό Οίκο και οι Δημοκρατικοί έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας και της Βουλής, ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν είναι σε θέση να βάλει μπροστά την αναθεώρηση του συστήματος Υγείας, που για πολλά χρόνια υπόσχονται οι Δημοκρατικοί.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, που δείχνει «ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας». Οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να «αναγνωρίσουν» τον Πρόεδρο Ομπάμα και το πολιτικό σύστημα το τελευταίο διάστημα – που για αυτούς είναι αγνώριστα – και διερωτώνται τί τάχα φταίει και όλα «πάνε στραβά»???

Οι Σάιλοκ της Παγκοσμιοποίησης

Τα «αφεντικά» των διαφόρων επενδυτικών εταιρειών φέρουν «λευκό περιλαίμιο». Αυτό όμως, δεν εμποδίζει να είναι ταυτόχρονα πολλά από αυτά επικεφαλής «πραγματικών συμμοριών», μόνο που σήμερα οι περισσότερες από αυτές εμφανίζονται ως «διεθνείς επενδυτικές τράπεζες», που έχουν μπει για τα καλά στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική ζωή, όχι μόνο μιας, αλλά πολλών από τις χώρες της Υφηλίου.

Goldman Suchs, Morgan Stanley, JP Morgan και μερικές ακόμη οικονομικές φίρμες, που υποτίθεται πως είναι μοχλοί του άγριου καπιταλισμού της εποχής μας, είναι κάποιες από τις επενδυτικές εταιρείες, που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομική ζωή της Υφηλίου, με τζίρο αμύθητα κέρδη – καμιά φορά και ζημιές, που συνήθως τρέχουν τα κράτη να τις καλύψουν – και με απερίγραπτα μεγάλη δύναμη οικουμενικά.

Τα «αφεντικά» αυτών των «σπιτιών» είναι εκείνα που επιδιώκουν να δουν και να συζητήσουν όλοι οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί Οικονομικών της Υφηλίου, των χωρών με οικονομικές ανάγκες και προβλήματα, χωρίς όμως να επιδιώκει οποιαδήποτε πλευρά δημοσιότητα γύρω από τις συναντήσεις και το περιεχόμενό τους.

Όμως, αυτό οπωσδήποτε δε σημαίνει ότι οι πιο πάνω κύριοι δεν είναι ότι πάντα έλεγαν, οι καλά ενημερωμένες Eγκληματολογίες, όταν μίλαγαν για τα κακουργήματα των εγκληματιών του «ΛΕΥΚΟΥ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟΥ».

Βέβαια είναι περιττό να τονίζουμε, ότι χωρίς παρόμοια “ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ” είναι αδύνατη η λειτουργία του ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΣΕΑ) ΤΟΥΡΚΙΑΣ Μας ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΝΤΑΣΗ

Ένας νέος «φετφάς» του ΣΕΑ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ), με τον οποίο κανονίζονται οι σχέσεις της Τουρκίας με την Κύπρο και τις Ελληνο – Τουρκικές σχέσεις, μας προειδοποιεί ότι θα επιδιώξει να θέσει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις των Ελλήνων στις αντίστοιχες περιοχές το ταχύτερο δυνατόν.

Το ΣΕΑ λέει επί λέξει «αξιολογήθηκαν λεπτομερώς υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων τα υφιστάμενα μεταξύ της Χώρας μας και της Ελλάδας αλληλένδετα προβλήματα του Αιγαίου και τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Χώρας μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ως προς το Κυπριακό αναφέρεται …………… στα εγγυητικά δικαιώματα και τις ευθύνες της Τουρκίας και προς το δίκιο των Τουρκοκυπρίων που είναι ισότιμοι κύριοι του Νησιού.

Το πιο πάνω φιρμάνι έντασης για το Αιγαίο εκδόθηκε τη στιγμή που η Ελληνική πλευρά, ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Άγκυρα και ενώ έχει προηγηθεί το περιστατικό της Άνδρου, που απρόκλητα κινήθηκε από την Τουρκία κατά πολεμικού μας πλοίου στην περιοχή.

Για αυτό οι πολιτικο – διπλωματικοί παρατηρητές επέσυραν την προσοχή όλων στις προετοιμασίες που κάνει η Άγκυρα – είδος των οποίων είναι και το ανακοινωθέν του ΣΕΑ της Τουρκίας – για τον κακή τη μοίρα- Ελληνο Τουρκικό Διάλογο – όχι μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – που ίσως ξεκινήσει μετά από λίγες μέρες και που σύμφωνα τουλάχιστον με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις μπορεί να είναι «εφ’ όλης της ύλης των Ελληνο – Τουρκικών σχέσεων».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ….ΤΕΛΟΣ στην ΑΝΟΧΗ της ΒΙΑΣ
με ΚΟΥΚΟΥΛΑ ……το ΑΣΥΛΟ

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής(21-2-2010) μοτοσυκλετιστές της Ομάδας Δ’ μπήκαν στην Πολυτεχνειούπολη και συνέλαβαν 30 νεαρούς, εκ των οποίων οι 5 ήταν μόνο φοιτητές. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί, εξωπανεπιστημιακοί και άτομα του περιθωρίου, είχαν στρατοπεδεύσει στις Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και εκαλύπτοντο από το ΑΣΥΛΟ, το οποίο όπως είναι φυσικό παρείχε «προστασία» σε κάθε «καρυδιάς καρύδι».

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου της Αθήνας κος Κων. Μουτζούρης μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους ο ίδιος και το Πρυτανικό Συμβούλιο, ζήτησαν από τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία να εισέλθουν στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Όπως λέει δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε να απειλείται η ζωή ενός ανθρώπου και να παραμένουμε άπραγοι, ενώ είχαν μεσολαβήσει καταστροφές υλικών αγαθών και περιουσίας και διατυπωνόντουσαν απειλές κατά της ζωής του φύλακα, από παρόμοια στοιχεία, που προέβαιναν σε έκνομες ενέργειες.

Η αρχή είχε γίνει με διαρρήξεις διαφόρων γραφείων και κλοπές ηλεκτρονικού υλικού.
Ενώ την προηγούμενη μέρα άγνωστοι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο ενός φοιτητή.

Την επομένη συνέχισαν με καταστροφές και απειλές κατά της ζωής του νυχτοφύλακα, όταν και αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με τη ζωή ενός ανθρώπου.

Έτσι για πρώτη φορά στις τελευταίες εποχές Πανεπιστημιακές Αρχές αποφάσισαν να ασκήσουν το αυτονόητο δικαίωμα, που έχουν όλοι επί της γης, το δικαίωμα αυτοπροστασίας από τη βία και τις κακουργηματικές πράξεις αντικοινωνικών στοιχείων, τα οποία δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.

Για αυτό το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι επιτέλους …. ΤΕΛΟΣ στην ανοχή της βίας και του εγκλήματος, που δεν έχει καμιά σχέση με τα δικαιώματα και τον Πολιτισμό των σημερινών ατόμων και ομάδων.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΚΡΙΣΕΙΣ

για

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (1-15/2/2010)


Ένας ανοικτός λογαριασμός


Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010, παρουσιάζεται στο Public στην πλατεία Συντάγματος το βιβλίο «ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ» του Μακάριου Δρουσιώτη. Το πιο πάνω βιβλίο έχει επανηλειμμένα καταγγελθεί από τους Συναγωνιστές και Φίλους του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, γιατί αποτελεί ένα λίβελο κατά της απόπειρας τυραννοκτονίας του Αρχι-χουντικού – δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου, του πραξικοπήματος 1967-74. Η αναφορά γίνεται γιατί αναμένεται κατά την παρουσίαση του βιβλίου να εμφανιστούν εκ νέου οι κατηγορίες εναντίον του.

Το ξεκίνημα ενός διαλόγου… και πολλών περιπετειών


Στο Λονδίνο, την 29η Ιανουαρίου 2010, συναντήθηκαν ο Αν. Υπουργός της Ελλάδας Αν. Δρούτσας και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου και γευμάτισαν, προκειμένου να γνωριστούν και να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για τα Ελληνοτουρκικά, που μετά τις δύο επιστολές Ερντογάν προς Παπανδρέου και Παπανδρέου προς Ερντογάν, πρόκειται να ξεκινήσουν.

Οι 3 και μισή ώρες του γεύματος δόθηκαν προκειμένου να ανταλλαγουν «πολύτιμες εμπειρίες» και των δύο πλευρών και μέσα από διαβουλεύσεις ανάμεσά τους να βάλουν τη βάση των διαλόγων για Αιγαίο και Κύπρο. Είναι αυτονόητο ότι οι δύο Κυβερνήσεις «ελπίζουν πολλά», από όσα θα ακολουθήσουν.

Όμως οι πολιτικοί παρατηρητές, δεν ελπίζουν απολύτως τίποτε καλό για τα Ελληνικά Δίκαια και την υπεράσπιση των Ελληνικών θέσεων.


Ο αφοπλισμός των ενόπλων μας


Η προϊούσα επαγγελματοποίηση του Εθνικού Στρατού – αποτέλεσμα των εντολών των κέντρων της Παγκοσμιοποίησης – εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, ένας εκ των οποίων ήταν και παραμένει ο κατά το τελευταίο διάστημα επανεμφανισθείς και εκφρασθείς «με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και την πλήρη υιοθέτηση του επαγγελματικού μοντέλου Στρατού». Για αυτό είναι πια απόλυτα δικαιολογημένο το ερώτημα προς αυτήν: «η Κυβέρνηση τι υπολογίζει και που το πάει», γιατί όλα όσα γύρω από αυτό το πρόβλημα έχουν διαπραχθεί ή διαπράττονται από αυτή, προϋποθέτουν τον «αφοπλισμό» των Εθνικών Στρατών και την επικράτηση αιωνίου ειρήνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στους γείτονές της.

Οι πολιτικοί παρατηρητές – αλλά και ολόκληρο το Έθνος – ρωτούν μήπως έχουν ήδη επιτευχθεί η παγκόσμια ειρήνη και συνεργασία και ο αφοπλισμός των Στρατών των γύρω και εχθρικών Κρατών – Εθνών και δεν το ξέρουμε; Εάν ναι να μας το πουν.


Η «εμπλοκή» συνεχίζεται


Ενώ ο Γενάρης 2010 δίνει τη σκυτάλη στο Φλεβάρη του ίδιου έτους, τα μπλόκα των αγροτών καλά κρατούν και η Πανελλήνια «εμπλοκή και ανωμαλία» συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα οι στρατηγοί των μπλόκων διχάζουν τους αγρότες, και οι αγρότες διχάζουν την Ελληνική Κοινωνία. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι ο περίφημος διάλογος Κυβέρνησης – Αγροτών καρκινοβατεί και δεν τελειώνει. Άμεση συνέπεια είναι να μην τελειώνουν ούτε οι κινητοποιήσεις ούτε το «μπλοκάρισμα» της οικονομικο-κοινωνικής ζωής της Ελλάδος και … των γειτόνων της.

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ξεκινά… μαζί και τα «ΝΤΑΟΥΛΙΑ»

Από τα Εκσυγχρονιστικά Μέτρα της Κυβέρνησης (Νέος ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) το τελευταίο το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την Αυτοδιοίκηση και Διοίκηση, είχε μέχρι στιγμής την λιγότερη φασαρία και την λιγότερη εναντίωση.
Όμως όπως φαίνεται η περίοδος «χάριτος» πέρασε και πολλά και διάφορα δείγματα μαρτυρούν ότι και αυτός περνά πια στην περίοδο «δοκιμασίας» του.
Οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης που τον «χτυπούν» πολλαπλασιάζονται και οι φωνές Αρχόντων Τ.Α., που τον αμφισβητούν μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα από τους Δήμους που φοβούνται εξαφάνιση.
Ασφαλέστατο συμπέρασμα από τώρα και σε σχέση με τον «Καλλικράτη» είναι ότι καθημερινά ωριμάζουν οι συνθήκες και η κατανόηση για τις 7 μεγάλες Περιφέρειες, με τις οποίες θα «αγκαλιάσει» ο «Καλλικράτης» ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια – μήπως κάποια στιγμή και γειτονικές στην Ελληνική Επικράτεια Περιοχές θα ενωθούν μ’αυτές? – προκειμένου να αποκεντρωθεί και να «διαμοιραστεί» και “διαχωριστεί” με άλλους ο Ελληνικός Χώρος, χάριν του «Ευρωπαϊκού Καλλικράτη».
Όπως και να’ χει το πράγμα τα «νταούλια» ξεκίνησαν!!!

ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η ΚΡΙΣΗ … ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Το τελευταίο διάστημα έχει πανηγυρικά επιβεβαιωθεί ότι σε «πλούσιες» εποχές δεν υπάρχουν Γηγενείς και Μετανάστες.
Για όλους υπάρχει «φαγητό». Όμως σε «φτωχές» εποχές οι διακρίσεις Γηγενών – Μεταναστών, όχι μόνο αναβιώνουν, αλλά και διχάζουν τις Κοινότητες και τους Λαούς.
Κάθε μέρα και πιο πολύ αυτό και επιβεβαιώνεται από την καθημερινή ζωή, αλλά και «μετράται» σε έρευνες, που «καταφοβίζουν» υπεύθυνους και ανεύθυνους. Η “τελευταία” τρομάζει του υπεύθυνους.
Μια “τελευταία” έρευνα δείχνει ότι το 59% των Ελλήνων θεωρεί την Μετανάστευση ότι πλέον βλάπτει στην ανάπτυξη της Οικονομίας, ενώ το 57% ότι αλλοιώνει την «Εθνική» μας ταυτότητα.
Η εποχή λέει ότι δεν είναι η ώρα για να αλλάξει ότι σήμερα αποκαλείται «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» και έχει «ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» σε ότι σήμερα ή αύριο θα ονομάζεται «ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ» και δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Συνεπώς το Νομοσχέδιο πρέπει να “παγώσει”.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ?

Ανθολογούμε από κάποιους κλασικούς της διαχρονικής Ελληνικής Διανόησης, χαρακτηριστικά τσιτάτα, που ορίζουν… τι εστί ΈΘΝΟΣ και απαντούν στο ερώτημα: “Ο Έλληνας γεννιέται ή γίνεται;”

ΠΑΛΑΜΑΣ


Χρωστάμε σε όσους ήρθανε,

θα ‘ρθούνε, θα περάσουν,

κριτές θα μας δικάσουν,

οι αγέννητοι, οι νεκροί

από τον «δωδεκάλογο του Γύφτου»


ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ



Η κραυγή δεν είναι δική σου

δε μιλάς εσύ,

μιλούν αρίθμητοι πρόγονοι

με το στόμα σου

από την «Ασκητική»

Η ΘΡΑΚΗ θα γίνει το «ΝΕΟ ΚΟΣΟΒΟ» της ΕΛΛΑΔΑΣ?

Πραγματικό ΣΟΚ αποτελεί η είδηση που διαρρέουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, ότι η Ελλάδα αποδέχεται μια σειρά από απαιτήσεις της Άγκυρας, που αφορούν τους «καταπιεσμένους Τούρκους της Ελληνικής Θράκης».

Επειδή η πιο πάνω είδηση μπορεί να αποτελεί και Τουρκική προπαγάνδα, δεν θα πρέπει ίσως – χωρίς νέες ενδείξεις – να προχωρήσουμε πιο πέρα στην είδηση και στην ενδεχόμενη αποδοχή της από την πλευρά της Ελλάδας.

Όμως επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά Ελληνική αντίδραση στο πιο πάνω θέμα, για το οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα του TRT « η Ελληνική πλευρά εμφανίζεται συζητήσιμη», για όσα οι Τούρκοι “ρίχνουν στο τραπέζι” του Ελληνοτουρκικού διαλόγου, ακόμα κι αν αυτά θίγουν πλευρές της Ελληνικής Κυριαρχίας σε Έλληνες υπηκόους (της μουσουλμανικής μειονότητας) οι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν την ανάγκη πλήρους και επίσημης διάψευσης οποιασδήποτε παρόμοιας σκέψης και υπογραμμίζουν διάφορα άλλα περίεργα συμβάντα, οπυ υποκινούν ακραίοι κύκλοι της μειονότητας, προκειμένου να δημιουργήσουν καταστάσεις ενός “νέου Κοσσόβου”, εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το γεγονότς ότι στο διαδίκτυο, αλλά και σε ξένες εφημερίδεες διαινείται σημαία με την ένδειξη “σημαία της Γ’ Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Θράκης”.

Άλλως υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί – μέσα από παρόμοιες θρασύτατες Τουρκικές αξιώσεις – ότι προχωρούμε ακάθεκτοι για ένα ακόμη «νέο Κόσοβο» στην Ελληνική Επικράτεια.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ «ΜΥΡΙΖΕΙ» ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ

Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ πληροφορήθηκαν από αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες, ότι στην περιοχή Νότια του Καστελόριζου, έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Η «ευχάριστη» είδηση προκάλεσε «πανικό» στην Κυβέρνηση. Η φράση «αυτό μας έλειπε τώρα», συνοψίζει το κλίμα που πέρασε στο γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όμως έτσι ή αλλιώς είμαστε φαίνεται καταδικασμένοι να ζούμε με όλες τις ανησυχίες και τα προβλήματα που γεννιούνται σε όσους ζουμε κοντά στις πετρελαιοπιθανές περιοχές, όμως χωρίς καμία ωφέλεια από το γεγονός ότι ζούμε κοντά στις περιοχές που γεννούν «ΚΡΟΙΣΟΥΣ».

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το Υπουργείο Εξωτερικών σκέφτεται να κηρύξει όλη εκείνη την περιοχή AOZ (Οικονομική Ζώνη). Όμως δεν το τολμά.

υπενθυμίζουμε ότι με βάση το Διεθνές Δίκαιο, 137 παράκτιες χώρες, έχουν οριοθετήσει ΑΟΖ.

Οι ΗΠΑ χάραξαν τη δική τους ΑΟΖ συμπεριλαμβάνοντας και την ΑΟΖ όλων ανεξαρτήτως των νησιών τους (1983).

Η ίδια η Τουρκία οριοθέτησε τη δική της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα, με βάση τη μέση γραμμή και μάλιστα ανέθεσε τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στην EXON-MOBIL.

Παρόλα αυτά, η Τουρκική επεκτατική πίεση και οι σχετικές απειλές «καθηλώνουν» την Αθήνα σε απραξία και «μοιρολατρική» παθητική στάση που εγκαταλείπει όλες τις πρωτοβουλίες στην Τουρκία. Η στάση των Αθηνών “επαναφέρει” το γνωστό του Βάρναλη “δειλοί, μοιραίοι, άβουλοι, όλοι αντάμα προσμένουν κάποιο θάμα…”.

Η πιο πάνω αντιμετώπιση όμως, φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο πολεμικών επεισοδίων στην περιοχή.